New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Jubelpark

Een enorm park met tuinen, watervallen, vijvers en diverse bouwwerken. Aangelegd om de Belgische onafhankelijkheid te vieren. Het meest in het oog springende bouwwerk is de triomfboog. Verder vind je er diverse musea. Te weten: het Koninklijk Museum van het Leger en de Krijgsgeschiedenis, de Koninklijke Musea voor Kunst en Geschiedenis en het Koninklijk Museum voor Natuurwetenschappen.


Tips

Jan op 24 Nov. 2011 22:51

Opgelet: Het Museum voor Natuurwetenschappen ligt niet in het Jubelpark, maar bij het Leopoldpark! Dat is vlakbij het Europees parlement, in de Vautierstraat 29. Zie www.natuurwetenschappen.be Het is vooral geliefd door families met jonge kinderen, omdat er een heuse collectie van 29 echte dinosaurusskeletten staan! Verder ook indrukwekkende walvissen, insecten en schelpen, fossielen en mineralen. Leuke nieuwe zaal over "biodiversitei". Echt de moeite!


Aart, Den Haag op 17 Sep. 2009 21:02

enEen prachtige lokatie, m.n.de parken en de musea, zoals het legermuseum waar vooral veel te zien is uit W.O.1 en het hele grote Autoworld museum,precies aan de overkant van het legermuseum. Uiteraard ontgaat je niet het imposante Cinquantenaire, de drie bogen, die de onafhankelijkheid van Belgie symboliseren van Nederland.(1830)


Petra op 26 Mar. 2008 19:07

Prachtig park en echt de moeite waard om er een deel van de dag door te brengen, bezoek ook de musea, ook is het mogelijk op triomfboog te genieten van het uitzicht


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Brussel