New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Vigelandsparken

Een prachtig park met beeldhouwwerken van beeldhouwer Gustav Vigeland (1869-1943). Gelegen in het westen van Oslo. De beelden in het Vigelandsparken zijn het levenswerk van beeldhouwer Vigeland. In totaal zijn er ruim 200 beeldhouwwerken te zien van naakte mensen die omhelzen, knuffelen, beschermen, vechten, kruipen, om zich heen kijken... En zo kun je nog wel even doorgaan. Jaarlijks trekt het Vigelandsparken 1 miljoen bezoekers. Hiermee is het één van de best bezochte attracties van Noorwegen. Overigens hoef je niet alleen voor de beeldhouwwerken te komen. Een wandeling maken in het ruim opgezette park is ook de moeite.

 


Tips

Henk op 07 Oct. 2009 13:28

Het park is fantastisch mooi. De beelde zijn bijzonder gedetailleerd, vooral de grote monoliet. De wandelong vanaf het station via de Karl Johansgate naar het parkc is al een bijzonderheid. Je loopt doorm oude wijken van de stad met dan als hoogtepunt het Vigelandpark


Karin op 29 Oct. 2007 11:39

Wat een toppark, zeg! En die beelden, werkelijk zo mooi! Ook al heeft een gezicht maar een paar lijnen, je ziet gelijk wat diegene uit drukt. Erg knap beeldhouwwerk! Zeker als de zon schijnt is het heerlijk om rond te wandelen in dit park, en ergens op een bankje te gaan zitten. Voor in het park is een café, waar je ook een drankje of ijsje kunt bestellen. Het park is makkelijk en goed te bereiken met zowel de tram als de bus!


Mirjam op 23 Jun. 2007 16:49

Ook dit park ondanks de regen leuk om een keer gezien te hebben. Als je de achterliggende gedachten weet van alle naakte lichamen in het park, loop je er erg op je gemak. Oslo vond ik echt een hele mooie stad, echt een aanrader! (student 24 jaar)


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Oslo