New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Halve Maan

De brouwerij waar het bier Brugse Zot vandaan komt. Het enige bier dat nog in Brugge zelf wordt gebrouwen. Vroeger werd ook Straffe Hendrik in de Halve Maan gebrouwen, nu niet meer. Je vindt de brouwerij aan het Walplein, in het historische centrum. Al sinds 1564 zit er een brouwerij in het pand aan het Walplein. Tegenwoordig zijn de rondleidingen populair. Het hoogtepunt van de toer: het bier proeven!


Tips

Andre op 15 Dec. 2011 10:01

In de brouwerij de Halve Maan te brugge worden niet alleen de Brugse Zot Blond en Dubbel maar ook de Straffe Hendrik Tripel en Quadrupel alsook de Brugse Bok gebrouwen. Het 45 minuten durende bezoek aan de brouwerij en het museum kost 6 Euro inclusief een ongefilterde Brugse Zot blond


Martijn op 06 Mar. 2009 18:55

Erg goed. Je krijgt eerst een rondleiding van een mevrouw. Wij deden het met een hele groep. Je mocht in tonnen kijken, waar ze vroeger kinderen in lieten werken. Er benauwde situatie. Na de rondleiding mochten wij een Brugse Zot uitproberen. Dat is het beste van de Brouwerij. Je kunt er ook een echt Glas van Brugse zot kopen voor nog geen 3 euro.


Sandy op 08 Aug. 2007 20:15

het is echt heel interessant en echt de moeite waard om een bezoek aan deze brouwerij te brengen alleen als je moielijk ter been bent is het niet echt een aanrader want de rondleiding bevat wel 220 traptreden.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Lissabon