De Jordaan

Van oorsprong een typische volkswijk. Ook vandaag nog één van de gezelligste buurten van Amsterdam. De Jordaan ligt tussen het water van de Prinsengracht en de Lijnbaansgracht. De wijk werd gebouwd in de eerste helft van de zeventiende eeuw. Zeker aan het einde van de vorige eeuw werd het een populaire woonbuurt voor yuppen. Nog steeds is de buurt met de vele leuke kroegen een topplek!


Tips

Iet mebius op 16 Jun. 2009 19:17

Wat geweldig die Jordaan. Wij hebben ervan genoten,en veel lieve mensen gesproken. Amsterdam blijft ons boeien.


Gerrie op 05 Feb. 2009 09:42

Nog meer informatie over De Jordaan vind je op Jordaan INFO: http://www.jordaaninfo.nl.


Astrid op 15 Oct. 2008 14:50

De leukste cafe in De Jordaan, cafe hegeraad op de Noordermarkt, een echt jordanees cafe, er wordt geen muziek gedraaid, het praathuis voor iedereen.


Adeline op 14 Jun. 2008 16:31

Een heerlijke dag gehad in De Jordaan via AmsterdamseUitjes.nl. Het begon met een rondleiding en de middag was vol leuke en ludieke opdrachten en konden we de sfeer zelf proeven. Wat een geslaagd arrangement. Echt een tip, en ze hebben nog veel meer arrengementen in De Jordaan. Neem een kijkje op http://www.amsterdamseuitjes.nl


Harry op 16 Apr. 2008 10:38

Op Mokum Events en via Amsterdam Events Company kun je super leuke wandelingen boeken! Neem eens een kijkje op http://amsterdam.mokumevents.nl/rondleidingen


Bert Koster op 14 Mar. 2008 16:46

Prachtige buurt. Op http://www.specialtours.nl/jordaan kan er ook een rondleiding worden gedaan!


Trudie op 11 Sep. 2007 17:04

Ontspannen sfeer, veel studenten en gelukkig nog wat lokale jordanese bewoners, leuke pitoreske slenter straatjes, cafe's met terrasjes, winkeltjes en kleine restaurantjes. Het voelt er niet onveilig om te wandelen. Dicht bij openbaar vervoer.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Manchester