Tips New York

Broadway tickets op 24 Aug. 2013 23:45

Je kunt bij TKTS op time square gereduceerde kaartjes kopen voor veel broadway shows. Echter een veel betere tip is om dat te doen bij het andere kantoortje van TKTS, op john street in south seaport, onderin manhattan. Bijna geen rij en dezelfde aanbiedingen! Bovendien een leuke plek om rond te kijken en alle grote winkelketens zitten er ook (oa GAP, Abercrombie & fitch, Superdry store) maar dan veel minder druk.


Oudjaarsavond op 19 Nov. 2012 17:50

Neem rond 23u de ferry naar Staten Island (gratis) en dan weer terug, je ziet dan het vuurwerk vanaf de boot met de skyeline van Manhattan.


Vietnam memorial wall op 19 Nov. 2012 17:45

Bezoek de Vietnam memorial wall vlakbij Wallstreet, erg indrukwekkend!


Courthouse op 19 Nov. 2012 17:43

Bezoek eens een courthouse, dit is gratis. Neem wel je paspoort mee.


Fietsen op 07 May. 2012 19:32

Huur fietsen (in de buurt van Central Park) en rij over heel Manhattan. Je ziet meer dan in de metro, het is een super ervaring en het scheelt zere voeten. Let op: de fietsstroken zijn meestal aan de linkerkant van de weg.


Historic Richmond Town Museum - Staten Island op 15 May. 2011 04:23

Ga NIET naar het Historic Richmond Town Museum op Staten Island als je niet van een ouderwets, 'uitgestorven' dorp houdt. Je gaat er met een gids verschillende huizen bekijken die nog stammen uit de 17e eeuw. Het kost je $5,- p.p. en het is drie kwartier rijden met de bus. Met de ferry naar Staten Island is mooi en leuk (mooi uitzicht op het Vrijheidsbeeld), maar zodra je daar aankomt vind ik het echt niet de moeite waard om drie kwartier door een achterbuurt te reizen (in totaal anderhalf uur) voor een paar oude huizen, waar een matig rondleiding wordt gegeven...


Central park op 12 May. 2010 14:34

ga in het weekend naar Central Park, dan zijn de new-yorkers daar ook! zij joggen, skeeleren, honkballen, leuk om te zien!


Top of the Rock op 14 Apr. 2010 16:02

Prachtig uitzicht, mooier, goedkoper en veel minder druk dan het Empire State Building!


Staten Island op 25 Nov. 2009 23:13

Neem de gratis Staten Island Ferry neem daarna vanuit de terminal ook de gratis bus nummer S74 naar Richmond Road en St Patrick's Place en bezoek het openluchtmuseum van Historic Richmond Town. Bijzonder leuk om te doen en je gaat terug in de tijd. Aanrader kijk wel eerst naar de openingstijden op de website. Ze zijn niet iedere dag geopend.


Staten Island op 05 Jul. 2009 19:32

Als je op je gemak wilt winkelen in een supergroot winkelcentrum ga dan naar The Staten Island Shopping Mall. Rustig met veel mooie winkel onder een dak. In het winkelcentrum is een jaren 50 diner met waanzinnige hamburgers en heerlijke friet


TIP op 15 Jun. 2009 13:37

Neem de Gray Line bus,goede gidsen met veel informatie. Ook de avondtour is de moeite waard, je kunt de skyline het beste zien vanaf Brooklyn.Bij Ground Zero moet je naar de 1e verdieping van Burger King gaan kun je alles heel goed zien, ook even naar het kleine kerkje gaan indrukwekkend wat je daar ziet. Als je bij Times Square bent loop dan even binnen bij Toyruss speelgoedwinkel, compleet Reuzenrad en Barbiehuis je weet niet wat je ziet. Ook het VN gebouw kun je bezoeken incl. rondleiding. Op zondagmiddag naar Central Park, bij Strawberry Fields, het monument van John Lennon, daar speelt een bandje alle liedjes van de Beatles, wat een sfeer, als je CP uitloopt zie je het appartement van Yoko Ono. En 1 kilometer verderop is het museum van Natural History(Film Night of the Museum)Als je niet op een dollar hoeft te kijken moet je naar het favoriete restaurant van de NYers gaan, Plataforma Churrascaria is een Braziliaans steakhouse. Het eten is geweldig, ze komen met grote spiezen vlees aanzetten, onbeperkt eten, between 8th&9th Avenues.


TIP op 15 Jun. 2009 13:17

We zijn pas 5 dgn naar NY geweest,fantastisch!Ga niet op zaterdag de stad in overal megadruk, zonde van je tijd.


Brooklyn Bridge op 27 Jan. 2009 15:19

Ga met de metro naar Brooklyn, stap uit bij de eerste stop en loop dan naar over de Brooklyn Bridge terug naar Manhattan. Dat is een veel leukere ervaring dan te voet over de brug naar Brooklyn te lopen (want veel minder mooi uitziht vóór je!). Onder je raast het verkeer (of staat men stil, op drukke tijden) maar jij loopt rustig op een houten brug speciaal voor voetgangers en fietsers). Geweldige ervaring! Veel van die bekende gele taxi's onder je, schoolbussen enzovoort. Het is geen heel lang stuk, maar als je wil genieten van alles om je heen, doe je er wat langer over. Take your time!


NY Sky Ride in het empire state op 20 Dec. 2008 23:21

Op de tweede verdieping van het empire state vindt je de attractie " sky ride ". Men zal je altijd proberen te verleiden dit ook te doen. Het is echter niets anders dan een soort simulator (bewegende banken) met groot projectiescherm waarmee men je idee geeft boven NY te vliegen. De kwaliteit is echter belabberd. Zonde van je geld. De efteling is 10 x beter. Voegt niets toe aan je bezoek aan het Empire State Building


Gray line hop on hop off bussen op 20 Dec. 2008 23:16

Als je aankomt in NY weet je gewoon niet waar te beginnen. Gray line is een hop on hop off bus met gids die je door de meest bekende plekken van NY zal brengen. Je kunt kaartjes voor meerdere dagen kopen en vaak ook in combinatie met een bezoek aan bv het Empire state. Je neemt eerst de hele tour van ongeveer 1,5 uur ( let op: er gaat een uptown en downtown "loop", de bekendste plekken zie je tijdens de "downtown loop" ) en je krijgt een aardig idee van de stad. Daarna ga je nomaals met deze bus naar de plaatsen waar je wilt zien. je stapt uit en kijkt rond. Later stap je gewoon weer op de bus en je gaat verder naar de volgende bezienswaardigheid. De Tourgidsen weten je ook alle fijne kneepjes te vertellen. Bij iedere halte van deze bus staan kaartverkopers die je niet kunt missen in hun opvallende rode kleding. Vraag eerst aan de balie van je hotel. Zij hebben vaak al aanbiedingen liggen. Start anders vanaf het bezoekerscentrum op 47th street bij 7th avenue.


Rockefeller Center Tour op 11 Sep. 2008 11:08

Het Rockefeller Center zelf is erg interessant... veel winkels en grote hoge gebouwen. Echter de Tour (Start: NBC Experience Shop) gaat alleen maar over de Art-Deco sculpturen op de muren aan buiten en binnenkant van de gebouwen. Voor de mensen die zich hiervoor interesseren is dit waarschijnlijk een leuke tour; als u niet veel van deze kunststijl afweet, is dit zeker geen aanrader


Hudson Valley Mansions, Roosevelt museum op 17 Jul. 2008 15:56

Bezoek de grote huizen van de rijke Amerikanen in de Hudson Valley een must voor fans van architectuur, cultuur en geschiedenis. Ga met de trein naar Poughkeepsie en neem vervolgens een taxi (ze zijn niet duur maar wel het énige vervoer in de omgeving en de afstanden tussen de huizen zijn redelijk groot). Bezoek de Vander Bilt Mansion (mooie en een leuke rondleiding + een gratis fototentoonstelling en leer over de link met de huidige Hiltons). Bezoek het huis van de Rockefellers Kijkuit.(Binnen is het maken van foto's niet toegestaan, buiten wel. Het huis wordt nog bewoond). Fraaie tuin en kunstcollectie (incl Picasso's), mooie interieurs. Goede tour. Laat je aangenaam verrassen door het nieuwe museum gebouwd naast en rond het huis van Roosevelt "Springwood". De tour met wetenswaardigheden door zijn huis is erg onderhoudend en leerzaam. Het museum intrigerend mede door de wisselende tentoonstellingen. Destijds een fototentoonstelling over de jaren der Depressie en hoe de foto-opdrachten van Eleanor met name geleid hebben tot zelfs manipulaties van de beeldvorming omtrent de omvang van de Depressie op het platteland. Gevolg het arme stedelijke Amerika schoot het nog armere landelijke deel gelukkig te hulp. Maak indien mogelijk al vooraf een keuze uit de ontelbare huizen en bijbehorende historie middels boeken of internet. Je wordt niet teleurgesteld! Én: nog is het relatief rustig door het ontbreken van toeristen. Neem voldoende eten en drinken mee want er is met uitzondering van het restaurantje in Roosevelt museum weinig te koop.


Chelsea Market op 06 Jun. 2008 21:56

New York is natuurlijk trendsettend voor mode, maar ook voor de allernieuwste foodtrends in deze wereld, en als je die allemaal wilt zien onder 1 dak moet je zeker naar Chelsea Food Market gaan. Kijk op www.chelseamarket.com voor al het lekkers! Er zitten de beste Italiaanse traiteurs, ambachtelijke bakkerijen waar je het gehele produktie proces mag aanschouwen, de beste kreeft, oesters, sushi en natuurlijk het gebakje van New York: de cupcake!


New york apple greeter op 24 May. 2008 23:07

Boek een rondwandeling met een New Yorker, via new york apple greeter


Museumbezoek: weet hoe het werkt op 24 Mar. 2008 12:35

Voor de nederlanders die zuinig op hun centjes zijn: voor een gereduceerde prijs naar het museum! De prijzen die de musea zelf aangeven zijn VRAAGprijzen en dus niet verplicht. Je bepaalt je eigen entreeprijs. Dit omdat de musea volop subsidie krijgen en hier uiteraard niet mee te koop lopen. Maar weet dat het zo werkt. Overigens is het niet meer dan netjes om dan wel een beetje een normale prijs te betalen en niet met een dollar aan te komen zetten. Neem minimaal de helft van de aangegeven prijs, niemand zal daar gek van opkijken. Maak er dus geen misbruik van! Veel museaplezier toegewenst.


Coney Island: vergane glorie in opkomst op 24 Mar. 2008 12:30

Een bezoek aan Coney Island: het strand met vergane glorie en weer in opkomst! Renovatie overal, maar de uitstraling van de 'good old days' blijft bestaan. Tip: de houten rollercoaster in het pretpark. Niet geschikt voor mensen met een zwakke rug of slappe zenuwen...


Roosevelt Island op 22 Feb. 2008 10:07

Neem de metro (F line) of de kabelbaan naar Roosevelt Island. Het is een eilandje in de East River en ligt tussen Manhattan en Queens. Je hebt vandaar een geweldig uitzicht op de skyline van NYC. Bovendien is het er heerlijk wandelen en lekker rustig (geen stadslawaai). http://en.wikipedia.org/wiki/Roosevelt_Island


Linda op 03 Dec. 2007 23:40

Bezoek het ronddraaiende restaurant van het Marriot Marquis in New York. In een uur zie je heel New York vanuit de lucht onder het genot van een hapje en/of drankje. Een aanrader voor o.a. mensen met hoogtevrees, die bijv. niet het Empire State Building op durven en toch New York vanuit de lucht willen bewonderen.


Christine op 05 Nov. 2007 19:06

Ik ben er nou twee keer geweest en het blijft gewoon kriebelen! Dus als het kan ga ik nog een keer. Fantastische stad met ontzettend aardige mensen en een sfeer die je MOET proeven!


Gospel Toer op 29 Sep. 2007 21:14

Bij het boeken van onze citytrip reserveerden wij meteen de Haarlem Gospel Tour:(ik wou dat wel eens meemaken). Ik zal het echter niemand aanraden want het is een serieuze toeristenval. Veel lawaai en door mekaar geroep en er was geen enkele mooie song te horen.Spijtig van onze kostbare tijd.


Uitstapje op 30 Aug. 2007 08:21

Als je net even wat langer in New York bent is dit misschien wel een leuke afwisseling. Je neemt de trein vanaf Grand Central Station naar Poughkeepsie dit is tevens het eindpunt van de trein. Je word getrakteerd op een hele mooie reis met veel natuurlijk schoon. Van het stadje zelf is niet veel meer over door de komst van de vele shopping malls. Je kunt voor een paar dollar de bus weer verder op pakken naar een van de Malls die op de route liggen om dan aan het einde van de dag weer terug te gaan en weer te genieten van de treinreis met de onder gaande zon op de achtergrond. Kortom echt een DO


Kees Poll op 18 Aug. 2007 17:00

Het is leuk om op zondag, tijdens de hop-on-hop-off tour, even uit te stappen in de gezellige wijk Harlem. Je ziet er kleurrijk opgedofte vrouwen, je vindt er supergoedkope kleding en (sport)schoenen en je ervaart hoe het voelt om als blanke zwaar in de minderheid te zijn. Sta even stil bij het Apollo Theatre, waar grootheden als James Brown en Aretha Franklin ooit zijn begonnen. Als je vroeg bent, kun je in een van de kerken geweldige gospelsongs horen.


Musical op broadway op 08 Aug. 2007 16:36

Een musical op Broadway is een speciale belevenis. En heel handig: je kunt vooraf kaartjes boeken bij Keith Prowse. Die kaartjes hebben dezelfde prijs als aan de kassa, dus je hoeft geen reserveringskosten te betalen.


Staten Island Ferry op 23 Jun. 2007 13:02

Neem de gratis Staten Island ferry, naar.... juist Staten Island. Vanaf de boot heb je een waanzinnig uitzicht op Manhattan en het Vrijheidsbeeld. De ferry stopt niet bij het Vrijheidsbeeld, je vaart er alleen langs.


Trudi op 21 Jun. 2007 11:02

Een geweldige bruisende stad met onbeperkte shop mogelijkheden. Alle beelden die je misschien al eens op de televisie hebt gezien komen in reality langs. Natuurlijk ga je naar Ground Zero, naar het Vrijheidsbeeld, naar Central Park enz maar dat is juist zo geweldig. Wij hadden onze reis naar New York verlengd met enkele dagen Washington, met de trein. Dit is een aanrader!! De treinreis duurt ongeveer 4 uur en is erg interessant omdat je rustig naar buiten kunt kijken en zo ook nog iets ziet van het land. Washington is ook een prima stad, volledig anders dan New York maar het verschil maakt het juist bijzonder interessant.


Marco op 10 Jun. 2007 13:58

New York is de ultieme stad in de wereld. De stad zit vol energie. Op ieder gebied zijn er ontelbaar mogelijkheden. Mijn favoriete wijk is Greenwich Village, een ouder gedeelte van Manhatten waar er nog veel smalle en boomrijke straatjes zijn. Deze buurt ligt vlakbij de New York University.


Plaats tip


Weer in New York

vrij zonnig
-3 °C

vrij zonnig

Nuttige info

Ligt in Verenigde staten
De dollar
6 uur vroeger
±9 uur vliegen

United Nations Plaza

» meer bezienswaardigheden