New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Mur de la Réformation

Een enorm monument ter ere van de reformatie. Gelegen in het Parc les Bastions, dat bij het Place Neuve ligt. Het monument bestaat uit een stuk omgebouwd stadsmuur dat tientallen meters lang is. In de muur zijn metershoge beelden verwerkt van mannen die een belangrijke rol speelden in de reformatie. Dit zijn (van links naar rechts) Guillaume Farel, Johannes Calvijn, Théodore de Bèze en John Knox. Een andere hoofdrolspeler, Maarten Luther, moet het slechts doen met een vierkant stuk steen. Dit stuk steen is niet eens verwerkt in de muur; alleen z’n naam staat erop.

En voor wie het niet weet: de reformatie was een godsdienstige stroming in de zestiende eeuw. De reformatie protesteerde tegen de Katholieke Kerk, die in die tijd corrupt was. Vooral de aflaten (duurbetaalde enkeltjes hemel, die iedereen met veel geld kon kopen) riepen de afkeer op bij de volgers van de reformatie. In eerste instantie wilde de reformatie de Katholieke Kerk van binnenuit veranderen. Maar toen dit niet lukte, leidde de reformatie uiteindelijk tot een kerkscheuring. In Nederland zijn de Gereformeerde kerken een direct gevolg van de reformatie. 


Tips

J.b. op 10 Jun. 2017 20:18


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Napels