Ellis Island

Een eiland voor de kust van Manhattan. Het was de plek waar immigranten vroeger voor het eerst voet op Amerikaanse bodem zetten. Voor miljoenen het begin van hun American Dream. Voor anderen, die teruggestuurd werden, een drama. Op het eiland staat een museum. Een bezoek aan Ellis Island combineer je doorgaans met een trip naar het Vrijheidsbeeld. De boot naar het Vrijheidsbeeld stopt eerst bij Ellis Island.


Tips

Christine op 03 Aug. 2008 15:17

Als je Ellis Island wilt combineren met een bezoek aan het Vrijheidsbeeld, dan moet je vroeg in de rij gaan staan voor kaartjes. Rond 14.00 uur 's middags wordt regelmatig omgeroepen dat het Vrijheidsbeeld die dag niet meer toegankelijk is, de kaarten zijn dan 'op'. Als je er toch heen wilt, mag je de dag erna vanaf 8.00 uur een nieuwe poging wagen.


Anoniem op 06 Jun. 2008 21:28

Zeker de moeite waard als je wilt weten hoe het vroeger was om als immigrant aan te komen in NY. Mooi museum met veel fotos en uitleg. Buiten is er ook een grote muur met alle immigranten namen die hier zijn aangekomen, mischien staat er wel familie bij? Boten varen af en aan, dus geen extreme lange wachttijden en is inderdaad goed te combineren met Vrijheidsbeeld!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart New York