Skansen

Een openluchtmuseum. Gevestigd op het eiland Djurgården. In Skansen staan vierhonderd oude gebouwen. Deze zijn opnieuw opgebouwd en staan symbool voor de Zweedse bouwstijlen. Er zijn onder meer boerderijen, winkeltjes, huizen, handwerkplaatsen, een kerk en een uitkijktoren. Het park werd opgericht in 1893. Daarmee is het één van de oudste openluchtmusea ter wereld. Verder is Skansen een (kleine) dierentuin.


Tips

Anoniem op 21 Jul. 2010 19:25

Heel erg leuk, erg mooi, uniek, maar vooral ontzettend groot. Neem goede schoenen mee want het is behoorlijk heuvel op heuvel af. Er zijn veel verschillende dingen te zien. Veel verschillende huisjes, een Sami dorpje en heel veel dieren. Verder heb je nergens zo'n mooi uitzicht over Stockholm als vanuit Skansen. Zeker als je de Stockholm Card hebt ga dan ook even naar het Akvariet (zonder kaart is de entree € 9,00 bovenop de gewone entree... met de Stockholm Card is het gratis), dit ligt ook in het park. Hier loop je super dicht langs de dieren. Je loopt zelfs door het hok van de wasbeertjes, eentje probeerde mij op de trap in te halen, en je kunt door een stukje bos lopen waar de apen gewoon los zitten. Er zaten 2 apen 10 cm boven mijn hoofd echt ontzettend leuk. Een echte aanrader!


Rieneke op 30 Jun. 2010 21:14

Dit mag je echt niet missen als je naar Stockholm gaat. En echt...trek er maar een volle dag voor uit. Wij zijn er een middag geweest, maar dat was echt te kort!! Je komt ogen te kort.


Karin Kerkwijk op 14 Mar. 2010 10:27

Echt een supermooi museum. Wij waren erg onder de indruk! Het is heel ruim opgezet en goed onderhouden. Veel afwisseling en voor de kinderen is het ook superleuk! Echt een aanrader!!


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Newcastle