Dit domein staat te koop. Interesse? Stuur een e-mail naar dmitar@rebelinternet.eu. Wees snel, we verkopen op korte termijn.

Sagrada Familia (Sagrada Família)

Een beroemde kerk, het meesterwerk van Antoni Gaudí én voor velen de hotspot van Barcelona. In 1883 kreeg Antoni Gaudí de regie voor de bouw in handen. De plannen gingen dramatisch op de schop. De architect ging op zijn eigen, excentrieke manier aan de slag, oftewel, geen rechte lijnen, maar alles rond en golvend. Tot aan zijn dood, in 1926, was hij met het project bezig. Nog steeds is de kerk niet af. Het ultieme doel is om de kerk in 2026 te voltooien. Dat zou honderd jaar na de dood van Gaudí zijn. Maar of dat gaat lukken…


Tips

Bob op 21 Apr. 2013 18:50

Net terug van een stedentrip naar Barcelona en de Sagrada Familia is een 'must' zeker met een bezoek aan een van de torens. Er is geen steiger meer te zien binnen alleen van buiten. Wel van te voren reserveren via internet dan kun je zo doorlopen naar binnen. Er stonden gigantische rijen buiten.


Lisette en Sjoerd op 04 Oct. 2012 20:57

De grote tip van de dag!! Wachtrij van een minuut als je ter plekke of een dag van te voren online een ticket boekt. Het kaartje is direct op te halen bij de La Caixa(lokale bank uit de automaat met creditcard) om de hoek bij de Sagrada Familia! Zonder wachtrij. Je kunt het ook zelf uitprinten en in een korte wachtrij voor online boekers gaan staan (10 minuten wachten) Prachtig van binnen, geen stijger meer te zien, erg indrukwekkend.


Ingrid op 12 Sep. 2010 11:06

De wachttijden kunnen ook minder lang zijn, bijvoorbeeld tijdens de lunchtijd (vanaf 13.30) is het een stuk minder druk. De toegang is vrij prijzig maar dat dient ook om de bouw te bekostigen. Ondertussen is er binnen al een hoop moois te zien (naast de bouwvakkers) maar ga ook eens naar het museum onder de kerk, daar zijn mooie historische foto's en maquettes te zien die de entreeprijs rechtvaardigen. Loop ook eens de Avinguda de Gaudi af naar het Hospital de la Santa Creu y Sant Pau, zeker de moeite waard.


Hussie op 27 Jun. 2010 22:10

Dit is iets wat je moet zien in combinatie met de twee gebouwen in de stad die gaudi heeft gemaakt. Erg indrukwekkend. Wil je erin dan moet je wel geduld hebben de wachttijd is aanzienlijk. Topper is dat je via de McDonalds en Starbucks onder genot van een burger of koffie de kerk kunt bekijken, elke blik naar de kerk ontdek je weer nieuwe details.


Anoniem op 08 Nov. 2008 20:08

Aan de buitenkant een heel indrukwekkend gebouw... aan de binnenkant niks anders dan bouw steigers te zien.


Véronique op 28 Jul. 2008 20:53

Ik ge er elk jaar naartoe op mijn eentje. Het werk van Gaudi is enorm mooi en als je echt geintreseert bent in die werken moet je zeker het boek lezen "de sleutel van Gaudí". Daar kan je ook uitmaken wat er allemaal "echt" gebeurt is. Je moet daarvoor eerst naar barçelona geweest zijn anders kan je totaal niet volgen wt straten en namen betreft. het is allemaal in een verhaal verwerkt maar je leest goed wat real is en wat niet dat is het mooie aan heel dat boek. Mogelijk ben ik 1 van de jongste lezeressen en geintreseerde in zijn werken ik ben namelijk 19 en ga 4 jaar naar daar 2 keer per jaar tot 3 keer. Ik ben gefacineerd door zijn werk. Hij is veel te vroeg gestorven het was een zeer slim en bizarre man. Vriendelijke groeten Véronique


Annemieke op 27 Jun. 2008 14:19

Geweldige ervaring,alleen heel duur om binnen te komen (€8,50) om vervolgens alleen maar werkende mannen te zien.. en om 2 uur in de rij te staan om met de lift van het uitzicht te genieten.


Alfons op 14 Oct. 2007 12:24

Zeer mooi maar wel duur om binnen niets te zien


Jeroen op 12 Jun. 2007 23:15

Nog niet af en nu al wereldberoemd. Wat een architectonisch wonder!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Barcelona