New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Schokoladenmuseum (Imhoff-Schokoladenmuseum)

Een chocolade museum. Gevestigd op een schiereiland, in een groot pand dat Omhoff-Stolwerck-Museum heet. Je vindt het museum een stuk buiten het centrum. Je maakt een rondleiding door drieduizend jaar chocolade historie. En ja, je mag chocola proeven! Geopend in 1993. Bij de opening was het Schokolade Museum het eerste chocolademuseum. Op maandag is het gesloten.


Tips

D. op 07 Dec. 2009 19:58

Wij zijn er met school geweest. We kregen een rondleiding in het Duits! nou dat was dus een ramp en heel irritant. Maar verder vond ik het wel interessant, je kon het hele proces van chocolade volgen en daarna nog vrij rond lopen. En die winkel, hmm allemaal chocolade!!


Iemand. op 15 Dec. 2008 21:36

Wij gingen met sgool naar die museumm .. Ik d8 dat egt leuk sou zijn.. Maar dat was het niet. Ik ging erinn en een paar tellen later weer eruit. Was egt saai maar we hadden oowk geen rondleiding. Maar die chokolade was wel lekkr. Maar iedereen kreeg maar een klein beetje. Het winkel vond ik wel mooi en lkkr eruitzien xD. Het was wel een beetje duur. Verder zal ik deze museum egt niet aanraden.. Het is egt saai, vind ikk ..


Anoniempje op 14 Dec. 2008 18:07

Het is best leuk. Komt misschien wel omdat ik er met school was en we een rondleiding hadden. Je kunt zien hoe bonen gemalen worden tot chocolade enz. Uiteraard was de chocola in het chocoladewinkeltje heerlijk (wel héél duur)!!


Ivo op 04 Oct. 2008 15:50

het was best interessant... is maar net wat je er zelf van voorstelt. de winkel is erg mooi, en het is zekker smullen !!! Voor de echte liefhebbers een must om te bezoeken.


Enna op 10 Sep. 2008 23:22

Het is maar net wat je er van verwacht. Als je geinteresseerd bent en bereid bent de borden te lezen, dan is het museum best interessant en leuk om een keer gezien te hebben. Het is geen vulling voor velen uren , dat is waar.


Dana op 20 Jun. 2008 11:52

egt heeeel saai alleen chocolade was lekkr... NIET HEEN GAAN!!!!!!!!


Anoniem. op 17 Jun. 2008 21:24

Een echte tegenvaller.. Wel heerlijke chocola in het winkeltje dat er bij zit!


Linda op 07 May. 2008 12:58

Ik ben zelf zo'n 2 weken geleden geweest en vond het enorm tegenvallen. Ben er heel snel doorheen gelopen omdat ik het absoluut niet interessant vond!


Wdz op 06 Feb. 2008 14:28

wij zijn naar het sjokoladenmuseum geweest. en het was wel aardig maar niet bijzonder ofzo. Maar in de winkel had je een 911 dus dat maakte veel goed Neill is dik


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Keulen