Alfama

De oudste wijk van Lissabon. Samen met de wijk Bairro Alto de plek om naar goede fado te luisteren. Ook leuk: rondwandelen en verdwalen in de smalle steegjes. Overal hangen kleren te wapperen aan waslijnen én er in de ramen staan plantenbakken met kleurige bloemen. Een absolute aanrader: een ritje maken met tram 28. Deze beroemde tram gaat dwars door Alfama heen. Toeristen maken er graag gebruik van. Maar ook de inwoners van Lissabon, simpelweg omdat het een belangrijke lijn is.


Tips

Yvonne den Boer op 21 Oct. 2007 15:58

Een heel mooie stad met leuke koffietentjes voor koffie met pastei,heerlijk!Ook veel leuke eettentjes,te kust en te keur.We vonden de stad relaxt en gastvrij,alleen beetje veel bedelaars en rozenverkopers.De uitzichten vanaf sommige plaatsen zijn geweldig.De verschillen van sjieke lanen en leuke kleine straatjes is heel apart.Mooie gebouwen waarvan ons hotel er één was(het vroegere theater Eden)de liften naar hoger gelegen plekken,heel bijzonder om mee te maken,zou zo terug willen!Waren ook in Sintra,aanrader,en dan daar de bus pakken,het ging jammer genoeg bij ons erg regenen.Kortom,gewéldige stad!


Tiny van der Sman op 01 Jul. 2007 16:09

Ik vind het zo een bijzondere stad dat ik er volgend jaar voor de derde keer naar toe ga, de heerlijke vis, de pasteitjes, de drukte die bij een stad hoort en niet te vergeten de heerlijke wijn. En dit alles is prima te betalen


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Lissabon