Deze website is te koop, mail voor info naar redactie@stedentrippers.nl

Greenwich Village

Een hippe wijk. Greenwich Village is het gebied dat ingesloten wordt door Broadway (oost), de Hudson River (west), Houston Street (zuid) en de 14th Street (noord). De wijk, die in de volksmond The Village heet, kent een lange historie. In de jaren zestig deden muzikanten als Bob Dylan er hun inspiratie op. Verder waren de boomrijke straten van Greenwich Village de plek waar de homobeweging Gay Pride ontstond. Dit gebeurde nadat bezoekers van het homocafé Stonewall groepen potenrammers van zich afsloegen. In die tijd werden homo’s namelijk regelmatig slachtoffer van klopjachten. Het hart van de wijk is het Washington Square Park. Niet te missen is Bleecker Street. In deze straat zitten diverse bakkerijen, boetiekjes, restaurants en bars. New Yorkers beschouwen Bleecker Street als één van de leukste straten van de stad.


Tips

Diana op 28 Sep. 2008 17:56

Super wijk, vooral om te wonen. Wat ik voor 7 maanden heb gedaan. Heerlijk om in de avond van Times Square lekker thuis te komen in een iets rustigere wijk.


Joke mul op 21 May. 2008 12:24

Een hele gezellige wijk met mooie huizen en leuke restaurants waar je lekker kan eten, wij vonden het jammer wij geen hotel in deze wijk hadden.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart New York