New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Bygdøy

Een schiereiland, waar je diverse musea, stranden en wandelgebieden vindt. Gelegen in het westen van Oslo en een behoorlijk stuk uit het centrum. Topmusea op Bygdoy zijn het Kon-Tiki Museum, het Vikingskipshuset en het Frammuseet. Verder vind je op Bygdoy de mooiste stranden, waarvan Strand Huk het populairste is. Het gehele schiereiland bestaat uit uitstekende wandelgebieden. Vanuit het centrum van Oslo kun je een bus pakken naar Bygdoy. De rit duurt 20 minuten. Een boot nemen kan ook. De boten vertrekken bij Aker Brygge, vlakbij het stadhuis.

 

 


Tips

Truus op 14 Sep. 2010 22:08

Oslo is een erg leuke, relaxte stad. Alles is op loop afstand. Een pas voor openbaar vervoer is niet nodig. Vanaf het centrum naar Bygdoy is een uurtje lopen.


Henk op 07 Oct. 2009 13:31

Met de boot vanaf Aker Brygge naar Bygdoy is erg leuk. De musea daar zijn allemaal op loopafstand bereikbaar. Tip: koop een Oslo Pass, dan heb je gedrurende een bepaalde tijd al het openbaar vervoer en diverse muse gratis. Echt eenc aanrader


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Oslo