New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Plaza Major

Eén van de belangrijkste pleinen in Madrid. Gebouwd in de twaalfde eeuw. Sinds de vijftiende eeuw staat het binnen de stadsmuren van Madrid. Een gezellige plek. Je kunt er uitstekend een terrasje pakken of een hapje eten in de restaurants rondom het plein. Zeker in de zomer een plek waar je veel straatartiesten en muzikanten vindt. Vooral populair bij toeristen, niet bij alle Madrilenen.

 


Tips

H-S op 05 Oct. 2009 17:31

Vanuit de metro station van Sol loop je richting KFC. Hou de KFC aan je linkerhand en loop vervolgens door tot aan broodjeszaak “Museo del Jamor “ waar ze overigens overheerlijk belegde broodjes hebben. Je moet wel geduld hebben want het is ongelofelijk druk in de winkel. Hier ga je linksaf en eerste weer rechts. Vervolgens loop je als maar rechtdoor en ja hoor welkom in het zo genaamde Plaza Major. Het is eigenlijk een soort van gigantische binnenplaats met terrasjes. Die overigens vrij prijzig zijn. Een glas versgeperste sinasappelsap kost al gauw 4,- euro. Maar met een overheerlijk Spaans zonnetje en uiteraard het decor van Plaza Major is het zeker de moeite waard. Van hieruit kun je per voet verder richting El Rasto lopen. ( El Rasto alleen op zondag)


Lis op 18 Nov. 2007 15:23

Plaza Mayor is leuk, puur Spaans want elke stad in Spanje heeft een Plaza Mayor. Die van Madrid is echter wel speciaal omdat de gebouwen zo mooi rood zijn. De terrasjes zijn echt super duur maar het is wel weer leuk om een keer te zitten. En het is ook handig omdat het zo midden in de stad zit, je loopt er vanaf Sol gewoon naartoe en je loopt ook weer makkelijk door van Plaza Mayor naar La Latina en verder. Ook de VVV zit hier.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Napels