Deze website is te koop, mail voor info naar [email protected]

Tips Brussel

Belgisch stripmuseum op 18 Sep. 2013 23:12

Het interieur van dit museum is prachtig. Maar verder is er weinig leuks aan te beleven. De raket van Kuifje is een lokkertje, maar Kuifje is nergens te vinden! Wel heel veel vitrines met voor mij onbekende stripfiguren. De teksten bij de plaatjes waren geschreven in een taal die ik ook niet thuis kon brengen. Ik was er tijdens de tentoonstelling van Marten Toonderin 2012. Ollie Bommel en Tom Poes dus. Een gemiste kans! Alleen wat fotokopieen van strips in twintig vitrines, een grote foto van Ollie, een paar briefjes en schetjes van Marten Toonder... en dat was het! Ga hier dus niet met je kinderen heen, want het wordt een teleurstelling.


Mini-Europa en Atomium op 14 Jul. 2012 00:11

Mini-Europa heel leuk. Het is een soort Madurodam in Brussel. Heel veel bekende gebouwen uit alle europese lidstaten zijn hier op schaal 1/25 nagemaakt. Je kunt hier zeker een halve dag doorbrengen. In de Village (daar kom je binnen) zijn er heel veel restaurantjes en terrasjes waar je Belgisch, Grieks, Italiaans enz. kunt eten. Heel gezellig! Het Atomium steekt boven alles uit, maar de buitenkant is mooier dan de binnenkant. In het Atomium kun je met de lift naar de hoogste bol voor een mooi uitzicht over Brussel maar dat is het dan ook wel. Vandaar word je weer naar beneden gebracht. Je kunt daarna op eigen gelegenheid de bollen bekijken via roltrappen en looptrappen. Overigens zeer vermoeiend en de bollen stellen weinig voor. Hier en daar een kleine expositie die weinig om het lijf heeft. Mijn advies: Koop bij het toegangskaartje voor Mini-Europa geen extra kaartje voor het Atomium. Het geld dat de overhoud kun je beter besteden aan een drankje en hapje in de Village.


Atomium op 06 Jul. 2012 23:03

Het Atomium is van buiten echt spectaculair. Wij hadden geen lange rijen om met de lift naar de hoogste bol te gaan en hierna weer naar beneden.In de lift werd er uitgelegd dat de andere bollen via roltrappen en trappen te bezichtigen zijn. Als je hier niet op let en je gaat de andere bollen bezoeken, dan moet je wel over een goede conditie beschikken. Na bol 1 (weinig te zien) volgt bol twee. Maar dan ben je wel drie trappen op en af gegaan. Ook de andere bollen hadden weinig om het lijf. Mijn advies: Bekijk het Atomium van buiten.


Eten bij de Griek op Grote Markt op 01 Mar. 2012 17:52

Leuk Grieks restaurant, ingeklemd tussen andere restaurants, maar biedt goed eten. Vooral de moussaka is onovertroffen. Vriendelijk personeel, niet extreem duur en ´s avonds live Griekse muziek


Belga Queen op 03 Feb. 2012 21:03

Absolute aanrader om daar te gaan eten! Geweldig mooi restaurant, vreselijk lekker eten en vriendelijke bediening. Het is werkelijk een unieke belevenis!


Visrestauantjes Italiaanse buurt op 11 Dec. 2011 19:38

Uit eten in de visrestaurants van de Italianen zeer duur en slecht.Geldt ook voor de Grote Markt, kwaliteit slecht en duur.verder Hägen Dazs ijsalon extreem duur. Chocomel is daar 8 euro.


Uit eten nabij de grote markt op 11 Dec. 2011 19:28

Heerlijk gegeten in restaurant Saudades do Brasil. Voor 62 euro all in samen met mijn dochter.Goede kwaliteit en vriendelijk nette bediening. Het is in de buurt van de Grote Markt.


Botanique op 30 Jul. 2011 23:07

Botanische Tuin gelegen aan de rue de royale. Niet echt heel groot maar echt super. Mega dikke bomen en fonteinen. Je waant je echt terug in de tijd. Het makkelijkst te bereiken met de metro bij station botanique uitstappen.


Openbaar Vervoer op 30 Jul. 2011 23:04

Haal een jump kaart voor een paar euro bij de toeristeninformatiepost op de grand place (geldig 1 dag). daar krijg je gelijk ook de kaart voor metro/bus/trein. Vrij reizen door heel brussel voor de hele dag. echte aanrader. taxi's worden overbodig.


Wafel eten op 12 Apr. 2010 11:00

Er zijn in Brussel een hoop wafelverkopers. Neem er eens eentje met chocola of aardbeien. Heerlijk!


Bustour door Brussel op 06 Aug. 2009 19:34

Het is mogelijk om met een half open bus door Brussel een tour te maken. We werden benaderd door een chauffeur die ons voor € 14,= (I.p.v. € 18,= ) door Brussel rond te reiden. De bus stopt op 10 verschillende plaatsen. Je kunt uitstappen, rondkijken en met een volgende bus je rit vervolgen. Je kaartje is 24 uur geldig. Leuke mogelijkheid om Brussel te bekijken. P.s. na wat onderhandelen kon het ook voor € 12,=. Leuke aanrader


Politieagent de weg vragen in het nederlands op 06 Jun. 2008 11:55

Ik heb dat gewaagd en werd prompt de verkeerde kant op gestuurd. Doe dat in het frans.


Restaurants op 27 Feb. 2008 13:40

Ga in de achteraf straatjes eten. Hier betaal je een goede prijs en krijg je waar voor je geld. Bijvoorbeeld de restaurants in de buurt van Rue St.Catherine


Eten op grote markt op 27 Feb. 2008 13:38

Ga niet eten aan de Grote Markt of in het restaurantstraatje. Je betaald heel veel en de kwaliteit is niet echt goed


Koninklijke Serres op 22 Feb. 2008 11:56

Twee weken per jaar opent het Belgische koninklijk huis de serres op hun landgoed in Laken (omgeving van het Atomium) voor het publiek. Dit jaar tussen 19 april en 6 mei 2008. Deze serres zijn een lust voor het oog, en mogen niet gemist worden! Zie ook http://www.monarchie.be/nl/visit/greenhouse/index.html


Paul van de Watering op 16 Feb. 2008 01:42

Brussel is geweldig De sfeer de mensen het eten,de Grote Markt,de cultuur... alles. Ik ben er graag.


Hans op 12 Feb. 2008 13:26

Een minder gekende buurt bij toeristen is de wijk rond de Vijvers van Elsene en het Flageyplein. Om te winkelen moet je hier niet komen maar je kan er heerlijk wandelen en van de architectuur genieten. Aanraders tussen al het moois zijn de tuinen van de abdij van Ter Kameren en het oude omroepgebouw op het Flageyplein. Wie echt van een stevige wandeling houdt kan dan verder wandelen richting Ter Kameren Bos en park van Ukkel.


Taxi op 30 Dec. 2007 19:59

Vraag niet aan een taxi je weg te brengen naar een bestemming die bijvoorbeeld 500 meter verder is. Zij weigeren dit. Ook als ik aangeef dat mijn vrouw met een stok loopt. De Taxi is een ramp in Brussel. Zeer klantonvriendelijk.


Carin zonneveld op 29 Dec. 2007 21:46

Wij gaan al een paar jaar naar brussel in september naar het bierfestival,overdag heerlijk van Brussel genieten en dingen bekijken,en op de avond naar de Grote Markt, heerlijk.


Waterpark op 25 Sep. 2007 15:09

Alle zwembaden van Nederland beu of al gezien? Dan moet je naar het Waterpark in Brussel enorm veel waterpret voor de kids én voor ouders die een kans wagen in een van de glijbanen, want er zijn er meerdere! Natuurlijk langs de kant toekijken naar het pret van de kids kan ook! Het zwembad ligt vlakbij Mini Europe en je kan de grote gele glijbaan en de grote groene kikker (bijna) niet missen! Zeker doen!!


Mini Europe op 25 Sep. 2007 15:05

Mini Europe is ontzettend leuk om met de kids naar toe te gaan, het is een soort Madurodam maar dan de Europese uitvoering. Echt een aanrader bij redelijk weer!


Anapost op 16 Sep. 2007 15:05

Om te shoppen kun je, behalve naar alle kleine winkeltjes in het centrum, ook heel goed naar de Nieuwstraat gaan, even ten noorden van het stadshart. Veel modewinkels en een groot overdekt winkelcenrum City2, met een enorm warenhuis erin.


Iris op 18 Jul. 2007 17:00

Brussel heeft alles, fantastisch shoppen, heerlijk eten, vele musea, maar ook mooie parken. In de zomer is het heerlijk genieten op de terrasjes rond de Beurs. Bezoek als je in Brussel in ieder geval het Atomium, Museum Horta en het Jubelpark.


Plaats tip


Weer in Brussel

licht bewolkt
1 °C

licht bewolkt

Nuttige info

Ligt in België
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur met de auto

Marollen

» meer bezienswaardigheden