New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Dom van Milaan

Eén van de grootste Rooms-Katholieke kathedralen ter wereld. Meesterwerk in de gotische bouwkunst. Gevestigd aan het Piazza del Duomo, het hoofdplein van de stad. De bouw van het witte bouwwerk startte in de veertiende eeuw. Pas in de negentiende eeuw voltooid. 157 Meter lang, 92 meter breed. Alleen de dom van Sevilla is groter. En de Sint Pieter in Rome, al is dat officieel geen kathedraal.


Tips

Jack de V op 16 Sep. 2009 22:18

Prachtige kerk, heb hem bezocht op 14-9-09. bijzonder mooi zowel van buiten als van buiten, zeker ook de deuren


L.van Gool op 08 May. 2009 15:58

De Duomo is een must. Het beklimmen is een aanrader wanneer je geen hoogtevrees hebt.


Diane op 23 Aug. 2008 19:32

als je in milaan bent mag je een bezoek van de kerk duomo niet missen, alleen al die raampjes bekijken is een dagtaak. en het uitzicht op het dak wonderbaar,maar ga er niet naar toe als het warm is.


Milou op 20 Jan. 2008 16:34

Erg mooi, een echte aanrader. Voor vrouwen: Zorg wel dat je schouders bedekt zijn en je een broek/rok tot over je knieën aan hebt, anders mag je er niet in!


Remy op 29 Nov. 2007 14:40

De duomo in Milaan is erg mooi om eens van binnen te bekijken. Het gebouw is echt heel erg groot en een bezoekje aan het dak is ook erg leuk. Aanradertje.


Hilda de Vries op 13 Aug. 2007 22:11

Wanneer je in Milaan bent, kun je zeker de Duomo niet overslaan! Wij zijn eerst naar binnen gegaan en dat is bijzonder mooi. Daarna zijn we verder de stad in gegaan en aan het eind van de dag,(dan is het niet zo druk meer) zo rond 18.00 uur zijn we met de lift naar het dak (buiten) van de Duomo gegaan. Vanaf hier heb je een schitterend uitzicht over heel Milaan en de Alpen. En vooral de indrukwekkende buitenkant van de kathedraal kun je op deze manier goed in je opnemen, echt, zoiets moois zie je niet vaak in je leven!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Milaan