Deze website is te koop, mail voor info naar [email protected]

Retiro Park (Parque del Buen Retiro)

De groene long van Madrid. Een schitterend park. Het grootste van de stad en Spanje. Ruim 120 hectare groot. Een prima plek om even uit te rusten. Je combineert een bezoek aan het park vaak met één of meer musea van de Gouden Driehoek (Museo del Prado, Thyssen-Bornemisza en Reina Sofía bestaat). Deze musea liggen in of aan het park. Zeker als het mooi weer is een hotspot voor Madrilenen.


Tips

Anoniem op 27 Feb. 2008 12:33

Het retiro bekijken is al een sport opzich. Het is zó groot! Maar wel heel leuk zeker met lekker weer. Ik hou niet zo van boten en water dus heb nooit een boot gehuurd maar het ziet er wel schattig uit! Verder in het Retiro staan ook zo'n 130 bomen gepland voor de slachtoffers van de aanslagen in Madrid. Vond ik erg indrukwekkend zeker toen ik een gezinnetje zag met een bos bloemen.. Voelde dan wel weer een beetje als sensatie zoeker. Lekker zitten en de sangria is heerlijk. Wel Winnie de Pooh en Mikey Mouse geld geven na een foto anders worden gewelddadig hahaha en niet te veel aandacht trekken bij cabaratiers want die zetten je graag voor schut in het Spaans, en iedereen maar lachen....


Lis op 18 Nov. 2007 15:30

Het Retiro is geweeeldig, vooral in de zomer. Echt heerlijk, zo groot, zoveel picknickplekken, het Palacio de Cristal, het meer met de bootjes (zeker eentje huren, erg leuk!), de mooie tuin met uitzicht op het Prado. Het Retiro is in de zomer een plek waar je echt naartoe moet met picknick eten en een boek, héérlijk. Helemaal vol met Madrilenen ook, iedereen gaat hier in het weekend naartoe. Op zondagen is het extra speciaal met allemaal poppenkastjes voor de kinderen en andere leuke dingen voor de bezoekers. Het is wel dus heel erg druk ook dan, hou daar rekening mee.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Londen