New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Guinness Brouwerij

De één noemt het zwart goud, de ander slootwater. Het mag duidelijk zijn: de meningen over Guinness bier lopen uiteen. Maar goed, behoor jij tot de fans van het bier, dan moet je zeker een bezoek brengen aan de Guinness Brouwerij, de St. James' Gate Brewery. De brouwerij, een gigantisch groot, ommuurd complex, werd gesticht in 1759. Hoogtepunt van de rondleiding? Het proeven!


Tips

Maurice R op 21 Oct. 2012 18:39

Een leuke ervaring, mooi gebouw van binnen. Vond ik de moeite waard. Staat als nummer 1 attractie in Dublin op de folders.


Hans op 09 Jul. 2007 13:06

Laat je vooral niet afschrikken door de lange rij wachtenden wanneer je de Guinness Brouwerij gaat bezoeken want het gaat allemaal vlot vooruit. Hoe boeiend kan je een brouwerijbezoek maken? Redelijk boeiend, althans bij Guinness. Je leert er niet enkel alles over het brouwproces zelf maar ook alles over de geschiedenis van de brouwerij, de verschillende transportmiddelen die in de loop der tijden werden aangewend en over de marketing en merchandising. Alleen al het gebouw op zich vind ik een sterk staaltje van industriële architectuur. Het bezoek wordt afgesloten met een gratis pint of Guinness in de panoramazaal van waaruit je een prachtig zicht hebt op de stad, de zee en de Wicklow Mountains.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart New York