Tips Dublin

Harold's Cross - honden race op 21 Oct. 2012 18:38

Ongeveer 10 minuten rijden met een taxi kun je naar een hondenrace gaan. Je kunt op de snelste hond ween wedje doen. Minimum is EUR 1,00. De entree bedraagt EUR 10,00. Het heet Harold's Cross. Vond ik een leuke ervaring.


Maurice R op 21 Oct. 2012 18:34

DUBLIN in drie woorden ; duur, veel pubs en het straatbeeld is slecht; gebouwen in zeer slechte staat ( slecht onderhoud ), puin op de straat, gaten in wegdek.


Pauli op 31 Jul. 2012 15:39

Iets buiten Dublin heb je de FOX-club. Een pareltje van Iers amusement. Dagelijks treden er de traditionele Ierse dansers/danseressen op en je kan er nog heerlijk eten, niet culinair maar toch zeer goed. Je rijdt nadien best met een taxi terug naar je hotel..


Howth op 11 Aug. 2010 18:59

Ga met de Dart naar Howth (retour € 4,70) voor een mooie rondwandeling langs de kust met schitterende uitzichten over Dublin


Temple Bar pub op 29 Jun. 2008 16:31

Op zondagmiddagen kan er in Temple Bar (een toeristische pub gelegen in de wijk Temple Bar) genoten worden van het traditionele en sfeervolle oude ierse muziek. Leuk detail is dat er binnen gerookt mag worden omdat ze een rookhok hebben gemaakt welke perfect aansluit in de pub. Hoe ze dat hebben gedaan kunt u zelf ondervinden en zou misschien wel een oplossing kunnen zijn voor vele nederlandse horeca ondernemers.


Busritje op 03 Sep. 2007 08:31

Dublin met de bus bezichtigen is ideaal. Overigens is er een speciale lijn, de Dart, die je naar de prachtige kustplaatsjes brengt. Echter wel gepast betalen bij binnenkomst, Dubliners ergeren zich rot aan toeristen die in de bus een kaartje willen kopen, dat kan dus niet. Een rit kost ongeveer EUR1,79 die je bij binnenkomst (in kleingeld) in een bakje bij de chauffeur gooit. Kleinigheidje misschien maar t scheelt veel ergernis.


Hans op 28 Jun. 2007 13:18

In en rond Grafton Street zijn tal van mooie winkels. In Grafton Street zelf vind je het zeer stijlvolle warenhuis Brown Thomas. In Dawson Street, een straat die parallel loopt met Grafton Street, vindt de liefhebber van engelstalige literatuur beslist zijn gading in 1 van de grote boekenwinkels die er gehuisvest zijn. Mijn favoriete boekenwinkel is Hodges-Figgis. Een zeer smaakvol ingerichte zaak van enkele verdiepingen hoog. Op het einde van Dawson Street, richting St-Stephens Green, passeer je eerst langs de 'Celtic Whiskey Shop', een naam die voor zich spreekt, en even verder op de hoek, langs 'Elvery's', een winkel gespecialiseerd in rugby shirts. Een andere winkel die zeker ook een aanrader is is 'Avoca' in Suffolk Street, eveneens in de buurt van Grafton Street. Je kan deze winkel het best omschrijven als een geschenkenwinkel. Als je er binnenstapt stap je er een half uur later vast en zeker buiten met 1 of meerdere cadeautjes! Je vindt er werkelijk alles van voeding over gadgets en eetgerei tot speelgoed en zelfs kleding. Tenslotte zou ik nog de "gourmet food market" willen aanraden die op zaterdag tussen 10 en 15 uur opgesteld staat in de Temple Bar wijk. Je vind er overheerlijke snacks uit Ierland en uit de rest van Europa zoals oesters, pasteitjes, gebak, kaas, wafels, appelsap, chutney's...


Ruben Bos op 11 Jun. 2007 23:38

Dublin is absoluut een van de beste steden om te winkelen en om sfeer te proeven van Europa. Met als hoogtepunten Grafton Street vol straatartiesten en grote winkels en ook het nabijgelegen Temple Bar district is een onvermijdelijke buurt om sfeer te proeven


Malahide op 11 Jun. 2007 23:29

Malahide is een mooi stadje ten noorden van Dublin. Een openbare golfbaan, een prachtig en groot (groen) park om te wandelen met het bekende Malahide Castle als middelpunt, ook het stadje is leuk, wel weinig echt te doen. Een andere aanrader is een wandeling over het strand richting Portmarnock.


Plaats tip


Weer in Dublin

vrij veel bewolking
12 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Ierland
De euro
1 uur vroeger
±2 uur vliegen

O'Connell Street

» meer bezienswaardigheden