Tips Antwerpen

Marjan W. op 24 Jul. 2014 09:56

Laatst in Antwerpen geweest en een fietstour gedaan door deze mooie stad. Was met Baja Bikes. Ideaal om zo de stad te verkennen en een lekker drankje te doen!


Tas naast je op stoel zetten op 24 Sep. 2013 17:49

Nooit waardevolle spullen in tas opbergen. Die draag je op je lichaam, op bv 2 plekken en achter een rits. En bij voorkeur aan de voorkant. Minstens een arm door hengsel tas houden: ALTIJD. Tas voor je houden. Nooit al je geld laten zien: van te voren wat geld in bv borstzak steken voor je kroeg of restautant ingaat. Zijn toch allemaal logische zaken. Om nou Antwerpen te mijden ivm met een beroving is onlogisch en dom! (Zie beroving onder de DO's)


Voetgangerstunnel onder de Schelde op 24 Sep. 2013 17:41

Prachtige oude tunnel met fraaie roltrappen en lift. Aan de andere kant (niet het centrum dus) is niks te doen... Maar onder de Schelde lopen in de wit betegelde tunnel is echt leuk


Berooft op 23 Apr. 2013 10:54

Hadden een treinreis met hotel geboekt naar Antwerpen voor 3 dagen. Kwamen aan en hebben direct koffers naar hotel gebracht. Zijn hierna door de stad gaan wandelen. Het is heel gezellig daar. Aangezien we tegen etenstijd terug waren gegaan, wilden we iets gaan eten. In het Kippen restaurant vlak bij het plein van de Zoo. We hadden gesteld en waren aan het eten. Mijn vriendin had haar tas naast haar op de stoel staan. Aangezien het daar een doorloop restaurant is, zie je mensen en kinderen constant heen en weer lopen. Toen we weg wilden gaan bleek de tas van vriendin gestolen. En natuurlijk had niemand iets gezien. Ja zullen wel zigeuners zijn geweest vertelde zij. Alles weg dus tot en met de treinkaartjes, Bankpasjes, geld, Id's, camera, telefoon en hotel pasje. We hebben direct aangifte gedaan bij de Politie op het station. Maar die zijn daar ook niet vlot om een aangifte op te nemen. Hierna zijn we meteen naar het Hotel terug gegaan en uit geboekt. Gelukkig had ik mijn geld nog. Zodoende meteen een treinkaartje terug gekocht. Bank gebeld en passen laten blokkeren. Moesten iemand met reserve sleutels laten komen om het huis in te komen. Dus voorlopig gaan we niet meer weg.


Café op 04 Jan. 2013 17:40

Ga op de café op het Mechelsplein (De Pallieter, Hippo, Korsakov, Baah Bar, Zeppos)


Markt op 04 Jan. 2013 17:39

Ga op zaterdag naar de Vreemdelingenmarkt en zondag naar de Vogelenmarkt. Op het Theaterplein en achter de Bourla.


Verdwaal op 04 Jan. 2013 17:38

Steek je kaart goed weg en verdwaal eens in de straatjes, je komt er veel verborgen pareltjes tegen.


Velo op 04 Jan. 2013 17:37

Neem de Velo, de dagfiets van de stad Antwerpen, en verken de stad op eigen houtje.


De Schelde op 04 Jan. 2013 17:36

Maak een wandeling langs De Schelde. De oude hangars, tramsporen, kasseien en tenslotte Het Steen bieden een blik op het oude Havenkwartier.


Hamburger op 04 Jan. 2013 17:35

Zin in een kwalitatieve hamburger? Ga dan zeker naar de Lunchbox, op het Theaterplein, tegenover de Stadschouwburg.


De Meir op 04 Jan. 2013 17:34

De Meir kent iedereen als winkelstraat, maar kijk ook eens naar omhoog, naar de prachtige gevels.


Cultuur op 04 Jan. 2013 17:32

De theaterliefhebber komt hier zeker aan zijn/haar trekken. De Bourla biedt onderdak aan Het Toneelhuis, het grootste theaterhuis van Vlaanderen. Het Paleis biedt theater voor kinderen tot bejaarden. De Singel krijgt wekelijks bezoek van wereldberoemde gezelschappen. DE KOE, aan het Museum voor Schone Kunsten. Theater Zuidpool. De Tijd. En nog vele anderen.


Shoppen op 12 Oct. 2012 09:42

Beste tijd om te shoppen is januari en juli DE grote uitverkoop. Niet zoals in Nederland 10% of 20% korting maar meteen 50% of meer


Oever van de Schelde. op 26 Jul. 2011 00:14

Wanneer je een stukje de stad uit loopt kom je aan de oever van de Schelde, behalve dat het leuk is om een blik in de verte te werpen, is er verder niets te doen. Het is oud, vies en met onkruid begroeid.


Winkelen op zondag maar... op 24 Apr. 2011 02:00

op zondag zijn inderdaad de meeste winkels gesloten tenzij... in de Hoogstraat, Kloosterstraat en omgeving. Dit is van aan het Stadhuis richting de voetgangerstunnel en nog verder door, evenwijdig aan de Schelde ! !


Lekker eten in 12,Place du Marché op 06 Sep. 2010 14:56

Gelegen aan de stadsschouwburg zeer lekker eten met vriendelijke bediening,is ook ideaal om voor de voorstelling te gaan eten.


Stadsschouwburg Antwerpen op 23 Apr. 2009 14:15

In de Stadsschouwburg spelen regelmatig mooie musicals. Soms zelfs Nederlandse producties. En vaak is de zaal niet helemaal uitverkocht, zodat je gemakkelijk aan tickets kunt komen. Theaterplein 1 in het centrum.


Kerstzondagen! op 18 Dec. 2008 15:49

Wat je écht een keer moet doen, is rond Kerstmis op een zondag naar Antwerpen gaan. Alles is dan open, er is een schaatspiste en overal hangen kerstlichtjes.


Niet gaan op 18 Oct. 2008 21:25

ga niet naar die stad, afschuwelijk


Wijnichem op 01 Oct. 2008 21:28

gezellig en idieaal voor een gezin, zeker de lange openigstijden als je 6 personen moet aankleden, waarvan 3 pubers!! Voor ontspanning is antwerpenzoo nog steeds favoriet en met de trein erg makkelijkte bereiken.


Vogelenmarkt. op 10 Sep. 2008 08:17

Dit is absoluut fantastisch als je van verschillende culturen houdt en van een echte markt wilt proeven. je vind er veel verschillende kraampjes en er komen mensen van overal. Enkel als je niet van de drukte houdt dan zou ik het je niet aanraden.


Bioscopencomplex Metropolis op 04 May. 2008 21:03

Fantastisch complex met aan de buitenkant allerlei eetgelegenheden. Megaveel zalen, fantastisch geluid en heerlijke stoelen. En nog goedkoper dan in Nederland ook! Echt een aanrader, wij gaan regelmatig naar Antwerpen, alleen al hiervoor. Tevens zit er een grote bouwmarkt en een sportwinkel die ook de moeite waard zijn om eens te bekijken.


Restaurants op 17 Apr. 2008 03:43

Klopt het dat in Antwerpen een straat is waar alleen of veel chinese restaurants liggen? Welke hiervan zijn de goeie....ik vraag dit daar ik binnenkort enkele dagen in Antwerp ga verblijven.


Wijnichem op 16 Apr. 2008 21:09

Voor overdekt winkelen moet je absoluut bij Wijnichem zijn. Geweldig groot, een dag plezier!!!


De Pelgrom op 11 Apr. 2008 09:05

In de Pelgrimstraat, niet ver van de Groenplaats, bevind zich de Pelgrom, een gezellig en bijzonder plekje om eens een drankje en een hapje te nemen. De gelegenheid bevind zich namelijk in een 13e eeuwse kelder! Als je binnenkomt en de oude stenen trap naar beneden neemt komt de gezelligheid je tegemoet, erg knus, gezellig donker met kaarslicht. Echt een aanrader die je niet meer vergeet en door verteld! Alle drankjes zijn aanwezig, de hapjeskaart is beperkt. Doen!


Shoppen op 19 Mar. 2008 12:41

ga niet op zaterdag shoppen! het is wel leuk maar shoppe is gewoon geen zak aan


Winkelen op zondag op 17 Mar. 2008 08:48

Winkelen op zondag is geen goed idee; de winkels zijn dan namelijk dicht!


Cc op 09 Feb. 2008 22:07

leuke stad antwerpen...zoekt u een perfect hotel PARK PLAZA ASTRID ! recht tegenover het Centraal station op toplocatie. tophotel ..superkamers superbar superpersoneel superontbijt !!! jammer dat de winkels op zondag niet open zijn ,tegenvaller, verder niks te klagen , de Meir is een prachtige winkelstraat vooral de zéééér ruime winkels en prachtige panden . ik ga snel weer !


Uit eten op 09 Feb. 2008 21:58

rondom de keizerlei vind u veel restaurants , let op ! veel van deze restaurants zijn van slechte kwaliteit van de 5 waren we er bij 1 tevreden , schuin tegenover de bioscoop zit een argentijn met grote gele luivels en een mannetje die staat te grillen in de etalage dat is een TOPPPERTJE !!!!! lekker eten vriendelijke service en veel keus TOP ! ga nóóóit naar Boston steakhouse echt waardeloos onaardig personeel lange wachttijden waardeloos .


Antwerpse zoo op 09 Feb. 2008 21:54

de oude dierentuin van antwerpen is zeker een aanrader ! alle dieren zijn van dichtbij goed te bekijken echt leuk en vooral alle oude gebouwen (nu dierenverblijven) zijn prachtig om te zien ,ga vooral kijken bij de zeeleeuwenshow super leuk !


Stadsfeestzaal op 22 Nov. 2007 13:03

Eind oktober heropende de stadsfeestzaal op de Meir. Dit prachtige gebouw van ongeveer een eeuw oud werd eind 2000 bijna volledig verwoest door een felle brand. Sinds enkele weken schittert het terug in al zijn glorie en wel als winkelcentrum. Het reulstaat is een mooie mix geworden van oud en nieuw. Het winkelcentrum vormt een mooie verbinding tussen Meir en Hopland, twee leuke winkelstraten.


Y.Baudet-Schaap op 15 Aug. 2007 12:51

Mijn man, rolstoelgebruiker, mijn dochter en ik hebben heerlijk geshopt op donderdag 9 augustus l.l. Het goot van de regen, maar we hebben een heerlijke dag gehad. Vriendelijke, behulpzame mensen.Wij vinden het kledingaanbod beslist smaakvoller dan in Nederland.Wij hebben een prachtige outfit voor onze dochter gevonden voor de bruiloft van onze zoon in september. Wij zijn geweldig goed geadviseerd door het personeel. Wij hebben er vurrukkelijk gegeten, alleen was er één minpunt: er zijn veel te weinig toiletten die toegankelijk zijn voor rolstoelen. één in het grote winkelcentrum en één in het oudste café aan de Grote Markt. Maar ook een geweldige pluim vor het personeel van Onze Lieve Vrouwe Kathedraal: We kwamen pas tegen 16.30 uur daar aan en mochten er GRATIS in omdat ze om 17.00 uur sloten. Wij hebben met z'n drieeën genoten. Prettige, beschaafde mensen die Belgen. Hartelijke groet, Yvonne Baudet-Schaap


Uitstap naar de omgeving op 14 Aug. 2007 17:30

ben je met de fiets, dan moet je beslist naar Lier en Mechelen. Leuke stadjes met goed eten, minder druk dan Antwerpen zelf en op minder dan 30 kilometer.


Divers op 12 Aug. 2007 16:55

Ga eens koffie drinken in de Bourlaschouwburg. geweldig pand ( evenals je ook even het centraal station in moet lopen. ga eten in Antwerpen zuid. Antwerpen zuid is de place to be.gelukkig komt de tourist niet verder dan de Groenplaats. laat je adviseren en loop of laat je brengen. ( zuid in de buurt van het Museum Schone Kunsten. )


Vogelenmarkt. op 12 Aug. 2007 16:52

de vohelen markt, zoals de vlaming het noemt , is absoluut niet ( meer ) wat men denkt / verwacht. bespaar uw tijd kies voor een andere tijdsinvulling.


Shoppen op 09 Aug. 2007 17:11

antwerpen is een mooie stad om er een dag te shoppen,er zijn er genoeg winkels van duure merkkleding tot betaalbare kleding.


Monica op 09 Aug. 2007 17:08

Als je naar antwerpen gaat moet je vooral gaan shoppen want de winkels zijn heel mooi en de kleren zijn niet heel duur. Als je iets cultureels moet je vooral naar de onze lieve vrouwen kerk, mooie kerk maar aan de buiten kant niet goed onderhouden je moet er wel voor betalen om naar binnen te kunnen. De Schelde is ook wel leuk om even naar toe te gaan en daar vlak bij licht nog een overblijfsel van de oude stadmuur. Ook is het nog leuk om even langs de diamantenwijk te gaan. Voor de rest staan er in de stad nog meer kerken en standbeelden van belangrijke mensen. het is wel veel lopen, maar je kunt ook de stadtour nemen je gaat dan langs alle belangrijke dingen. In antwerpen is het ook gezellig om even op een terrasje te zitten, ga dan wel in het centrum want buiten het centrum is er bijna geen sfeer. Er zijn in antwerpen ook genoeg leuke restauranten de prijs verschilt veel maar over het algemeen niet duur en het is nog lekker ook. Je hebt er ook genoeg barren en discotheeks, ben er niet allemaal in geweest maar zag er wel gezellig en betaalbaar uit.


Pardaf: mooie tweede hands kleding op 18 Jul. 2007 16:08

In het pakhuis Pardaf vind je prachtige, bijzondere kwaliteits kleding. Alle betere merken zijn vertegenwoordigd voor een aantrekkelijke prijs. Zowel voor dames als heren en kinderen. Ook hebben ze een afdeling brocante. Je bent er zo een paar uren aan het rondsnuffelen. Ik heb er vorig jaar samen met een vriendin een paar mooie kledingstukken gekocht.


Plaats tip


Weer in Antwerpen

vrij zonnig
0 °C

vrij zonnig

Nuttige info

Ligt in België
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur met de auto

Rubenshuis

» meer bezienswaardigheden