Tips Newcastle

De slums bekijken met een toeristenbus op 10 Mar. 2013 14:29

Zeker niet doen, de slums bekijken van Newcastle. We gingen met een toeristenbus (vanuit NL geregeld) langs de vervallen huizen in de slums (volgens mij woonde daar nog een enkelen op die berghelling), maar de bedreiging naar onze buschauffeur en dat we als toeristen moesten "fuck off", zei al genoeg. Dus als je de slums in gaat, doet dat met een kleine groep.


Uitgaan in Newcastle (Bamboo) op 10 Mar. 2013 14:27

Zeker een do! Die Engelsen hebben echt zo'n andere uitgaanscultuur. Elke meid loopt daar zodanig schaars gekleed (postuuronafhankelijk), dat je als Nederland je ogen uitkijkt. Geweldig om te zien. Voor de rest is het uitgaan leuker in Newcastle dan over het algemeen in Nederland (uitgaan in Nederland is elk weekend wel hetzelfde, op de grote feesten uitgezonderd dan).


Baltic museum op 30 Aug. 2012 17:25

zeker doen! via mooie wandeling langs de tyne, ligging naast prachtig concertgebouw, leuke horeca en millenium brug. mooi pand en gave exposities.


Discovery museum op 30 Aug. 2012 17:20

ga niet naar het discovery museum, tenzij je van hordes krijsende kinderen en slecht-midddeleeuws geklede poppen houdt.


Eten bij Black Friars op 05 Jan. 2010 22:13

In het oude stadsdeel "Black Friars" ligt het gelijknamige restaurant. Hier kun je heerlijke streekgerechten eten en streekbier drinken. Erg lekker, maar niet goedkoop.


Marcel van Elswijk op 23 Sep. 2007 17:24

Omdat Newcastle niet te boek staat als de rijkste stad van Engeland en er best een hoge werkloosheid is heb ik ervaren dat alles best wel redelijk te betalen is, zeker vergeleken met steden als Londen etc. Zeker in pubs zoals die van Wetherspoon betaal je misschien een pond voor een halve liter en voor een halve pond meer heb je er nog te eten bij ook. Deze organisatie heeft pubs door de hele stad heen Ook in de winkels zijn de prijzen te vergelijken met hier.


Marcel van Elswijk op 23 Sep. 2007 11:10

De ervaringen die ik heb aan mijn bezoeken aan de stad, mijn dochter woont er, zijn toch wel positief. Natuurlijk zijn er de sterotypen, zoals all I need is a pint a day, met pubbezoek. Maar op straat zijn de mensen goed aanspreekbaar en over het algemeen vriendelijk met respect voor medemens. Ook wordt je vriendelijk behandeld in winkels, bus en andere public places.


Niet echt een Franse keuken op 23 Sep. 2007 09:39

Voor culinaire hoogstandjes hoef je niet in Newcastle te zijn. Natuurlijk zijn er wel veel pubs, zoals de pubs van Wetherspoon die door de hele stad gevestigd zijn, waar je voor goed betaalbare prijzen redelijk kunt eten. Dit zal best te maken hebben met het feit dat Newcastle niet in het rijkste gedeelte van Engeland ligt en er ook een hoog werkloosheidscijfer is.


Marcel van Elswijk op 23 Sep. 2007 09:32

Wat shoppen betreft zit je goed in en rond Newcastle. Zo is er het MetroCentre, grootste overdekte winkelcentrum van Europa, net buiten de stad wat goed bereikbaar is met OV. In de stad zelf is er ook, zeven dagen in de week, gelegenheid voor het shoppen. In Sunderland is er dan ook nog The Bridges waar je goed terecht kunt.


Openbaar vervoer op 23 Sep. 2007 09:23

Tip: neem een dag- of weekkaart , is redelijk geprijsd, voor de Metro,is ook geldig voor de meeste buslijnen. Het openbaar vervoer is er erg goed geregeld en rijden af en aan en je kan echt tot in de verste uithoeken komen met dit openbaar vervoer.


Stad van vele gezichten op 22 Sep. 2007 21:54

Newcastle is een stad met vele ( typisch Engelse) gezichten. Aan de ene kant inderdaad wat aan de grauwe kant maar er wordt hard aan gewerkt middels een soort werklozenprojecten om de stad een mooi uiterlijk te geven. Ik kan uit eigen ondervindingen een bezoek aan de Metrocenter aanbevelen al zijn de diverse winkelcentra downtown Newcastle en Sunderland ook goed te doen. Voor het betere uitwaaien kan je terecht voor een heerlijke strandwandeling in de buurt van Whitley Bay waar ook een, zeker in het weekend, bruisend avondleven is.


Plaats tip


Weer in Newcastle

vrij veel bewolking
7 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Groot-Brittanië
De Britse pond
1 uur vroeger
±2 uur vliegen

The Baltic

» meer bezienswaardigheden