New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Tips Keulen

LVR toren op 23 Dec. 2012 21:21

LVR toren aan de andere kant van het water, naast de Hohenzollernbrucke. Schitterend uitzicht vanaf 100 meter! Zeker een aanrader.


Maurice op 23 Dec. 2012 21:19

Winkelstad! Als je van winkelen houd zit je goed in Keulen. Het is een behoorlijk centrum wat helemaal doorloopt met veel zijstraten die ook weer ver doorlopen. Veel toch wel exclusieve zaken. Je hebt er diverse straten die ook exclusieve kleding hebben, delicatessenwinkels. Het uitgaansgebeid is gemakshalve gezegd een Langestraat waar je moet zijn. Vanaf Barbarosaplatz tot Friesenplatz zit veel horeca. Verder is het de moeite waard om over de bekende brug te lopen "Hohenzollernbrucke" En een aanrader is de LVRtoren. Uitzicht over heel Keulen vanaf 100 meter hoogte. Zorg dat je een plattegrond bij je hebt. Vanaf Utrecht kleine 2.5 uur rijden.


Shoppen & kerstmarkt op 02 Oct. 2011 23:22

Mijn vader woont in keulen waardoor ik er geregeld kom. Waar ik me echt altijd op verheug is de kerstmarkt. De leukste kerstmarkten zijn bij De Dom, de Neumarkt en de Altmarkt. Ook shoppen is aan te raden. De Hohestrasse en de Schildergasse zijn de meest toeristische straten. Ook de Kolnarcade is erg leuk. Dat is een grote shoppingmall met vele winkels!


Kölner Zoo op 14 Jun. 2011 12:24

Prachtige dierentuin! Supergroot en vele soorten dieren. Je kunt er de hele dag in vertoeven. Wij betaalden - met korting- slechts € 13,00 entree (zonder korting €15,00 pp)...waar vindt je dat in NL tegenwoordig?


Josje op 06 Jun. 2011 20:26

ik ben nu al 2x in keulen geweest en het is geweldig . we gan dit jaar weer naar keulen wat zeer leuk is om te doen is De Dom te beklimmen je hebt een zeer mooi uitzicht van boven maar let wel op het zijn 599 trap treden omhoog en ook weer terug . shoppen kun je er ook goed . gewelidige stad ben er verliefd op geworden :):)


Met de camper? op 14 May. 2010 22:23

Er is een schitterende camperplek vlak bij het centrum. Je staat in een park langs de Rijn. Op loopafstand van de zoo. 's morgens komt de bakker. Verder geen voorzieningen, behalve stroom en sani zuil. De plek is echt super!


Brauhaus op 11 May. 2010 14:08

Keulen kent 20 brouwerijen voor Kölsch bier (pilsener). Deze bieren worden onder eigen naam overal in Keulen geschonken. Enige voorbeelden zijn Früh, Sion en Peters. Deze brouwerijen hebben allen een eigen Brauhaus. Het beste te vergelijken met een grand café. Je drinkt hier een glas Kölsch en eet eenvoudige eerlijke maaltijd, zoals de Kölners dat zelf doen. Lekker en betaalbaar. (ook de echte Apfelstudel is hier te krijgen). Kijk overigens niet raar op als je niet allemaal tegelijkertijd te eten krijgt of dat er mensen bij je aan tafel komen zitten. Hieruit blijkt echt het verschil in cultuur en dan met name de verdraagzaamheid. Alleen al voor de grootte en de inrichting de moeite waard om een Brauhaus te bezoeken.


Chocolademuseum op 21 Aug. 2009 16:33

In tegenstelling tot wat hier eerder vermeld staan, vonden wij het chocolademuseum, ook voor volwassenen, erg leuk. Je kon het gehele proces volgen van het begin tot aan het eindproces.


Mijnbouw Museum op 29 May. 2008 09:33

Het mijnbouw museum is mooi maar er is niet heel veel te zien. Je moet er niet heen gaan met Kinderen want dat wordt voor hun heel saai


Hans op 15 Jan. 2008 12:54

Echt mooi en gezellig zal ik Keulen wellicht nooit vinden. De reden waarom ik er eens om de zoveel jaar kom is een aantal leuke winkels. Mijn absolute favoriet is de LEGO-store in de Hohe Strasse. Je kan er alle mogelijke kleuren LEGO-steentjes uit grote tonnen scheppen en dan per kg (of per gram) betalen. Een beetje zoals in een snoepwinkel. Ook voor zijn leuke boekenwinkels benijd ik deze stad. Een bekende keten in NRW is "Mayersche". Mijn favoriete Mayersche-winkel is die in de Schildergasse. Keulen is ook de stad van de waanzinnige uitgeverij Taschen. Soms mijd ik bewust hun winkel op de Hohenzollernring omdat ik anders weer enkele boeken rijker en enkele tientallen euro's armer terug naar buiten kom...


Lida bergenhenegouwen op 07 Jan. 2008 09:06

we hebben de kerstmarkt bezocht en we waren enthousiast over de ligging, uitstraling en gezellige "echte" kerstmarkt zonder toeters en bellen van andere artikelen. heerlijk ontbeten en 'savonds prima gegeten. Kortom voor herhaling vatbaar. lida


Kerstmarkten op 29 Nov. 2007 13:49

In Keulen staan u maar liefst zes heel bijzondere kerstmarkten te wachten: de schilderachtige kerstmarkten bij De Dom, op de Alter Markt en de Neumarkt, de sprookjesmarkt op de Rudolfplatz, de middeleeuwse kerstmarkt bij het chocolademuseum en de drijvende kerstmarkt op een schip van de rederij Köln-Düsseldorfer Deutsche Rheinschiffahrt. U zult gefascineerd zijn van de talloze marktkraampjes, internationale lekkernijen, de sfeervolle kerstconcerten en podiumshows, de ’kribbenweg’ en de boottocht op de Rijn in adventssfeer. 26-11 t/m 23-12-2007 dagelijks van 11.00-21.00 uur


Patrick op 12 Nov. 2007 11:53

Super stad om te winkelen (op zondag zijn de winkels bijna altijd gesloten .. af en toe is er een koopzondag maar heb geen idee waar je dat ergens kan vinden) Stappen was echt geweldig, niet duur en gewoon doorgaan tot 1300 de volgende middag.


Rene op 20 Sep. 2007 14:08

Behalve De Dom is er niet veel te beleven in Keulen. Wel kun je leuk eten langs de rijn. Langer dan een dag zou ik niet verblijven in Keulen.


Dick op 28 Aug. 2007 00:27

Keulen is een grote stad, vooral bij De Dom kom je ogen te kort. Er staat ook een fontein, maar als de duitsers echt van het Nazi syndroom afwillen mogen ze dat fontein wel eerst aanpassen. Er staat een soort van figuur in wat erg veel lijkt aan aan elkaar geplakte hakenkruizen. Verder is alles gewekdig


Maikel op 24 Aug. 2007 22:01

Keulen is een veelzijdige stad waar je je met gemak twee dagen lang kunt vermaken! En dat slechts op een dikke 2 uur vanaf Utrecht! Shoppen kan in de Schildergasse en Hohe Strasse, samen een kilometer lang. Pak de metro/tram naar de Neumarkt en aan je rechterhand ligt de Schildergasse. Deze loopt linksaf over in de Hohe Strasse. Naast de twee grote winkelstraten zijn er vele zijstraten met winkeltjes en liggen er rond deze straten ook nog wat kleinere straten met winkels. Vergeet ook niet de Peek


Openbaar vervoer op 24 Aug. 2007 21:34

Reis in Keulen met het openbaar vervoer. Voor €9,50 koop je bij de vele kaartautomaten op het centraal station of de metro/tramstations een VRS dagkaart waarmee je met maximaal 5 personen de hele dag kunt reizen! Dat is dus nog geen €2 per persoon! Bovendien is het openbaar vervoer in Keulen goed geregeld. Je kunt vrijwel overal komen en in het centrum is er vrijwel elke 5 minuten wel een tram of metro die je naar je bestemming kan brengen. Scheelt je een hoop verkeersirritatie in deze drukke stad! Parkeren kan in één van de vele parkeergarages in en rond het centrum!


Simona op 05 Aug. 2007 00:58

Keulen is een mooie stad met heel veel bewooners. Ik heb ook in Keulen gewoond en ik mis alles,ik geing met de fiets nast de rij en dat was 5 min van thuis tot naar De Dom. Ik wiet later ga ik terug naar Keulen wonnen.


Chokoladen Museum op 13 Jun. 2007 17:48

De locatie van het Chocolade museum is mooi, een oude afslaghaven met eigen toegangsbrug. Maar de museumcollectie is mager en erg klein. Alleen leuk om met de kinderen te bezoeken, aangezien het een interactief museum is, waarbij het proces van chocolade maken goed aan bod komt.


Passagen op 13 Jun. 2007 17:45

Elk jaar medio januari is er in Keulen de Internationale Mäbel Messe (IMM), in de binnenstad kun je dan gratis diverse 'Passagen' bezoeken. Dit zijn locaties waar onder andere jonge ontwerpers hun creaties tonen. Ten tijde van de IMM bruist daardoor de hele stad van het design.


Plaats tip


Weer in Keulen

vrij veel bewolking
4 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Duitsland
De euro
Geen tijdsverschil
±3 uur met trein of auto

Schokoladenmuseum

» meer bezienswaardigheden