Malasaña

Eén van de uitgaanswijken van de stad. Bekend om de jongeren die op straat drinken. Overigens drinken Madrilenen sowieso graag op straat, iets wat tegenwoordig officieel verboden is. Het hoofdplein is het Plaza Dos de Mayo. Als het mooi weer is, verandert dit plein in één groot terras. Ook in de smalle straten rondom het plein zitten (ontzettend!) veel bars. Een deel van het publiek in Malasaña is jonger dan in andere delen van de stad (veel twintigers).


Tips

Anoniem op 27 Feb. 2008 12:39

Uitgaan in Malasaña betekend vooral veel alternatieve mensen en dreadlocks die overal vandaan komen. Plaza dos de Mayo is wel echt heel leuk en de pizzas zijn er heerlijk (die zo rond de 10 euro kosten afhankelijk van je keuze natuurlijk!) maar daar hield het voor mij wel mee op. Voelde me in een van de bars net een alien in New York.


Lis op 18 Nov. 2007 15:13

Malasaña is geweldig. Bijna de beste wijk van de stad, Plaza de Dos mayo is heerlijk om in de zomer super lang op terrasjes te zitten met veeel te dure pizza, de straten rondom zitten vol kleine mooie winkeltjes en aparte restaurantjes, Calle Fuencarral is de beste winkelstraat van de stad en het is het gay-middelpunt van Madrid, waardoor het ook nét iets anders uitstraalt dan de rest van het centrum. In Malasaña vind je altijd wel weer iets nieuws, het is heerlijk om doorheen te lopen. Ook het deel Bilbao zit vol leuke dingen, dus loop zeker even door.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Newcastle