Ground Zero

Behoeft eigenlijk geen toelichting, maar toch… Ground Zero is de plek waar eens het World Trade Center stond. De toen hoogste gebouwen van New York, met twee torens van respectievelijk 415 en 417 hoog, werden op 11 september 2001 getroffen door terroristische aanslagen. Hierbij kwamen 2.749 mannen en vrouwen om. De bouw van een nieuw complex, met de Freedom Tower als letterlijk hoogtepunt, moet in 2009 afgerond zijn.


Tips

Kusje op 03 Aug. 2014 15:15

new york is zo geweldig mijn hele kamer hangt vol met spullen en posters van new york i love it


Chris Soudan op 04 Oct. 2011 10:42

Als je het Memorial (Ground Zero) wilt bezoeken, dan moet je een bezoekerspas hebben. Die kun je aanvragen bij het bezoekerscentrum. Je moet dan wel een paspoort of legitimatiekaart met kunnen tonen. Dan ontvang je een bezoekerspas met het tijdstip waarop je het monument kan bezoeken. Tip: je moet er wel vroeg bij zijn, want het aantal beschikbare bezoekerspassen is beperkt.


Erik van Meel op 20 Dec. 2008 23:05

Kijk hier goed rond. Alles wat men er van zegt is waar. De bouwput zelf is nauwelijks te zien vanwege de spandoeken die men er omheen heeft gespannen. Ga zeker kijken in het museum en vergeet ook St Paul´s church niet die er naast ligt. Een heel bijzondere ervaring. Vraag gerust een van de vele bouwvakkers waar je moet zijn. De trots dat men dit kan herbouwen spat er werkelijk van af. Voorbereiden kan prima op www.wtcprogress.com


Margriet op 23 Nov. 2008 18:15

15 aug.2008, op weg naar Ground Zero, vol verwachting over hetgeen we te zien zouden krijgen. Omdat het opeens heel hard ging regenen waren we er al aan voorbij gerend. De hele bouwput is nl. afgeschermd met een houten schutting. We zijn de prachtige Winter Garden (met aan de ene kant uitzicht op de Hudson) ingerend en vandaar hebben we Ground Zero bekeken. Oke,je ziet een bouwput met veel bedrijvigheid maar als je even stil staat bij wat er hier is gebeurd en hoe de mensen voor hun leven hebben gerend dan pas dringt de betekenis van deze plek tot je door. Het waarom dringt zich aan je op, de reden is niet te begrijpen!


Anneke op 03 Nov. 2008 12:51

Het is heel apart om daar te lopen, aangezien het daar heel stil is tegenover de rest van NY. Ze hebben een museum over 9-11 met de beelden van voor, tijdens en na 9-11. Natuurlijk moet er ook verdient worden en kun je zowel daar als op straat als in de brandweerkazerne ernaast spulletjes kopen ter nagedachtenis. Het is inderdaad een grote bouwput op zichzelf en het is moeilijk te bevatten hoe het is geweest. Maar als je de kazerne ziet met een hele mooie gedenkplaats en wat oude spullen die ze uit de grond hebben gehaald na 9-11 is het toch erg indrukwekkend. Loop je om de hoek van de kazerne dan hangt daar een enorme bronze gedenkplaat en namen van de gestorven brandweerlieden en nog steeds worden er elke dag bloemen neergelegd. Op 2 grote posters die daar hangen staan weer nieuwe torens op en volgens mij zijn het er 2 daaronder staat dat deze in 2012 klaar zijn. Voor de rest zullen er veel bomen omheen komen en watervallen geplaatst worden(volgens de plaatjes). Het is echt iets wat je gezien moet hebben als je er toevallig in de buurt bent.


Christine op 03 Aug. 2008 15:27

In het kerkje dat grenst aan Ground Zero staat een altaar met foto's van de slachtoffers. Foto's van vlak na de ramp staan in de tuin. Door de bomen rondom de kerk is deze onbeschadigd gebleven toen de Twin Towers instortten.


Stephan op 29 Oct. 2007 11:13

In principe is er niet veel te zien in deze grote bouwput. Maar het gevoel dat zo'n beetje omheen hangt grijpt je toch wel aan. Zelfs zo lang na dato.


Hans op 08 Oct. 2007 13:28

Op zich valt er op deze site niet veel te zien: Ground Zero is 1 grote bouwput. Er zal nog hard moeten gewerkt worden wil men het nieuwe complex met de Freedom Tower reeds in 2009 voltooien. Op de site zelf vind je een paar (tijdelijke?) monumenten ter nagedachtenis van de slachtoffers. Deze lijken me niet definitief, althans zo zien ze er toch niet uit. Ground Zero bezoek je in de eerste plaats om stil te staan bij de waanzin van 9/11 en bij het leed dat mensen elkaar berokkenen. Vlak naast Ground Zero ligt een brandweerkazerne van waaruit de eerste brandweerlui ter plaatse kwamen. Verschillende brandweerlieden van deze kazerne vonden de dood en worden herdacht d.m.v. koperen plaquettes aan de gevel van de kazerne. Ik bezocht Ground Zero eind september. Voor de plaquettes lagen verdorde bloemen en kransen van de herdenkingsplechtigheid eerder die maand.


Koos v. Schaik op 17 Sep. 2007 17:27

Ground Zero, even een moment van bezinning.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart New York