New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Tips Lissabon

Tram 28 op 28 Aug. 2013 09:53

Dagkaart 6 euro en geldt voor alle bussen en metro en trams 28 is topper zeker doen, de pont hieronder was bedoeld als don't. Niet de moeite. Deze tram 28 wel.


Estoril op 30 Jun. 2013 23:02

In het plaatsje Estoril is werkelijk niets te beleven. Geen leuk centrum met restaurantjes en winkeltjes. Geen nachtleven of.... je moet van gokken houden, want hier staat een heel groot casino! Maar Cascais is dichtbij. Veel gezelliger en lopend over de boulevard binnen 20 minuten te bereiken. En met de trein (zie weekkaart hieronder beschreven) binnen 2 minuten.


Sintra op 30 Jun. 2013 22:55

Als je vanuit Estoril of Cascais naar Sintra wilt kun je het beste bij het busstation een dagkaart naar Sintra kopen. Die kaart kost 10 euro. Met die buskaart kun je in Sintra ook diverse bussen nemen naar de attracties in Sintra. Nog even een tip. Als je aankomt in het busstation in Sintra raad ik je aan om even naar voren door te lopen. Daar stoppen de bussen namelijk die je naar de bezienswaardigheden brengen. Kijk wel even welk nummer van de bus je moet hebben voor o.a. Pena Paleis enz. De bussen zijn dan nog leeg als je instapt. Wil je naar het plaatsje Sintra lopen (volg de borden met de bezienswaardigheden) is uiteraard ook een optie. Overigens een leuke wandeling (ca 20 minuten beetje stijgend). Even een kopje koffie enz. Maar de bussen die daar stoppen zijn vaak al overvol.


Vervoer naar Lissabon op 30 Jun. 2013 22:43

Als je niet in Lissabon logeert, maar b.v. in Cascais en/of Estoril, koop dan op het station een weekkaart voor de trein. Deze trein rijdt iedere 20 minuten tussen Cascais en Lissabon. Kosten 12,50 euro p.p. en je kunt 7 dagen heen en weer reizen. Let wel op! De treinen in het weekend en de treinen buiten de spits stoppen niet op alle stations. Je moet dan overstappen op een tussenstation. De trein staat daar wel klaar en gaat binnen drie minuten weg. In de receptie van elk hotel hebben ze een schema/rooster van de tijden en overstapmogelijkheden van deze trein. In zowel Lissabon als Cascais moet je je kaartje even scannen (in en uit)anders kom je niet door het poortje. Kost je niks, want je hebt al betaald voor je kaartje. Op de tussenstations kun je gewoon op- en afstappen zonder te scannen.


Dagkaart Lissabon op 30 Jun. 2013 22:30

Koop in een metrostation een dagkaart voor Lissabon. Je kunt met deze dagkaart gebruik maken van zowel de metro, de tram (lijn 28)de "mooie" lift naar de Barrio Alto en de stadsbus.


OV is slecht op 03 Sep. 2012 20:19

Probeer zoveel mogelijk met 1 vervoers maatschappij te reizen. Want voor elke vervoers maatschappij heb je weer aparte kaartjes nodig. Kaartjes voor de Metro, kaartjes voor de bus en kaartjes voor de tram.


Autentiek op 25 Sep. 2008 16:54

Hou je ervan om te zien hoe de bevolking leeft in kleine visserdorpjes? Neem de veerpond over van Belem naar Trafaria hier kom je in een knus klein vissersdorpje waar je heeeeel goedkoop en goed kunt eten in de kleine straatjes. Ga naar het dorpsplein (volg de kerktoren)bekijk daar de markt en maak een praatje aan het strand met een van de vissers erg leuk met handen en voeten en je ziet wat ze gevangen hebben. Overvaart kost geloof ik rond de 1 euro. Leuk tochtje want je vaart langs het Christusbeeld en de grote rode brug over de taag.


Hop on Hop off Bussen op 25 Sep. 2008 16:41

Neem zo'n leuke touristen bus je ziet zo een heel groot deel van de stad je kunt de hele dag uit/op stappen en na 19.00 stoppen ze en dan kun je met dat zelfde kaartje met het locale openbaar vervoer verder. Ze stoppen ook op het Expo Terrein echt de moeite waard is van alles te doen ook bij slecht weer. Op de avenida da Liberdade (autovrije winkelstraat) staat een toeristen info stand met gratis platte grondjes en wat er allemaal te doen is bezoek deze voordat je begint te lopen.


Niet te lang! op 05 Sep. 2008 15:20

7 dagen is te kort en 14 te lang ( vonden wij ) dus 10 is een mooie middag moot. Zorg dat je je niet gaat haasten maar uiteraard ook niet dat je je gaat vervelen. Nadeel als je in het centrum gaat zitten is dat het er lang rumoerig is en niet elk cafeetje ruimt geruisloos op ( slepen met metalen stoelen over de steentjes ). De fado cafe's waar we zijn geweest is niet echt een aanrader. het geluid overstemt niet alleen het prettige luister nivo maar ook zelf ben je voor elkaar niet meer te verstaan.


Lopen op 05 Sep. 2008 15:13

Als je veel loopt zie je ook meer! De afstanden in de stad zijn allemaal te doen en zo kom je ook veel kleine cafeetjes tegen. Het is een fotogenieke stad met veel mooie architectonische hoogstandjes. Neem goede loopschoenen mee want het kan soms erg glad zijn zeker als het wat steiler is, slippers kunnen wel maar zorg voor een goede gripvolle zool.


Maak van tevoren een plan/route op 05 Aug. 2008 15:15

In Lissabon is er veel te zien dus maak per dag een plan/route om te bezichtigen en dan zie je het meeste. Doe bijvoorbeeld de 1e dagen de dingen die wat verder weg liggen zodat je de rest van de bezienswaardigheden bij elkaar hebt om te bezichtigen.


Christo Rei op 19 Mar. 2008 13:15

Op linkeroever is een indrukwekkend groot standbeeld van Jezus. In Brazilië hebben ze er ook zo één, maar dat is nog groter. Een bezoek aan dat beeld is zeker de moeite waard. Neem eerst een pond naar de andere oever. Dan kan je de bus nemen naar het beeld. Er rijdt slecht 1x per uur een bus. Een taxi naar het beeld kost zo'n 5 euro. Omdat het beeld op linkeroever staat, zijn er niet veel toeristen die de moeite doen om de oversteek te maken.


Caba da Roca op 24 Oct. 2007 17:05

Ga met het treintje net buiten Lissabon naar Caba da Roca, het meest westerlijke gedeelte van Europa. Naast een avontuurlijke rit door de bergrijke omgeving kom je uiteindelijk bij een grote klif aan waar het uitzicht fantastisch is.


Sintra op 15 Oct. 2007 15:29

Een leuk stadje ongeveer 30 km ten noordwesten van Lissabon. Je hebt er een aantal kastelen en een burcht, het doet een beetje sprookjesachtig aan. Goed bereikbaar met de trein (ca 45 min), opstappen nabij metrostation Roma-Arreiro.


Tram 28 op 15 Oct. 2007 15:24

Een ritje met tram 28 is een aanrader. De leukste tramlijn van Lissabon! Gaat door allerlei smalle straatjes, over steile hellingen en er zitten een aantal scherpe bochten in de route. Het zijn oude kleine en gammele trammetjes met open raampjes. Het piept en kraakt aan alle kanten, maar is zeer zeker de moeite waard!


Elevadores op 15 Oct. 2007 15:18

Originele kabelbanen/liften die je van de benedenstad naar de bovenstad brengen. De meest bijzondere is de Elevador de Santa Justa. Echt de moeite waard!


Miradour op 09 Sep. 2007 21:55

Dit zijn uitzichtpunten, her en der verspreid over de stad. Prachtige plekjes om te bezoeken


Plaats tip


Weer in Lissabon

vrij veel bewolking
14 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Portugal
De euro
1 uur vroeger
±3 uur vliegen

Praca do Comércio

» meer bezienswaardigheden