Guggenheim Museum

Eén van de belangrijkste musea ter wereld voor moderne kunst. Gelegen aan de 5th Avenue op Manhattan. Je vindt er vooral schilderijen uit de twintigste eeuw, waaronder popart-kunstwerken en werk van Picasso. In 1959 geopend, toen met een privé-collectie van drijvende kracht en financier, Solomon R. Guggenheim. Er staan ook Guggenheim musea in Las Vegas, Berlijn, Bilbao en Venetië.


Tips

Lydia op 08 Oct. 2008 14:24

museum is op donderdag gesloten !! verder is het ronde deel van het museum gesloten (was in week 40 nog het geval)en kan je dus maar een beperkt deel bezoeken. Veel mooier (en meer schilderijen zijn te bewonderen in het Museum voor Moderne Kunst (MOMA)


Hans op 09 Oct. 2007 12:32

Toen ik er 2 weken geleden was stond het prachtige spiraalvormige gebouw van Frank Lloyd Wright volledig in de steigers. Ik heb dus enkel aan de binnenkant van de architectuur kunnen genieten. Van die architectuur was ik trouwens veel meer onder de indruk dan van de tentoongestelde werken. Ik vond het aanbod zelfs een beetje teleurstellend. Vermits een groot deel van de New Yorkse musea op vrijdag iets langer geopend blijven kan je een museumbezoek best op vrijdag plannen.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart New York