New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Atomium

Een bijzonder bouwwerk in het Heizelpark. Het is een stalen constructie die uit negen bollen bestaat. Het bouwwerk is, van de grond tot de bovenste bol, ruim 100 meter hoog. Elke bol heeft een diameter van 18 meter. Gebouwd voor de Wereldtentoonstelling van 1958. Grondig gerestaureerd en in 2006 weer opgeleverd. Nog steeds populair bij Belgen en toeristen. In diverse bollen kun je tentoonstellingen bezichtigen. Je kunt er ook een hapje eten. Mooie uitzichten over de stad!


Tips

Gaastra op 11 Dec. 2011 18:37

Prachtig stukje Brussel! Ook prima te doen met de huurfietsen die je op veel straathoeken vindt. Denk goed na over een bezoek aan het Atomium: je staat niet alleen heel lang te wachten om met de lift naar boven te kunnen, maar ook iedereen moet ook weer met die lift naar beneden en dan sta je dus weer net zo lang te wachten. Alleen de buitenkant is ook prachtig!


Frank Bensch op 15 Aug. 2010 23:14

Aan de buitenkant is het Atomium zeker de moeite waard, De binnenkant vind ik persoonlijk niet de moeite. er is een expositie over het Atomium en van kunstenaars entree € 11,- pp


Moonray op 27 Mar. 2009 16:41

ik vindt het een mooi bouwwerk wel jammer dat het zeer duur is om er naar binnen te gaan!


Riana op 23 Oct. 2008 18:24

S'avonds geven de bollen allemaal knipperende lichtjes het is egt gaaf om dat te zien!


Petra op 26 Mar. 2008 19:14

Het mooiste is om 's morgens op tijd (openingtijd 10.00uur) te zijn, er zijn dan nog niet zo veel bezoekers. Je wordt op een leuke wijze, (zonder tegenliggers) door de andere bollen geleid. Geniet van een lekker hapje eten of anders van een brusselse of een luikse wafel die ter plekke voor je worden bereid


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Brussel