New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

St. Patrick's Cathedral

Eén van de grootste Rooms-katholieke kathedralen ter wereld. De kathedraal staat, hoe kan het ook anders, op Manhattan, aan de 5th Avenue. 110 Meter lang en 58 meter breed. De torens zijn ruim 100 meter hoog. Toch lijkt de kerk klein. De reden? Hij staat tussen enorme wolkenkrabbers. Gebouwd medio negentiende eeuw, verwoest door brand én weer opgebouwd.


Tips

Anneke op 03 Nov. 2008 12:57

Van buitenaf lijkt het inderdaad niet zo'n grote kerk maar als je eenmaal binnen bent komt er bijna geen einde aan. Helaas voor ons waren wij op Memorial day en was het zo gigantisch druk dat er geen beginnen aan was. Mensen stonden in de rij om hun tassen te laten controleren door 2 grote beveiligings mannen. Ik weet niet of ze er altijd staan maar kan het ook wel weer begrijpen dat ze er staan zeker op zo'n drukke dag.


Hans op 05 Oct. 2007 16:28

Een prachtige kerk! Het is een beetje een gek zicht om deze kathedraal omringd te zien door wolkenkrabbers. Aan de binnenkant is het één van de mooiste kerken die ik al gezien heb. Vooral de prachtige glasramen en de bronzen deuren hebben indruk op me gemaakt. Binnenin mag je bijna overal foto's maken. De entree is gratis zoals het hoort in een kerk. Meer dan een aanrader!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Istanbul