East Side Gallery

Het grootst overgebleven stuk van de Muur in Berlijn. Gelegen langs de Mühlenstrasse. De East Side Gallery is zo bijzonder omdat het één van de weinige overblijfselen is van de Muur. De lengte: 1200 meter. Vroeger was de Muur 45.3 kilometer lang. Op de East Side Gallery vind je graffiti, schilderingen en andere kunstuitingen. Verder kom je één van de Stadsstranden bij de East Side Gallery tegen. En wil je meer over de Muur weten? Ga dan naar het Berlijns documentatiecentrum en Checkpoint Charlie. 

 


Tips

Saca op 02 Feb. 2012 23:16

East Side Gallery is in één woord GEWELDIG!! Hoort zeker bij de stedentrip Berlijn. Heb er zelfs een mooie collage op XXL canvas van laten maken en geniet er nu elke dag van!


Tonny op 27 Feb. 2010 23:06

Deze muur is zo mooi geworden, dat je uren nodig hebt, om alles goed te bekijken. Ik hoop dan ook,dat ik een keer in de gelegenheid ben, om nog een keer naar deze geweldige stad terug te gaan


Draadjuh op 02 Dec. 2009 00:07

Eastside gallery is erg mooi geworden, geen graffity meer, wel witte vlakken ertussen waar de voormalige kunstenaars niet mee hebben gewerkt om de muur weer te restaureren. Het is me niet duidelijk geworden wat met die witte vlakken gaat gebeuren. Zeker de moeite van het bekijken waard.


Petra gerritsen op 19 Jan. 2009 18:17

hele leuke ervaring ben er namelijk getrouwd m'n man is duits en ik heb ook een duitse herder is dat geen toeval. Veel historie en in Kreuzberg lekker veel kebabbies kunnen eten.


Sasja op 23 Dec. 2007 13:05

Ik vond de eastside gallery erg tegenvallen. Een paar jaar eerder ben ik er ook geweest, toen was hij mooi beschilderd. Nu veel verval, brokstukken en gaten en graffiti over de originele beschilderingen.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Berlijn