New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Tips Napels

Parkeren in Napels op 28 Feb. 2009 01:11

Pak vanaf de Tangenziale (= ringweg) de vierde afrit, de Corso di Malta. Deze straat gaat richting het Centraal Station. Parkeren kun je vervolgens bij P1, open tot 24.00 uur of bij P5, open tot 20.00 uur, voor € 1,50 per uur. Je kunt vanaf de halte Centro Direzionale met de Circumvesuviana naar het Centraal Station, maar het is ook makkelijk lopend te doen. Binnen 5 minuten sta je in hartje Napels!


Straatverkopers op 18 Jun. 2008 14:05

Straatverkopers Het is raadzaam om op straat in Napels niet in te gaan op aanbieders van mobiele telefoons of andere elektronische apparatuur, evenmin op aanbieders van sigaretten (hier gaat het meestal om als sloffen sigaretten vermomde, keurig verpakte blokken piepschuim). Kijk ze niet aan, loop gewoon door en ga niet in gesprek. Ga ook niet staan kijken bij groepjes mensen die 'balletje balletje' spelen. Ze horen allemaal bij elkaar en terwijl u het spel zit te bekijken worden heel handig uw zakken gerold. Neem op Capri of Ischia NOOIT zo'n minitaxi, want halverwege de rit beginnen ze weer om geld te zeuren. Uiteindelijk ben je al gauw vijftig euro kwijt. Draag geen kostbaarheden, dat doen de Napolitanen zelf ook niet. Het is niet alles goud wat er blinkt om hun nek of pols, maar doodgewone nep. Laat je ook niet verleiden indien iemand je een kortingskaart van een pizzeria aanbiedt (gebeurt vaak bij musea en andere bezienswaardigheden), want eenmaal bij het restaurant aangekomen blijkt het met die korting nogal tegen te vallen en zitten er ineens allemaal voorwaarden aan. Nog een tip, indien je wat langer in de omgeving verblijft: koop je drink- en etenswaren waar de Napolitaan ze ook koopt: gewoon in de supermarkt, dus bijvoorbeeld niet bij de extreem dure stalletjes op b.v. Capri. De frisdrankstalletjes langs de straat in Napels zijn daarentegen aan te raden.


Straatverkopers op 18 Jun. 2008 14:03

Het is raadzaam om op straat in Napels niet in te gaan op aanbieders van mobiele telefoons of andere elektronische apparatuur, evenmin op aanbieders van sigaretten (hier gaat het meestal om als sloffen sigaretten vermomde, keurig verpakte blokken piepschuim). Kijk ze niet aan, loop gewoon door en ga niet in gesprek. Ga ook niet staan kijken bij groepjes mensen die 'balletje balletje' spelen. Ze horen allemaal bij elkaar en terwijl u het spel zit te bekijken worden heel handig uw zakken gerold. Neem op Capri of Ischia NOOIT zo'n minitaxi, want halverwege de rit beginnen ze weer om geld te zeuren. Uiteindelijk ben je al gauw vijftig euro kwijt. Draag geen kostbaarheden, dat doen de Napolitanen zelf ook niet. Het is niet alles goud wat er blinkt om hun nek of pols, maar doodgewone nep. Laat je ook niet verleiden indien iemand je een kortingskaart van een pizzeria aanbiedt (gebeurt vaak bij musea en andere bezienswaardigheden), want eenmaal bij het restaurant aangekomen blijkt het met die korting nogal tegen te vallen en zitten er ineens allemaal voorwaarden aan. Nog een tip, indien je wat langer in de omgeving verblijft: koop je drink- en etenswaren waar de Napolitaan ze ook koopt: gewoon in de supermarkt, dus bijvoorbeeld niet bij de extreem dure stalletjes op b.v. Capri. De frisdrankstalletjes langs de straat in Napels zijn daarentegen aan te raden.


Plaats tip


Weer in Napels

vrij zonnig
11 °C

vrij zonnig

Nuttige info

Ligt in Italië
De euro
Geen tijdsverschil
±3 uur vliegen

Palazzo Reale

» meer bezienswaardigheden