Deze website is te koop, mail voor info naar [email protected]

Tips Edinburgh

Mary Kings Close op 09 Nov. 2009 11:46

Erg indrukwekkend stuk geschiedenis van Edinburgh. Erg sfeervol gebracht en voelbaar hoe het dagelijks leven er in de verre geschiedenis eruit heeft gezien voor de bewoners. Ligging: lekker centraal op de Royal Mile


Wisky experience op 27 Jan. 2009 09:46

Er is weinig experience aan, je komt in een achteraf kamertje en krijgt daar een diavoorstelling te zien en je mag 2 standaard wisky's proeven. Voor mij een teleurstelling, had graag wat meer achter de schermen gekeken.


The Scotch Whisky Experience op 25 Nov. 2008 16:50

Vlakbij Edinburgh Castle ligt 'The Scotch Whisky Experience'. Aan het pand hangt een indrukwekkende illustratie van de te verwachten 'experience'. Wat een tegenvaller! In een achterafkamertje krijg je een uitleg van het proces zoals de verschillende whisky's gemaakt worden en mag je ook nog twee verschillende soorten proeven. But that's it! Bij de vraag waar de rest van de 'experience' dan was kregen we te horen dat de kaartverkoper toch eigenlijk wel had moeten vertellen dat dat nog gebouwd moest worden... Zoals het er nu (eind 2008) voorstaat een echte DON'T.


Martini op 12 Aug. 2008 16:06

Gekleed voor de gelegenheid, kunt u een drankje nuttigen in The Dome. Het is aan te raden hier een bone dry Martini te bestellen met een twist. De ober zal laten zien dat hij, stirred not shaken, zijn vak verstaat.


Pub op 12 Aug. 2008 15:58

Aan de voet van Arthur's Seat ligt The Sheeps Head. Drink na een wandeling een pint in deze pub en gebruik hier de maaltijd. In dit eeuwenoude etablissement zijn de gerechten traditioneel en is de sfeer authentiek.


City of the dead tour op 25 Jul. 2008 14:02

Een trip die je meeneemt naar de duistere geschiedenis van Edinburgh. Inclusief een tocht over een graveyard. Van tevoren reserveren is aan te raden. Niet voor mensen met een zwak hart en naaldhakken!


Eten bij Susie\'s Diner / Kushis op 20 Jul. 2008 23:51

Tip van een een ex local. Een superleuk klein vegetarisch en biologisch restaurantje, dat geheel door vrijwilligers gerund wordt. Ook keuze voor vegans. Voor 5 pond heb je een heerlijke (grote) maaltijd, en de sfeer is erg gezellig en erg informeel. Vaak live (jazz en cajun) muziek op vrijdag en zaterdag. Wil je alcohol drinken, moet je dat wel zelf meenemen. 51/53 West Nicholson Street Vlakbij Susie's zit Indiaas restaurant Khushi's. Curries zijn erg populiar in de Uk, maar hier is de kwaliteit top, en voor een goeie prijs. Altijd erg druk dus wel reserveren! Ivm halal, zelf alscohol meenemen indien gewenst. 9 Victoria Street, Edinburgh, 0131 220 0057


Calton Hill beklimmen op 20 Jul. 2008 23:37

een goed alternatief voor Arthur's seat, als je niet zo ver wilt klimmen, is Calton Hill. Je bent in 5 minuten boven, en ook vanuit hier heb je een mooi uitzicht over de stad! Je ziet Princess Street, The Castle, en aan de andere kant Arthur's Seat, Holyrood Palace en the kust van Leith. Je loopt er zo heen vanuit Princess Street.


Wandelen langs The water of Leith op 20 Jul. 2008 23:31

Een superwandeling! Langs de rivier de Leith wandel je naar de Dean Gallery en de Modern Art Gallery. Het mooiste stukje is vanuit Stockbridge door het prachtige Dean Village. Een tip; erg goeie home made cakes in Dean Gallery Cafe! Je kunt ook de tegenovergestelde richting uit gaan, richting Leith en een pint gaan halen at the Shore. Ook erg mooi daar!


Arthur\'s seat beklimmen op 13 Jun. 2008 11:09

Het is even klimmen, maar als je boven bent is het de moeite meer dan waard geweest. Vanaf Arthur's Seat heb je een enorm mooi uitzicht over Edinburgh en omgeving. Let er wel op dat het boven hard kan waaien.


Princes Street op 19 Mar. 2008 17:21

Princes Street moet de meest bizarre winkelstraat ter wereld zijn, met aan de ene hand de winkelstraat en aan de andere hand een middeleeuws kasteel op een rots (Edinburgh Castle) met daarachter een dode vulkaan (Arthur's Seat). Doen!


R. de Groot op 23 Sep. 2007 13:59

Schotland en dus ook Edinburg in 2005 bezocht. De Royal Mile moet je hebben gezien. Edinburgh Castle valt wat tegen; Stirling Castle ten westen van Edinburgh is veel mooier. Terrasjes kom je weinig of niet tegen. Pubs voldoende en je kunt prima eten


Hans op 07 Aug. 2007 13:17

Dankzij de combinatie van veel groen, de nabijheid van de zee, veel reliëf, mooie gebouwen, een groot culutreel aanbod en een gezellige sfeer is Edinburgh wat mij betreft 1 van de mooiste steden van West-Europa. Het centrum van de stad is ook redelijk compact waardoor je de auto kan laten staan. Zelfs wat het gevreesde Schotse weer betreft heb ik al vaak geluk gehad in Edinburgh. De maand augustus is waarschijnlijk de drukste maand want dan wordt "the Fringe" oftewel het Edinburgh Festival georganiseerd. Tal van artiesten sieren dan het straatbeeld. Mijn favoriete maand om Edinburgh te bezoeken is echter juni wanneer het aantal toeristen nog beperkt is en alle parken er fris groen bijliggen. Een aanrader even buiten Edinburgh voor liefhebbers van architectuur is de Forth Bridge. Dit is de wereldberoemde donkerrode spoorwegbrug over de rivier Forth. Het aantal pubs in de stad is -zeker in vergelijking met Dublin- eerder beperkt.


Plaats tip


Weer in Edinburgh

zwaar bewolkt
9 °C

zwaar bewolkt

Nuttige info

Ligt in Groot-Brittanië
De Britse pond
1 uur vroeger
±2 uur vliegen

Royal Mile

» meer bezienswaardigheden