Central Park

De groene long van Manhattan. Een rechthoekig park, omringd door wolkenkrabbers. Ruim 340 hectare groot. Meer dan 20 miljoen bezoekers per jaar. Het park van New York en Amerika. Ga er, zeker in de zomer, in het weekend naartoe. Het zit er dik in dat het het hoogtepunt wordt van je trip. Er zijn diverse optredens, roller disco’s, trommelsessies en heel veel meer. Je voelt er de energie die New York zo bijzonder maakt.


Tips

Anoniem op 23 Jul. 2009 07:21

Park is wel degelijk bijzonder. Niet alleen vanwege de leuke romatische bruggen en mooie views, maar ook om de New Yroker te zien na een dag werken of in zijn/haar vrije weekend. Leuk zijn ook sporvelden: er worden bjjv. vaak amateur wedstrijden softbal van een behoorlijk niveau gespeeld. Verder is ook "Strawberry Fields" met het "Imagine" memorial een aanrader.


Erik van Meel op 20 Dec. 2008 23:28

Wij waren er midden december. Er stond een kerstmarkt voor de ingang van Central Park. Het park zelf is in de winter niet veel meer dan een park. Niet echt heel bijzonder. NY heeft veel meer te bieden. Wel leuk zijn de rondritten met koetsen door het park. Voor de romanticus onder u.


Jaap op 15 Nov. 2007 17:05

vond het erg interessant die gekke amerikanen eens van dichtbij te zien en ik vond nyc net een stukje europa maar dan grootser. op straat zijn mensen erg vriendelijk in winkels komen ze wat minder gomotiveerd over, men verdient niet veel dus.. voor musea staan vaak langere rijen en vooral op vrijdagvond want dan zijn ze gratis, (hoezo nederlanders zuinig) verder zijn alle grote winkels met hun grote merken er met hun, kleine prijzen (lage dollar) ga er heen want het is awesome!!!!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart New York