Dit domein staat te koop. Interesse? Stuur een e-mail naar dmitar@rebelinternet.eu. Wees snel, we verkopen op korte termijn.

Trinity College

Oudste universiteit van Ierland. Opgericht in 1592. Ligt middenin het centrum. Onder meer bekend door het Book of Kells. Delen van dit manuscript kun je in de bibliotheek van Trinity College bekijken. Hoogstwaarschijnlijk is het manuscript rond het jaar 800 door Keltische monniken gemaakt. Het bestaat uit de eerste vier evangeliƫn, allemaal in het Latijn. Verder kun je een wandeling maken over de campus.


Tips

Hans op 24 Jul. 2007 13:10

Een oase van rust midden in de stad! Je lijkt wel een andere wereld binnen te stappen wanneer je door de poort de campus opwandelt. Trinity College straalt die typische klassieke Britse college-sfeer uit. Typisch "Brits" inderdaad want deze universiteit werd gesticht door de Britten. Je kan gezellig tussen de universiteitsgebouwen kuieren, je kan gaan aanschuiven om het Book of Kells te aanschouwen of je kan gewoon op een bankje in de zon gaan zitten aan de rand van het mooi verzorgde cricketveld. Op zaterdagmiddag is er meestal een cricket-game aan de gang. Ik begrijp zelf niets van het spel maar het zorgt toch voor een bepaalde sfeer.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Barcelona