Tips Amsterdam

Franck Oldenzaal op 24 Jul. 2014 09:54

Wij hebben Amsterdam ontdekt op de fiets! Fantastisch om in een korte tijd alle hoogtepunten te zien. De gids was ook nog eens Nederlands! We hebben dit gedaan via Baja Bikes en kunnen het iedereen aanbevelen.


Fietsen huren op 20 Jun. 2013 12:32

Fietsen in Amsterdam is een van de beste manieren om je er voort te bewegen. De goedkoopste fietsverhuurder is http://www.rent-a-bike-amsterdam.com/ Centrale ligging, goede service!


9 straatjes op 04 Jun. 2012 23:14

Laat die vreselijke Kalverstraat nu eens links liggen. En dat bedoel ik letterlijk! Ga als je op De Dam staat niet de Kalverstraat in maar loop langs het Koninklijk Paleis rechtdoor. Steek rechtdoor de Spuistraat over en blijf steeds maar rechtdoor lopen. Na een minuut of 6/7 kom je waar ik je wil hebben. De 9 straatjes. Leuke kleine winkeltjes, restaurantjes enz. En... bijna geen toerist te bekennen! Dat is echt nog Amsterdam. Als je op een gegeven moment op een van de grachten die je tegenkomt rechtsaf slaat kom je ook zo in De Jordaan. Het maakt trouwens niet uit of je hier links of rechts afslaat. Ga gewoon je eigen gang en dan zul je merken hoe ontzettend leuk onze hoofdstad Amsterdam is.


Joost Nussy op 24 Jan. 2012 21:35

Ik ben een student aan de Universiteit van Amsterdam, en ik wil even een beoordeling geven over de stad; het is geweldig! Ik kom nu elke dag in de stad en ik heb in mijn hele leven al bijna alle musea bezocht die allen even interessant zijn. Ga vooral naar onze lieve vrouw op solder, erg leuk museum over een schuilkerk uit de gouden eeuw. Daarnaast moet je de Kalverstraat écht vermijden, en niet gaan winkelen, er is namelijk zo veel meer in Amsterdam. Dat zijn slechts doorsnee winkelstraten. Ik zou gewoon aan gaan raden om te gaan rondwandelen, door het oude gedeelte rond de Nieuwmarkt, en over de Grachtengordel bij de Westerkerk, rond het Leidseplein en het Rembrandtplein. Oja een tip uit duizenden; GA FIETSEN! Ik doe dit elke dag met plezier, omdat het gewoon superleuk is en Amsterdam maakt je helemaal blij. Nog een laatste ding over uit eten gaan; er zitten leuke spotgoedkope restaurantjes (rond de 10 euro) rond het Leidseplein! En de reden dat ik prijs gemiddeld heb gegeven is omdat de clubs in Amsterdam naar mijn idee prijzig zijn, maar het uitgaan komt op plaats 2, de stad om te verkennen is natuurlijk het hoogtepunt!Heel veel plezier.


Nikita Vanfroyenhoven op 23 Aug. 2011 14:20

Ben in augustus 2010 3 dagen geweest.Net 1 dagje te weinig.Heb het Anne Frank huis bezocht wat toch even duurde voordat je daar binnen kon.Zeker de moeite.Amsterdam is een geweldige stad met veel sfeer,fantastiche amsterdammers en nogal een sfeer.Vondelpark was een groot park waar mensen voluit op de grong d lagen te luieren.Aan een andere ingang kwam je uit aan Hard rock cafe.Heel klein toch de souvenirshop daarvan.Vele coffeeshops vond ik tof om te zien omdat je dat niet in vele steden vind.De walletjes heb ik ook eens rondgewandeld en daar liepen natuurlijk vele mannen.de grachten en de woonboten waren supergezellig.Zou daar kunnen wonen op zo een woonboot.De Dam met het krasnapolsky hotel en daar Madame Tussauds heb ik allebei gedaan.Het krasnapolsky was heel groot en madame tussauds was tof om te doen.had dat nog nooit gedaan.OOk the dungeons heb ik gedaan maar daar was ik van te voren een beetje bang voor!zeker niet eng tegenover Londen.Om te eten is het er zeker niet duur.Een broodje kroket of een snack uit de muur.Amsterdam heeft ook vele sexmuseums voor weinig geld.En een boottochtje is ook een aanrader.Aan de amsterdammer(de boot) daar rechtover ligt een chinees restaurant drijvend op het water.Heb daar niet gaan eten maar zag er wel gezellig uit.Moet je zeker eens googelen!Amsterdam is een vriendelijke,gezellige stad!Waar je soms het één en ander tegenkomt.


9 straatjes op 17 Apr. 2009 18:23

Bijzonder leuke kleine winkels in de Negen straatjes tussen de grachten. Zowel op mode gebied (ook tweede hands) als design, en culinair. Gewoon genieten


Eten op 09 Sep. 2008 14:34

lekker indonesisch eten kan je ook vinden bij Sama Sebo, geweldige bediening. natuurlijk ook niet onbelangrijk; het eten is verrukkelijk!! hoekje P.C. Hooftstraat en Hobbemastraat: zeker het proberen waard!


Indonesisch eten op 20 Aug. 2008 01:24

Ga nooit eten bij kantjil en de tijger op het spui. Het is een soort Mac Donalds voor la garage prijzen. De bediening is wel leuk maar het eten is echt heel slecht. Opgewarmde vette troep. Loop een stukje door...


Blijf \'s lekker thuis! op 18 Apr. 2008 16:15

Maak je vriendin eens blij met een ontbijtje op bed en laat de stad even voor wat het is


Anne Frank huis op 15 Mar. 2008 18:38

Het Anne Frank huis is heel leuk om te zien, vooral als je de geschiedenis achter het huis kent. Als je het gaat zoeken, zoek dan niet naar een oud huis, maar naar een glazen wand. die is er namelijk omheen gebouwd.


Van Gogh Museum op 13 Jan. 2008 08:20

Bezoek het van Gogh Museum,zeker met de audio-tour erg interessant.


Neem een nep-portemonnee mee op 26 Nov. 2007 01:00

Iedereen hoopt natuurlijk dat het hen niet overkomt, maar niet alleen moet je uitkijken voor tasjesdieven, maar ook voor mensen die brutaal je portemonnee opeisen. Daarom is het handig een nep-portemonnee bij je te hebben, met wat kleingeld en een briefje van 10 erin en wat oude bankkaarten en dergerlijke. Mocht het ooit gebeuren dat je gevraagd wordt om je portemonnee af te geven, geef je de nep portemonnee, is de overvaller tevreden, en heb jij al je echte bankkaarten en geld nog.


Rondvaartboot op 03 Oct. 2007 11:56

Neem een rondvaartboot!!! Amsterdam vanaf de grachten is fantastisch.


Pas op voor zakkenrollers en tasjesdieven op 29 Sep. 2007 17:44

Stop geen portemonnee in een rugzak of achterzak van een broek. Met een mesje is het er zo uit, zonder dat je het merkt.


ArenA Boulevard op 22 Aug. 2007 10:18

Op de ArenA Boulevard is een hoop te beleven. Naast de evenementen in de ArenA zelf (zoals Sensation, de Admirals, Ajax) kun je er shoppen (bezoek ook eens de woonboulevard Villa Arena), uitgaan (in de Heineken Music Hall zijn vaak leuke feesten en concerten) en heerlijk eten (JinSo). Daarnaast is er ook nog het Living Tommorow project.. een futuristisch huis waar je je in de toekomst waant! Op dit moment (aug 2007) word er flink verbouwd, maar het beloofd allemaal nog mooier te worden. Zie ook: http://www.arena-boulevard.nl/


Zondag\'s winkelen! op 22 Aug. 2007 10:07

Op zondag niets te doen? In Amsterdam zijn de winkels zondag geopend! Wel erg druk, maar daardoor toch ook wel gezellig.. Uiteraard ook veel toeristen.


Mw de Groot op 06 Jul. 2007 15:55

Ik heb onlangs een erg leuke diner-tour gedaan met mijn werk. We gingen in drie restaurants eten als afdelingsuitje en tussendoor met een gids de stad gezien, erg leuk. Veel van Amsterdam gezien, zoals de rosse buurt, oude kerk, waag, even in een chinese tempel gekeken en ook in de wintertuin van het Kranapolsky. Bijzondere avond met tussendoor dus drie restaurants en diner. Het bureau www.TopTours.nl heeft dit georganiseerd voor ons. Aan te raden, culinair stappen! ;)


Plaats tip


Weer in Amsterdam

licht bewolkt
2 °C

licht bewolkt

Nuttige info

Ligt in Nederland
De euro
Geen tijdsverschil
±1 uur met trein of auto

De Pijp

» meer bezienswaardigheden