Dit domein staat te koop. Interesse? Stuur een e-mail naar dmitar@rebelinternet.eu. Wees snel, we verkopen op korte termijn.

O'Connell Street

Een grote winkelboulevard en verkeersader. Als je de bus neemt vanaf de luchthaven kom je hoogstwaarschijnlijk op O’Connell Street uit. Eén van de breedste straten van Europa. Aan weerszijden heb je brede stoepen. Tussen de twee rijbanen door een wandelpromenade. Je ziet er standbeelden van verschillende bekende Ieren.


Tips

Hans op 17 Aug. 2007 13:26

O\'Connell Street is in de eerste plaats vooral een historische plek. Het is namelijk vanuit het hoofdpostgebouw (the G.P.O.) dat in 1916 de Ierse Revolutie werd geleid. De neoklassieke gevel van dit gebouw is een stille getuige van die revolutie want je ziet er nog verschillende kogelinslagen. In en rond O\'Connell Street (eigenlijk in bijna heel Dublin) worden de helden van de revolutie herdacht en geëerd d.m.v. standbeelden, straatnamen en monumenten. Op de promenade in het midden van O\'Connell Street tref je o.a. verschillende zulke standbeelden van revolutionairen aan. Als je O\'Connell Street in noordelijke richting afwandelt kom je terecht op Parnell Square waar je een groter oorlogsmonument vindt. Op datzelfde Parnell Square vind je trouwens ook de Sinn Féin winkel, om maar te zeggen dat dit misschien wel de meest revolutionaire buurt van Dublin is! Tussen alle oorlogsmonumenten in O\'Connell Street werd begin deze eeuw "the Spire" neergeplant: een grote "naald" als monument voor het Ierse volk. Zelf ben ik er niet gek van maar smaken verschillen. Wat stijlvol winkelen betreft is O\'Connell Street niet meteen een voltreffer. Op een enkel warenhuis na wordt deze straat op commercieel gebied voornamelijk gekenmerkt door winkels met prularia voor de betere Amerikaanse toerist en door fast food ketens die er oververtegenwoordigd zijn. Voor het overige maakt deze straat een zeer nette indruk. Je kan er van de stoep eten!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Barcelona