Deze website is te koop, mail voor info naar [email protected]

Antwerpse Zoo

Met meer dan 160 jaar geschiedenis één van de oudste dierentuinen ter wereld. Op een steenworp afstand van het station Antwerpen Centraal. In totaal zijn er ruim 5000 dieren en wel in 950 verschillende soorten. Per jaar trekt de Zoo 1.3 miljoen bezoekers. De dierentuin heeft 38.000 leden. Ook mooi: de diverse en verschillende bomen in de Zoo en de prachtig aangelegde tuinen.


Tips

Piet op 09 May. 2008 10:23

Gisteren, 8 mei 2008, voor het eerst sinds jaren weer eens naar de Zoo in Antwerpen geweest. Het overtrof al mijn verwachtingen. Behalve de schat aan dieren die er allemaal opgewekt en goed verzorgd uitzien vallen ook de vele beelden, prachtige tuinen en bomen op. Ik was echt zeer onder de indruk, de dierentuinen bij ons in Nederland kunnen hier zeker nog veel van leren. Zoo Antwerpen, tot snel weer ziens. Ik verheug me er nu alweer op.


Hans op 16 Aug. 2007 13:07

Eergisteren nog een bezoekje gebracht aan de Zoo. Helaas was het een beetje te druk om er met volle teugen van te genieten. Daarom raad ik echte dierentuinliefhebbers aan om niet tijdens zomerse topdagen te gaan. Naast de grote collectie dieren kan je in de Antwerpse Zoo ook genieten van de flora en van een aantal prachtige gebouwen waarvan sommige zelfs beschermd zijn. Vooral het hoofdgebouw op de linkerkant wanneer je de Zoo betreedt vind ik magnifiek. Voor wie van zeefauna houdt kan ik in de nabijheid van de Zoo, eveneens op het Astridplein, Aquatopia aanraden. Volgens mij bestaan er combi-tickets voor beide attracties.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Antwerpen