Tips Madrid

Oppassen op metrostation Ministerios op 18 May. 2012 23:15

Madrid, een heerlijke stad om een paar dagen te verblijven. Maar pas op, als je met de metro van het vliegveld naar het centrum reist en op metro-station Ministerios overstapt, zijn daar 2 dames en een heer, die trachten een portemonnee te rollen en daarin perfect samenwerken.


Sylvester op 11 May. 2010 12:42

Oudejaarsnacht vieren in Madrid is top! Eerst lekker tapas eten en vervolgens rond half 12 naar Sol lopen om daar af te tellen en te genieten van de lichtshow en vuurwerk. Vergeet de druiven niet! Hierna begint het eigenlijk allemaal pas... Koop kaartjes voor een discotheek. Deze zijn niet te duur bij bijvoorbeeld Reina Bruja op Gran Via. Zorg er wel voor dat je netjes gekleed bent en het is gezelliger als je met een groepje bent.


Tapa\'s op 22 Oct. 2008 14:59

* Krijg je geen tapas bij je drankje? Er gewoon om vragen. Dan krijg je het altijd er gratis bij (worst, olijven etc)


Don\' t op 22 Oct. 2008 14:41

*Een tip die eigenlijk altijd en overal geldt in het buitenland: wees niet te snel joviaal, daar kom je in Spanje niet ver mee,* Madrilenen houden van nette kleding. Wil je niet teveel opvallen als tourist kleed je netjes. Amerikanen en vooral Hollanders zijn er zo tussenuit te pikken!(ook voor dieven dus)* Mensen spreken weinig engels, irriteer je daar niet te snel aan, met handen en voeten en enkele spaanse steekwoorden is het altijd leuk communiceren.* Houd er rekening mee dat Spanjaarden altijd en overal praten. Verwacht dus veel lawaai!


Wees geen Joviale Hollander! op 22 Oct. 2008 14:40

*Een tip die eigenlijk altijd en overal geldt in het buitenland: wees niet te snel joviaal, daar kom je in Spanje niet ver mee,* Madrilenen houden van nette kleding. Wil je niet teveel opvallen als tourist kleed je netjes. Amerikanen en vooral Hollanders zijn er zo tussenuit te pikken!(ook voor dieven dus)* Mensen spreken weinig engels, irriteer je daar niet te snel aan, met handen en voeten en enkele spaanse steekwoorden is het altijd leuk communiceren.* Houd er rekening mee dat Spanjaarden altijd en overal praten. Verwacht dus veel lawaai!


Doen! op 22 Oct. 2008 14:32

* Neem geen taxi of shuttlebus vanaf het vliegveld. Je kunt een bus of metro naar het centrum nemen, kost je 1 a 2 euro!!!!! En is heel simpel te vinden. TAxi' zijn wel goedkoop; maximaal 27 euro naar het vliegveld vanaf de Grand Via. * In Madrid is veel makkelijk zelf te regelen en te vinden. Je hoeft echt geen georganiseerde tours of combinatie tickets of wat dan ook van te voren te regelen. Alles spontaan doen is het leukst en zo makkelijk dat je niet snel gefrustreerd raakt omdat iets niet lukt. * Alle museums, vooral Prado. Jeroen Bosch en de Vlaamse meesters zijn gek genoeg met mooist. De kruisaflating van Van der Weyden is in het echt zo indrukwekkend mooi, daar kan geen Nachtwacht tegenop. * Heel heel veel lopen en alles te voet doen. OP straat zie je het meest gebeurt er het meest en proef je de sfeer het best * Als je goedkoop wilt drinken; koop drank en eten bij winkel neem het mee het park in. Na 23 uur stromen de parken vol met mensen die hun eigen spullen mee nemen. Heel heel erg druk en gezellig. Iets wat in NEderland ondenkbaar is zonder opstootjes. (voor 23 uur wordt er gecontroleerd dus nog niet doen) * mensen kijken en flaneren in het park


Anoniem op 27 Feb. 2008 12:53

Ik ben verliefd op Madrid. Ben misschien niet helemaal objectief meer omdat ik er een half jaar heb gewoond. In vergelijking met Barcelona heb je écht het idee dat je in Spanje bent waar je nog kunt genieten van handgemaakte tapas en oma's albondigas. Er is genoeg te zien en te doen. Winkelen kun je zo gek maken als je wilt. Zara is lekker goedkoop en op Calle Serano vind je de échte winkels als Gucci, Dior en Luis Vuiton. Tapas eten op het terras of in een gek donker barretje. Mijn favoriet is "el corazon loco" in de wijk La Latina. Stappen kan ook heel goed in Madrid, let wel dat het pas begint om een uur of 2. Daarvoor kun je je wel vermaken in de barretjes die overal te vinden zijn. Pacha (metro Tribunal), Kapital (Atocha), El Palacio en Joy (SOL) hele mooie discotheken! Wat ook leuk is om uit te gaan is Nuevos Ministerios. Niet echt in het centrum maar wel erg leuk. Chueca; moet je zien. Altijd prachtig. Heerlijk eten ook! Ga en geniet!


Je tas in de gaten houden op 06 Feb. 2008 16:09

Lijkt een open deur, maar Madrid heeft op dit gebied een uiterst slechte reputatie. Niet zo zeer op straat maar vooral ín de vele drukke horeca-gelegenheiden in het historische centrum moet je oppassen. Door de drukte en de gezelligheid raak je al snel het overzicht en je tasje kwijt.


Ralph van Elden op 10 Jan. 2008 13:39

Madrid is een prachtige stad met een hoop bijzienswaardigheden, denk aan de Gran Via met haar prachtige gebouwen, Plaza Mayor, Puerta de Alcala en zoveel meer.. Er zijn een aantal dingen die je eigenlijk moet zien/doen in Madrid: 1. Een stierengevecht bekijken in de arena Las Ventas (Er staan meestal mensen voor de arena die kaarten verkopen, let wel op dat je niet teveel betaald!) 2. Op een bankje gaan zitten in de Gran Via en genieten van de mensen, de chaos en het verkeer! Let dan ook vooral op de sirenes (Politie) die je af en toe hoort, prachtig. 3. Tapas eten! 4. Genieten van de spaanse sfeer, alles op het gemak en heel relax. Het lijkt alsof de mensen zich nergens druk over maken in Madrid. Ik heb al een aantal steden bezocht nou maar Madrid steekt er hoog bovenuit! Een aanrader dus. Groetjes Ralph,


Handige Tips! op 10 Jan. 2008 11:38

Spullen: Stop telefoons, portemonee's en etc.. nooit in je achterzak, je bent ze zo kwijt. Metro: De metro in Madrid is een erg groot pluspunt maar doe bij het instappen altijd je rugzak af en hou hem met 2 handen vast, er word erg veel gestolen in de metro en meestal gebeurd dat zonder dat je er erg in hebt. Eten/Drinken: Let goed op waar je gaat zitten om wat te drinken/eten, op de bekende plaatsen zoals Plaza Mayor betaal je uiteraard veel meer dan in de smalle straatjes een paar meter verderop.


Joy op 02 Dec. 2007 22:54

Madrid is een bruisende stad waar je zo naar zou wederkeren. Ga 's ochtends zoals de Madrilenen ontbijten in een ontbijtbarretje die je op elke hoek van de straat kan vinden. Voor nog geen 5 euro heb je met twee heerlijk vers sinaasappelsap en churros. dit is een soort gefrituurd deeg, dat met wat kristalsuiker. heerlijk! bezoek zeker de wijk Chueca, daar zit je in het voorjaar op een terrasje heerlijk te genieten tussen onnoemend veel mensen van iets fris. En ook al hou je er niet van om musea te bezoeken, waag jezelf toch eens aan het Reina Sofiamuseum. dit is echt te moeite waard. Maar let wel op, want er is zeer strenge bewaking en ze doen er geen enkele moeite om een woordje engels te praten. Ik ben er reeds 2 keer geweest, dus geloof me.


Don\'t believe everything they say op 26 Sep. 2007 22:19

Geloof niet alles wat in de reisgidsen staat. Het Madrid dat 24 uur per dag in touw zou zijn, jongeren die de hele nacht doorfeesten op alle weekdagen... Het klopt dat er vele barren en andere uitgaansgelegenheden zijn, en ook is er altijd wel verkeer in de straten, maar het uitgaansleven is vooral in het weekend te vinden.


Stay focused op 26 Sep. 2007 22:13

- Probeer NIET alles te zien. Als je maar een paar dagen in Madrid bent, beperk je dan tot het centrum (de delen Austrias en Bourbon, grofweg gelegen tussen Palacio Real en Parque de Buen Retiro). Er is daar genoeg te zien en doen. De overige buurten zijn minder interessant en minder compact.


Koop een OV kaart op 26 Sep. 2007 22:06

Een 1-tot 5-daagse toeristenkaart, danwel een 10-rittenkaart MetroBus is goedkoper dan OV in NL. Per rit steek je je kaart in een stempelmachine alvorens je het perron opgaat. Heel eenvoudig,goedkoop, efficient vervoer.


Have the right gear with you op 26 Sep. 2007 22:02

- Zorg voor goed schoeisel. Omdat alles hier groter is, zul je veel lopen, heel veel lopen. - Heb 's avonds een rugzak bij je; doen de locals ook. Als je uitgaat, ben je wel enkele uren buitenshuis. Dus je wilt een extra trui/vest bij je hebben, iets om aankoopjes in op te bergen EN voor die aankopen heb je je identiteitsbewijs bij je. - Betalen met je pinpas zonder ID kan hier in Spanje niet. Foto's op de Postbankpassen worden geaccepteerd zolang je naam maar leesbaar is en hetzelfde is als op je ID.


Think big op 26 Sep. 2007 21:54

- Denk NIET dat Madrid wel ongeveer zo groot is als Amsterdam of Rotterdam. De afstanden tussen wijken, winkels zijn beduidend groter. Om je boodschapjes te doen moet je weten waar zijn wilt zijn, anders ben je letterlijk uren zoet om de juiste winkels de vinden


Cross as the locals cross op 26 Sep. 2007 21:51

- bij oversteken van wat grotere straten (en die zijn er hier veel) NIET door rood licht lopen. Automobilisten hebben hier respect voor voetgangers, dus wees niet onfatsoenlijk.


Act as the locals act op 26 Sep. 2007 21:48

- sta netjes in de rij - op de (rol)trappen rechts staan, links inhalen - netjes kleden - beleefd proberen te blijven


Eat as the locals eat op 26 Sep. 2007 21:46

- 's ochtends rond 9-10 uur een kop koffie/chocola met deegstengels - warme lunch (hoofdmaaltijd!) rond 14 uur - 's avonds tapas (tussen 19 en 24 uur)


Silvia op 25 Jun. 2007 19:58

Voor de lekkerste jamon iberico ga je naar het Museo del Jamon aan de Calle Mayor 7. Hier komen de Madrilenen zelf ook lunchen, het is er tussen de middag spitsuur en terecht! Als ik er aan terugdenk, loopt het water me weer in de mond.


Plaats tip


Weer in Madrid

licht bewolkt
3 °C

licht bewolkt

Nuttige info

Ligt in Spanje
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur vliegen

Thyssen-Bornemisza

» meer bezienswaardigheden