New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Pompeii

Een Romeinse stad die verwoest werd door een uitbarsting van de vulkaan Vesuvius in 79 na Christus. Gelegen op ruim een half uur treinen vanaf Napels. Pompeii is één van de populairste toeristentrekkers van Italië. Binnen een paar uur werd de stad (net zoals de stadjes Stabiae en Herculaneum) bedolven onder metersdikke lagen as. In 1599 werd de stad herontdekt. Het duurde vervolgens nog zo’n 150 jaar voordat Pompeii opgegraven werd. Sommige inwoners werden als versteende mummies teruggevonden. Overigens zie je in Pompeii maar een paar van die wereldberoemde, versteende mummies terug. De meeste mummies worden gebruikt voor onderzoek of zijn te zien in buitenlandse exposities. Een bliksembezoek aan Pompeii duurt minstens 1 uur. Anderen trekken er 1 dag voor uit. En dat is - voor de liefhebbers - niet overdreven. Pompeii is namelijk enorm groot. In wat nu ruines zijn, woonden ooit 20.000 mensen. 

 


Tips

Liselore op 20 Nov. 2008 13:41

Het is ontzettend indrukwekkend om hier rond te lopen. Huur vooral een gids in, want zo iemand wijst je altijd op aparte dingen die je zelf niet opvallen en vertelt prachtige verhalen bij alles wat je ziet.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Napels