Tips Oslo

Winkelen voor vrouwen op 06 Aug. 2012 18:29

Oslo is een geweldige modestad maar ook dit is erg duur. Een aanrader zijn bikbok en ginatricot! twee goedkope modieuze winkels. Het voordeel is, Noorwegen loopt voor op de mode als je het vergelijkt met Nederland. Je bent dus helemaal up to date met goedkope modieuze kleren.


Drank en sigaretten op 06 Aug. 2012 18:23

koop drank als je aankomt op het vliegveld of wanneer je vanuit nederland vertrekt. De drank en sigaretten zijn extreem duur in noorwegen. Iedereen die hier uitgaat drinkt van te voren thuis in. Pre party,s zijn hier standaard voordat jongeren uitgaan. Dit bespaart hen veel kosten, aangezien het bier ongeveer 7 tot 8 euro kost in een club of restaurant. Houd er rekening mee dat na 18:00 er geen bier meer wordt verkocht in de winkels.


Lucy leuverink op 30 Oct. 2007 04:06

bygdoy is niet ver met bus 30 vanaf het nationaal theater ben je er zo!Het is daar zeker de moeite waard om de verschillende musea te bezoeken!


Lucy leuverink op 30 Oct. 2007 03:35

mijn zoon werkt en woont in oslo!Ik vind dat er een geweldige sfeer in de stad heerst. Iedere keer als ik naar mijn zoon ga,en ik ben er al vaak geweest,ondek ik wel weer iets wat ik nog niet gezien heb. Ze doen er veel aan om de stad steeds aantrekkelijker te maken.Ik ga er erg graag heen!


Goedkoop eten op 15 Aug. 2007 17:19

Oslo is duur. Niet alleen voor drank (5 euro voor een vaasje bier), ook voor eten betaal je gauw veel geld. Op budget reizen kan, maar let wel op. Het beste kun je eten in de wijk Gronland, achter het centraal station. Hier vind je buitenlandse eettentjes. Iets duurder, maar erg leuk, zijn de hippe restaurants in de wijk Grünerlokka.


Wandelen en skiën op 15 Aug. 2007 17:16

Tijdens een citytrip naar Oslo kun je ook wandelen én - als er sneeuw ligt - skiën. Pak gewoon de metro en stap uit bij halte Frognerseteren. Hier kun je wandelen naar het restaurant Ullevalseter. Daarna loop je door naar metrohalte Sognsvann - en ga je weer terug naar het centrum van Oslo. En voor de skiërs: stap bij metrohalte Frognerseteren uit. Hier vind je een winkel waar skispullen verhuurd worden. Ook vertrekt er een shuttlebus naar de pistes.


Fiets huren op 15 Aug. 2007 17:09

In de zomer is het een goed idee om een fiets te huren. Hiervoor ga je naar 1 van de plekken waar toeristische informatie wordt gegeven. Voor 70 Noorse Kronen krijg je een pasje mee. Met dit pasje ga je naar 1 van de tientallen fietsverhuurplekken in de stad. Je herkent zo'n plek aan de rij met stadsfietsen, waar altijd een lange, smalle paal naast staat. Vervolgens steek je je pasje in de paal. Daarop verschijnt er in het display van de paal een nummer. De fiets die bij dat nummer staat, wordt automatisch ontgrendeld én kun je meenemen. Maar let op: om de 3 uur moet je van fiets verwisselen. Op die manier kunnen zo veel mogelijk mensen, bijvoorbeeld als jij in een museum zit, van de fietsen gebruik maken.


Plaats tip


Weer in Oslo

vrij veel bewolking
0 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Noorwegen
De Noorse kroon
Geen tijdsverschil
±2 uur vliegen

TusenFryd

» meer bezienswaardigheden