Galleria Vittorio Emanuele II

Een historische winkelgalerij. Gelegen tussen het Piazza del Duomo en het Piazza della Scala. Niet te missen als je door het centrum loopt. Je komt er altijd wel een keer langs. Het dak van de galerij bestaat uit glazen koepels. Je vindt er veel chique winkels, cafés, restaurants en boekenwinkels. Opgeleverd in 1878. De architect van het gebouw, Giuseppe Mengoni maakte dat niet mee. Een paar dagen voor de opening viel hij van het dak. Dood.


Tips

Louise op 08 May. 2009 16:00

Je bent er toch al vanwege de duomo dus loop er doorheen en verbaas je over de oude glorie


Milou Remery op 20 Jan. 2008 16:25

We zijn met de metro heel Milaan doorgeweest. Eerst San Siro en daarna het centrum in. Deze winkelstraat ligt pal naast De Dom van Milaan. Geweldig mooi, echt een aanrader


Remy op 29 Nov. 2007 14:43

De gallerie is een leuke bezienswaardigheid, echter is er voor de rest niets bijzonders te beleven omdat er alleen maar echte miljonairs winkels zitten. Als je een echt tasje van Louis Vuitton wilt hebben of een onderbroek van Prada wilt kopen moet je daar zijn. Erg mooi, maar je bent er binnen 5 minuten klaar. Tenzij je in één van de meest luxe MacDonalds van de wereld gaat eten.


Hilda de Vries op 13 Aug. 2007 22:21

Leuke sfeer en indrukwekkende omgeving. Hier moet je echt zijn geweest wanneer je een bezoek brengt aan Milaan. Als tip wil ik je meegeven: orienteer je vantevoren wat je precies wilt gaan doen in Milaan en wat je wilt bezichtigen, want het is allemaal erg veel en heel aantrekkelijk. Wij waren er slechts 1 dagje (vanaf de camping aan het Lago Maggiore) maar we gaan zeker nog eens een weekendje met z'n tweetjes. Parkeren is prima te doen op een afstand van de stad en dan met de metro verder. Voor 3 euro per persoon kun je de hele dag onder Milaan doorrijden. Van te voren in Nederland een boekje over Milaan kopen en vaak zit daar wel een metro-plattegrond in.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Helsinki