New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Notre Dame

Een wereldberoemde kathedraal. De Cathédrale Notre-Dame (Onze Lieve Vrouwkathedraal) vind je op het Ile de la Cité, een eilandje in de Seine. De bouw startte in 1163. Voltooid in 1345. De kathedraal is 130 meter lang. De twee torens, 69 meter hoog, kun je beklimmen. De kathedraal \werd wereldberoemd door het boek De Klokkenluider van de Notre Dame. Dit boek werd in 1831 geschreven door Victor Hugo.


Tips

Stan op 30 Oct. 2009 11:24

tegenover de sacre couer valt de Notre Dame tegen. Dus eerst hier naartoe en dan de sacre. vanuit hier zit je wel dicht bij Centre Pompidou. maar een paar minuten wandelen


ENRICO TLOTR op 14 Sep. 2009 18:03

Is gewoon prachtig groots en wonder mooial die beelden was de moeite al dikwijls in films gezien maar nu echt prachtig


Ruth op 18 Dec. 2008 15:39

Wij wilden de Notre Dame graag bezichtigen, maar toen we er toekwamen, stond echt heel het plein voor de Notre Dame vol met Japanse en andere toeristen. Het was echt 2uur aanschuiven (in de regen) eer je binnnen kon geraken. Daarom zijn we weggegaan, want we hadden te weinig tijd om 2uur te verspillen. Jammer!


Liselore op 20 Nov. 2008 13:17

In mijn ogen het absolute hoogtepunt van Parijs en qua kerken de mooiste van heel Europa. Neem de tijd om de buitenkant van de kerk goed te bekijken, want vooral de waterspuwers zijn uniek. Voor op het plein van de Notre Dame, een eindje van de kerk af, zie je - als je goed kijkt -een kleine trap naar beneden gaan. Dit lijkt op het eerste gezicht een publiek toilet, maar als je gewoon naar beneden gaat kom je bij ontzettend oude funderingen die door de eerste bewoners van Parijs zijn gebouwd. Veel toeristen lopen hier aan voorbij, maar ik vond het heel bijzonder!


Anne op 16 Aug. 2008 15:34

echt heeel mooi om die is in het echt te zien, die ramen zijn echt heel mooi helaas zie je overeal gewoon dozen zomaar staan hadden ze beter in een andere ruimte kunnen zetten, helaas zijn wij niet naar boven geweest maar al zou ik toevallig nog een keer gaan zou ik het echt doen!


JOS POULS op 11 Feb. 2008 22:49

GEWELDIG OM DE TORENS VAN DE Notre Dame TE BEKLIMMEN, JE WAANT JE IN DE TIJD VAN QUASIMODO EN ESMERALDA, EN DAN DAT UITZICHT OVER DE SEINE, IN EEN WOORD FANTASTISCH, PARIJS IS MERVEILLEUX.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Parijs