Tips Gent

Restaurant Valentijn op 29 Jul. 2013 14:32

Bij binnenkomst kom je in een 'huiskamer'. Maar alles staat wel erg dicht op elkaar. Wij kregen een tafeltje vlak bij de deur en de bar. Je kon bij binnenkomst al merken dat de gastvrouw het liefste thuis was gebleven, in plaats van in het restaurant te werken. Ze kwam erg onvriendelijk over en we kregen het gevoel dat ze ons zo snel mogelijk weer buiten wilden hebben en dit was niet bevorderlijk voor een romantische avond. We kozen voor een drie- gangen menu met vooraf carpaccio. Dit was niets speciaals. Na het voorgerecht nam mijn vriend parelhoenfilet en ik nam tussenrib met pepersaus. De parelhoenfilet was erg droog en niets aparts. Het tussenribstuk sloeg werkelijk nergens op. Onverteerbaar vlees wat je met een zaag nog niet doormidden kreeg. Dit hebben we aangegeven aan de gastvrouw waarna ze zei: "Oh, jullie zijn de eerste die dit zeggen." Alsof dat er toe doet?! Ik kreeg een nieuw stuk vlees maar ondertussen was mijn vriend al klaar met eten en zat ik me door een gelijkwaardig stuk vlees heen te bijten. Uiteindelijk heb ik het laten liggen. Tijdens het nagerecht kreeg mijn vriend cappuccino met versnaperingen en ik kreeg een ijskoffie. De versnaperingen waren drie droge koekjes, wat ik erg minimaal vond. Van te voren hadden we dit restaurant gekozen vanwege de goede recensies, maar onze eigen ervaring is uitermate slecht. We waren blij toen we weer buiten waren.


Pub Patrick Foleys op 16 Feb. 2013 09:45

Deze knusse pub schreeuwt gezelligheid, als je wil eten kan dit middels een zeer uitgebreidde kaart. Echte aanrade zijn de zalm vooraf en als hoofdgerecht de slow bbq grilled ribs met jack daniels saus.. Om je vingers bij af te likken! Prijstechnisch zeer aantrekkelijk tentje! Zeker een dikke Do!


Winterdroom op 16 Nov. 2012 15:56

Als je tijdens een kerst stedentrip iets anders wilt dan alleen wat kerst stalletjes dan is de Winterdroom op het Sint-Pietsplein aan te raden. Hier heb je behalve de kerst stalletjes en eettentjes ook een grote open lucht ijspiste, een mega Reuzenrad en verschillende attracties. De sfeer is gewoonweg fantastisch!


Caermelietenklooster, expositie op 21 Oct. 2011 10:56

Kijk eens of er een leuke expositie is in het Caermelietenklooster. Mooie expositieruimte en na afloop strijk je neer op het plein bij Gravensteen voor een goed biertje.


Bed & breakfast, Huisje Kakelbont op 21 Oct. 2011 10:49

Aanrader is een bed&breakfast te kiezen voor de overnachtingen. Wij zaten in Huisje Kakelbont, even buiten het centrum. Goed verblijf, gastvrij ontvangen, heerlijk ontbijt en met de tram ben je zo in het centrum. Echt een aanrader, vooral ook als je je niet blauw wilt betalen aan een hotelkamer.


Boottocht vanaf Korenlei op 21 Oct. 2011 10:34

De boottocht vanaf de Korenlei is erg leuk. Moet gezegd dat we stralend weer hadden, maar toch. Het is mooi om de stad vanaf het water te bekijken. Een groot openlucht museum. Tocht was precies lang genoeg. Geen moment me verveeld. Wil je wat meer van de stad snappen, loop dan deze bootjes niet voorbij.


STAM op 20 Oct. 2011 09:41

Wat een prachtig museum! Fraai en verzorgd vertelt dit museum de bijzondere geschiedenis van de stad Gent. Veel te weten gekomen zonder me een moment verveeld te hebben. Wij hebben het bezoek aan dit museum aan het begin gepland. Zo snap je de stad beter als je vervolgens heerlijk door gaat dwalen. Toch weer die Karel V waar wij Hollanders ook zoveel last van hebben gehad...


Boottocht op 18 Jan. 2009 16:57

Een boottocht is niet echt aan te raden. Je vaart langs stukken die lopend veel leuker zijn. Je vaart ook 2 keer over het zelfde stuk. Het is echt een beetje saai.


Evenementen in Gent op 07 Apr. 2008 00:35

Als je op zoek bent naar evenementen in Gent, kun je best een kijkje nemen op www.visitgent.be of www.gent.be/toerisme en doorklikken naar de Evenementenkalender. Je vindt er ook een overzicht van de belangrijkste evenementen en de driemaandelijkse evenementenfolder met een eigenzinnige selectie van evenementen.


Citadelpark in de avond op 19 Mar. 2008 13:36

Vermijd het citadelpark wanneer de zon is ondergegaan, want er lopen dan veel homo's rond die op zoek zijn aar iets...


Origineel gidsen door Gent op 04 Dec. 2007 14:49

www.vizit.be/nl/gent.shtml Wil je Gent op een wat originelere manier leren kennen dan schakel je deze meiden in. Wat je ook maar wil zien, doen, eten, drinken...ze maken er een waar genot van. 1 Van de zeldzame keren dat ik me graag heb laten leiden. Veel plezier!


Eten op 02 Dec. 2007 18:27

als je de lekkerste plekjes wilt kennen : www.zone09.be en genieten!!!


Eten op 30 Nov. 2007 20:27

lekker eten vind je in de rotonde en pasta fresco. beiden niet al te duur.


Uitgaan op 30 Nov. 2007 20:26

zin in een lekkere coctail? ga dan zeker naar de lammerstraat aaan Het Zuid. daar vind je diverse coctailbars, wel enorm warm binnen. dichtbij is er een nieuw danscafe the makeup en de ketelvest. ook aan de beestenmarkt kan je eens goed dansen. een club vind je op de afrikalaan en dat is de cultureclub, hier wel strenge dresscode en kan je alleen per koppel of alleen met de meisjes binnen. ook leuke cafeetjes aan de vlasmarkt en het sint-jacobs. voor de housefans onder ons ga je beter naar de 5 voor twaalf of maeght van ghent op de korenmarkt, de overpoort en de havana maar daar heb je vooral het minder welgestelde volk.


Amadeüs op 08 Nov. 2007 14:54

Als Amadeus een van de beste ribbetjes-restaurants is van Gent, moet je in deze stad absoluut geen spare-ribs eten. Het succes loopt Amadeus voorbij. Zo’n tien geleden was het nog lekker eten in dit restaurant doch vorig jaar was het droevig gesteld, met dit inmiddels uitgebreide, restaurant. Genoeg andere locaties in de stad waar het prima toeven is. Pakhuis vind ik een aanrader!!


Gent by night op 21 Sep. 2007 22:08

Maak een avondwandeling door de stad. Alle historiche gebouwen en schilderachtige plekjes in de oude stad zijn feeriek verlicht. Je kunt tussendoor gezellig een gals drinken. Er zijn voldoende cafeetjes en/of terrassen waar je terecht kunt. Zo'n avondwandeling doe je het liefst nadat je eerst je culinair hebt laten verrassen in een van de vele restaurants die Gent rijk is.


Patershol en Graslei op 12 Sep. 2007 15:27

Het Patershol is een echte aanrader. Niet ver van het Gravensteen raak je verzeild in een wirwar van kleine straatjes waar je zelfs als local elke keer weer nieuwe dingen ontdekt. Er zijn genoeg originele én lekkere restaurants, maar een echte aanrader is de Amadeus, één van Gent zijn beste ribbekesrestaurants. Wanneer we het over ribbekes hebben, mogen we ook niet vergeten De Gekroonde Hoofden te vermelden, voor een gedeelde eerste plaats. Voor of na een bezoek aan het Patershol is het ook altijd de moeite waard te passeren op de Graslei: op een warme avond komt gans Gent hier samen om te genieten van een terrasje of om gewoon nonchalant langs het water te zitten... En hier en daar worden ook de gitaren boven gehaald... Heel wat voer voor een gezellige en ontspannen avond!!


Boottocht op 02 Sep. 2007 16:30

Een boottocht is een echte aanrader. Mooie plekjes en een leuke tocht.


Anoniem op 11 Jun. 2007 17:35

In Gent kun je echt stappen tot in de late uurtje, of misschien kan ik beter zeggen tot in de vroege uurtjes. Je hebt er veel leuke cafetjes om de avond rustig mee te beginnen. Als back packer moet je echt naar Mosquito, dit is een cafe waar veel back packers komen (ook wel Gentenaren hoor). En er is een hele grote boekenkast met Lonely Planets van over de hele wereld. Deze kun je tijdens je biertje even lenen en zo vast fantaseren over je volgende reis! Wil je lekker dansen dan is Suite 16 een leuke plek om even goed los te gaan! Als je op de versiertour gaat, hou er dan rekening mee dat de Belgen een stuk minder direct zijn met flirten en dat ze wat overrompelt kunnen zijn van een actie vanuit Nederlandse hoek.


Plaats tip


Weer in Gent

zonnig
3 °C

zonnig

Nuttige info

Ligt in België
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur met trein of auto

Boottocht Gent

» meer bezienswaardigheden