Tips München

Huur een fiets op 11 Dec. 2009 16:38

Wij hebben bij het station voor een dag een fiets gehuurd en zijn door de stad gaan touren. Ideaal om in korte tijd een groot deel van de stad te zien, zoals Englisher Garten, BMW Museum etc. Daarnaast zijn er in Munchen diverse goede vegetarische restaurants, met name aan de rand van het centrum


Englisher Garten op 18 Apr. 2009 15:16

Bij goed weer kan ik iedereen aanraden naar de Englisher Garten te gaan , dit enorm park is ideaal voor lekker te wandelen en dan bijkomen in de Biergarten aan de Chinese Turm voor een lekkere Maß (1liter bier) en eventueel voor de liefhebber Bayers eten


Top bezeienswaardigheden op 18 Apr. 2009 15:00

Absolute aanraders als men in München is zijn de volgende bezienswaardigheden. - Schloss Nymphenburg - Schloss Schleißheim - Rathaus met de legendarische GlockenSpiel (12 uur in de middag) - Frauen Kirchen - Theotiner Kirche(Persoonlijk mooier dan de Frauenkirche van binnen gezien) - Residenz Museum Bij het bezoek aan de kastelen is het echt aan te raden om goed schoeisel te dragen.Vooral bij Schloss Nymphenburg. Dit kasteel heeft meerdere kleine barokken en een groot park achter zich.Deze barokken liggen ver uit elkaar. Neem er de tijd voor en ga niet eventjes tussendoor dit bekijken.Dit geld ook voor Schloss Schleißheim. München is ook de stad voor een goede uitvalbasis. Je kunt heel gemakkelijk voor weinig geld met de DB een Bayern ticket kopen en zo naar Salzburg gaan.De treinreis duurt ongeveer 2.30 uur. Ticket te koop op München HBF. Dit geld voor meerdere steden in Bayern.Salzburg is weliswaar Oostenrijk maar valt onder dit ticket. Vergeet in München niet de Asamkirche deze is niet al te groot en van de buitenkant weinig zichtbaar , hij ligt tussen de woningen in en heeft geen grote toren. Maar de binnenkant is fenominaal. Bij goed weer kan ik iedereen aanraden naar de Chinese Garten te gaan , dit enorm park is ideaal voor lekker te wandelen en dan bijkomen in de Biergarten aan de Chinese Turm voor een lekkere Maß (1liter bier) en eventueel voor de liefhebber Bayers eten. S'avonds absoluut naar het HofBräu Haus gaan.Hier heerst de "stimmung" en is dé biergarten/bierhal van München. Het gebouw is ook al de moeite waard om te zien. Maak een avond vrij om gezellig te gaan stappen en nu niet naar een disco etc etc maar lekker de bierkeller of biergarten af te gaan.Enkele zeer goede gezellige bierkellers/biergarten. - LöwenBräu keller - Augustiner keller(Midden in centrum) - Hofbräu Haus - Paulanergarten(Overkant van de Isar) Alles is zeer goed te bereiken met openbaar vervoer.Dit is absoluut een pluspunt in deze stad. Men kan overal komen met het OV.


Rondleiding Allianz Arena op 23 Feb. 2009 15:36

Ik heb gehoord dat de rondleiding duur is. Verder kun je het veld al zien liggen zonder rondleidning. Niet doen dus


Vliegveld op 23 Feb. 2009 15:35

Mooi vliegveld. verder kun je voor minder dan een euro een heuvel belimmen waar je mooi over het hele vliegveld uitzicht hebt.


Olympia park op 23 Feb. 2009 15:32

Echt een aanrader. Van alles te doen. Voorbeelden zijn de Olympiatoren, het Olympiastadion, Zwemmen en wandelen. Zeker doen.


Hans op 27 Jun. 2007 13:24

München wordt in Duitsland ook wel eens een "werelddorp" genoemd en dat is inderdaad ook de sfeer die er heerst. De term "Gemütlich" is op deze stad met zijn mooie parken, promenades en biertuinen zeker van toepassing. Een grootstedelijk gevoel zoals bijvoorbeeld in Berlijn heb je in München niet, ook al is het een metropool met meer dan 1 miljoen inwoners. Waarschijnlijk heeft het ontbreken van hoogbouw in het centrum daar iets mee te maken. Dankzij het prachtige U-Bahnnet kan je de vele bezienswaardigheden in de stad eenvoudig bezoeken. Alles wat je nodig hebt is een metroplannetje met daarop de belangrijkste bezienswaardigheden en een dagticket van 5 euro. Voor bierliefhebbers is München uiteraard de vakantiebestemming bij uitstek. De stad telt verschillende beroemde brouwerijen en ontelbare gezellige bierkelders en biertuinen. In al deze drankgelegenheden wordt tevens eenvoudige maar degelijke kost geserveerd. München mag dan wel de reputatie hebben een dure stad te zijn, mij leek ze niet duurder dan eender welke grootstad in West-Europa. Wat mij betreft een aanrader.


Plaats tip


Weer in München

vrij veel bewolking
1 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Duitsland
De euro
Geen tijdsverschil
±2 uur vliegen

Englischer Garten

» meer bezienswaardigheden