Deze website is te koop, mail voor info naar [email protected]

Ski Museum & Toren

Een museum over de historie van het skiën en een bijbehorend uitkijkplatform. Gelegen helemaal in het noorden van de stad, bij metrostation Holmenkollen. Het museum is gevestigd in de Holmenkollen ski arena. Dit skicentrum is onder meer voorzien van een springschans in de buitenlucht. In het museum komt 4000 jaar skihistorie voorbij. Je ziet onder meer ski’s uit de tijd van de Vikingen en (moderne) ski’s van nu. Daarnaast is er een prachtig uitkijkpunt; je kijkt over heel Oslo uit. In de winter is de toegang tot dit uitkijkplatform gratis. In de zomer is de prijs inbegrepen bij je museumticket.


Tips

Andrea op 15 Aug. 2010 21:37

Uitermate boeiend om eens te ervaren hoe hoog en stijl zo'n schans eigenlijk is. Wij waren er met mooi weer en het uitzicht over Oslo en omgeving was fascinerend.Zeker de moeite waard !


Mirjam op 23 Jun. 2007 16:40

Ondanks de regen en de wind vond ik het erg leuk om bij de ski arena te kijken. Je kon ook helemaal naar boven om vanaf daar een goed uitzicht te hebben over Oslo. Door het slechte weer kon je niet naar het dal kijken en had het dus weinig zin om naar boven te gaan, anders was ik zeker gegaan! Het ski museum vond ik erg leuk, zeker ook omdat er oude skies van wereldkampioenen tentoongesteld stonden.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Oslo