New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Tips Parijs

Sara op 19 Aug. 2014 10:33

Disneyland Parijs! Vanaf Parijs makkelijk te bereiken met openbaar vervoer. We hebben onze auto in de stad achter gelaten. Voor wie een goedkope en snelle manier van parkeren wilt; MobyPark. Ze zitten nu ook in Nederland geloof ik : http://www.mobypark.com/nl/parking/search?P2. Het is sowieso een stad waar ik iedere maand wel zou willen komen!


Johan De Smet op 04 Jan. 2014 17:54

Liefhebbers van impressionistische schilderkunst trekken natuurlijk naar het Musée d'Orsay en naar de Orangerie, maar ook het minder bekende Musée Marmottan in het chique 16e arondissement is een aanrader. Je vindt er in de rijke collectie onder andere "Impression soleil levant" van Monet, een werk dat zijn naam verleende aan de impressionisten.


Lunchen in Jardin du Luxembourg op 31 Jul. 2013 10:02

Op een zonnige dag bij de bakker een brood halen, bij een stadssupermarkt een paar kant en klare salades en wat te drinken kopen. Daarna naar Jardin dus Luxembourg en een paar stoeltjes in de schaduw scoren (staan er genoeg). Uren kijkplezier, van de lunch genieten en rust. Kinderen kunnen in de vijver met bootjes spelen.


Alcohol test op 24 May. 2013 14:26

Vergeet niet 2 alcohol testjes mee te nemen, die zijn sinds zomer 2012 verplicht! Minimaal 2, ze zijn verkrijgbaar in de Halfords


Parkeren auto op 27 Apr. 2013 16:24

Zet hem goedkoop ( bv 5 dagen 31 euri) in http://www.parkingsdeparis.com/reservation-place-voiture-parking-Cite-des-Sciences.html en pak de metro Port de la Vilette (50 m)


Vuile vieze toiletten op 04 Apr. 2013 04:51

Ongelooflijk veel vieze en vuile toiletten in elk restaurant, gebouw, café en zelfs bekende ketens. Zelfs als je 1 euro betaalt via een speciaal slot op een wc deur is er geen garantie op een deftig bezoek aan een toilet. Laad 100 vrachtwagens vol met wc-brillen en u hoeft nooit meer te werken omdat u het gat in de markt hebt gevonden in Parijs. Ik was blij dat wij in onze hotel kamer een proper toilet hadden. Niet te begrijpen dat redelijk keurige restaurants zulke toiletten hebben. Ongelooflijk, een attractie op zich.


De hoofdingang van het Louvre gebruiken op 29 Mar. 2013 01:00

Er is een kleinere zij ingang, deze bevindt zich in het centrum wat zich onder het plein bevindt, de ingangen hiervoor vind je dichtbij de mini-arc-de-triomph die hier in de buurt staat. Scheelt weer wachten


In oplichterij trappen op 29 Mar. 2013 00:58

Er zijn verschillende manieren waarop er aan oplichterij gedaan wordt in Parijs: - Touwtjesverkopers (o.a. Montmartre) -> Deze mannen proberen je een zelf geknoopt armbandje aan te smeren, zogenaamd voor "kerkelijke redenen". Kost je wel 5-20 euro en is absoluut niet nodig. - Balletje-Balletje -> Alle mensen die hier omheen staan maken deel uit van het spel wat er gespeeld wordt, winnen doe je daarom zeker niet ook al kan het er soms heel echt uitzien - Doofstomme-mensen petitie tekenen -> Deze meisjes zijn niet uit op handtekeningen, maar op geld/portemonnees enzo, en kunnen daarnaast ook prima praten. - "Gratis" dingen aannemen - Want haast niets is gratis in Parijs en de kans is dus heel groot dat het om oplichterij gaat. Over het algemeen: gewoon je gezonde verstand gebruiken en je zult Parijs geweldig vinden.


Fietstocht met gids maken op 29 Mar. 2013 00:52

Er zijn verschillende bedrijven die een fietstocht aanbieden met gids, deze zijn zeker de moeite waard! Heb er een met Paris Bike Tour gemaakt en was zeker de moeite waard. De Gids has ook nuttige informatie over welke restaurants en plekken goed waren en liet ons mooie, goed verborgen plekken in Parijs zien.


Plein bij Sacre-Coeur op 15 Mar. 2013 22:21

Pas echt goed op als je bij het plein van de Sacre-Coeur bent. Voor je het weer gaan die kunstenaars daar een portret van je maken en kost het je honderden euro's. Ze zien er allemaal heel aardig uit, maar als je geen geld wilt betalen, kun je volgens hen beter opzouten!


Mont Parnasse op 16 Sep. 2012 14:25

Als je de kans krijgt, ga dan in de schemering naar de Mont Parnasse, een erg hoog flatgebouw in Parijs waarbij je 360 graden uitzicht hebt over de stad. In de schemering is het mooi en rond 23.00 zie je de lichtjes van De Eiffeltoren aanspringen. Een super ervaring!


Picnicken op 04 Aug. 2012 22:51

koop bij een bakker een stokbrood,bij de supermarkt een fles wijn en kaas en ga voor het palais chaillot , in het park picknicken


Kaart Parijs op 21 Jul. 2012 12:35

Haal bij een van de toerist offices een gratis kaart van Parijs en de metro. Scheelt weer een euro of wat.


Rolstoel op 16 Apr. 2012 13:56

Parijs is voor rolstoelgebruikers erg onhandig maar dat gebrek wordt ruimschoots gecompenseerd door zeer vriendelijke en behulpzame bejeging van personeel en Parijzenaars, waar we maar kwamen.


Mont Martre en Sacre Coeur op 16 Apr. 2012 13:53

Op Eerste Paasdag 2012 was de Mont Martre en de Sacre Coeur een ware kermis, inclusief een treintje zoals je dat ziet bij massa- campings. Tip: wandel net buiten de platgetreden paden.


Nation Hotel des Invalides op 16 Apr. 2012 13:51

Niet druk en erg mooi! Ga vooral naar het museum over de Grote Oorlogen (Grandes Guerres).


Boottochtje Seine op 16 Apr. 2012 13:48

Boottocht van iets meer dan een uur geeft je een ander perspectief op Parijs. Uitleg is ook in (soms onverstaanbaar) 'Allo 'Allo- Engels. Per persoon € 11,50 bij Pont Neuf


Tour Montparnasse op 08 Mar. 2012 11:07

Boven op deze 200 meter hoge toren heb je een prachtig uitzicht op Parijs en De Eiffeltoren. Met de lift ben je in 40 seconcen boven op de 56e verdieping. Dan nog een paar trappen voor het platform op het dak. Er staan bordjes bij met kijkrichtingen en welke gebouwen je dan kunt zien.


WEL Chartier op 20 Feb. 2012 21:16

Het restaurant Chartier is absoluut aan te bevelen. Kom wel op tijd, want er staat niet voor niets een rij tot om de hoek om 7 uur. Bestel een voor, hoofd en nagerecht en je loop gegarandeerd met een volle maag naar buiten (+- 23E pp inc. Drank!). Metro: grand boulevard (ga de straat in met op de hoek de zaak minneli ). Eet smakelijk!


Bus op 19 Feb. 2012 16:34

De Bus is zeker een aanrader! Vooral lijn 30, voor €1,20 zie je veel en je eindigt bij De Eiffeltoren! Beter dan dure tourbussen en de metro!


Paleis van Versailles op 13 Jan. 2012 22:06

Een heel mooi Paleis aan de rand van Parijs waar Napoleon en andere Koningen hebben gezeten. Erg makkelijk bereikbaar met de RER C en een leuke trip. Een tegenvaller de reistijd vanaf het midden van Parijs is best lang.


Le Marais op 03 Jan. 2012 19:49

Een erg leuke wijk in de buurt van de Notre Dame. Zeker de moeite waard. Het is heel gezellig door de vele kleine winkeltjes en de autovrije straatjes. Ook kun je dan langs het place des Vosges gaan. Een pleintje in het midden van dit gebied.


Riolenstelsel op 03 Jan. 2012 19:48

Je kunt bij metrostation Alma-Marceau een klein stukje van het riolenstelsel van Parijs bezichtigen. Dit is zeker een aanrader. Van zaterdag tot en met woensdag voor €4,50 p.p. te bezichtigen.


Opvallend veel don'ts tussen do's op 01 Dec. 2011 15:46

Leek me een erg praktisch overzichtje, maar wat me opvalt is dat er veel waarschuwingen en don'ts staan tussen de do's. Ik denk dat mensen niet goed begrijpen wat do'nt en do betekent. Don't: waarschuwingen en niet doen en do= juist wel doen. Zet dus geen don't bij de do.... dat is verwarrend en maakt de lijst do's niet realistisch lang.


Chartier? DOEN! op 23 Aug. 2011 12:03

Het eten is er zeker niet bijzonder, maar de sfeer, entourage: werkelijk een experience! Een goed geoliede machinerie, 100 jaar terug in de tijd: zoiets kom je verder in Parijs niet of nauwelijks tegen. Ik ben dan ook bijna vergeten wat ik uberhaupt heb gegeten.. Kom je er om een uur of acht, dan kan er een rij van 15-25 meter voor de deur staan! Kortom, ze hebben reclame noch anti-reclame nodig ;-) 7 Rue du Faubourg Montmartre


Gratis entree op 20 Jul. 2011 12:21

Op de 1e zondag van de maand is de entree voor de meeste musea gratis. Geniet van Parijs!


Park Eiffeltoren op 05 Jun. 2011 18:49

Picknicken met een fles wijn op het park voor De Eiffeltoren! Relaxte sfeer, neem wel je eigen drankje mee, je wordt bedolven onder de verkopers van wijn en bier.


Carte paris visite op 09 May. 2011 10:44

Let op dat je het boekje met vouchers krijgt bij de carte paris visite. Wij kochten de kaarten bij een loket in een metrostation en kwamen er achteraf achter dat we helemaal geen vouchers (voor korting op bepaalde attracties)en gebruiksaanwijzing hadden gekregen... Let ook op dat je deze kaartjes beslist niet in de bus door het apparaat moet halen. Wij namen de Montmartrobus en wisten dat het de kaartjes ongeldig zou maken maar de chauffeur nam geen genoegen met het tonen van de kaartjes en DWONG ons het toch te doen!! Wij dachten dat de apparaten misschien veranderd waren (misschien was de informatie wel verouderd?!) NIET DUS (mei 2011): Daarna waren de kaartjes inderdaad niet meer te gebruiken in de metro. Natuurlijk geen nieuwe gekocht maar geklaagd bij een metroloket en andere kaartjes gekregen. Laat je niet zoals ons in de maling nemen door zo'n toeristvijandige chauffeur!!


Het drinken in Parijs! op 27 Mar. 2011 21:57

Drinken aan de bar! Let op: In Parijs heb je 3 prijzen voor drank: Aan de bar is het drinken het goedkoopst; dan betaal je de normale prijs. Als je binnen gaat zitten; betaal je het dubbele, en buiten op een terrasje betaal je het driedubbele!


Parkeren in AUGUSTUS op 01 Sep. 2010 08:35

Ben je in augustus in Parijs, let dan goed op de parkeerautomaten. Bij sommige automaten is het parkeren in augustus GRATUIT! In het kadertje met dagen en prijzen staat een klein zinnetje, "Gratuit les samedis, dimanches, jours feriees et mois d'aout". Let er wel op dat die laatste drie woordjes erbij staan, want bij de meeste plekken is het alleen in het weekend en op feestdagen gratis. Laat tijdens je verblijf lekker je auto staan (anders moet je weer zoeken...) en reis binnen Parijs lekker met de metro.


La vrai vie a Paris op 23 Aug. 2010 21:37

- Genieten van het zonnetje op de trappen van de Sacre Coeur - Een ijsje eten bij het Centre Pompidou - Het uizicht van Galerie LaFayette - 's Avonds eten in het gezellig Quartier Latin


Lekker eten in la Mosque de Paris op 14 Jul. 2010 18:24

Je kunt erg lekker Marokkaans eten in La Mosque de Paris. Ook goed te doen met kinderen. Overdag kun je er in de salon de the heerlijke muntthee drinken met zoete lekkernijen en 's avonds dineren met tajines en couscous. Ook is er een Hammam, waar je de stad van je af kunt stomen. In dezelfde omgeving kun je een bezoek brengen aan le jardin des plantes et animeaux (kleine dierentuin)en een groot museum met allerlei opgezette dieren (soort Naturalis). (Metrostation Saint Marcel)


LaFayettes op 06 Jul. 2010 16:09

Geweldig winkelcentrum!! Voor ouderen en jongeren leuk... Alles is erg duur! maar je mag gerust een dior-jurk passen als je wilt! Als je daar toch iets wil kopen, let dan goed op de prijs!


Montparnasse op 21 Jun. 2010 22:29

Deze 210 meter hoge toren is een leuk alternatief voor de winderige eifeltoren. Met een super snelle lift omhoog en vanuit luxe de prachtige stad overzien. Een echte DO wat ons betreft... Angelique et Pascal


Openbaar Vervoer in Parijs op 03 May. 2010 17:02

Meer informatie over het openbaar vervoer in Parijs inclusief prijzen zijn te vinden op http://www.ratp.fr/


Paris visit op 12 Feb. 2010 16:12

als je naar parijs gaat raad ik je aan om voor de tijd een metro/bus kaart te halen. Als je 5 dagen verblijft neem dan een 1 t/m 6 zone kaart. Deze kost ongeveer 48 euro, hiermee kun je dan ook van het vliegveld naar het centrum komen en als je naar disney gaat een dagje is het zeker aan te raden> je bent veel goedkoper uit


Opera en La fayette op 12 Feb. 2010 16:11

Als je iets moois wilt zien dan moet je rond kerst naar la fayette gaan, alles is dan sprookjesachtig versierd. Vanaf het dak van la fayette heb je ook een mooi uitzicht over de stad, wij zagen De Eiffeltoren in de wolken verdwijnen!.. vervolgens kan je een bezoekje aan het opera er bij aan knuppen. dit moet je zeker doen dit is echt prachtig, persoonlijk vond ik het mooier dan het Louvre.


Openbaar vervoer op 25 Nov. 2009 14:32

Verblijf je meerdere dagen in Parijs? Dan is het slim om een Paris Visite kaart aan te schaffen! Voor €20,00 kun je drie dagen lang onbeperkt gebruikmaken van de mertro, bus en RER-treinen in het centrum van Parijs (1-3 zones) Het is ook mogelijk om een kaart aan te schaffen voor 1-6 zones zodat je ook naar de buitenwijken kunt.


Palais des Decouverte op 11 Sep. 2009 16:47

Een hands-on museum Av. Franklin D. Roosevelt in de buurt van de Champs Elysees. Geweldig voor kinderen en volwassenen. Mooi gebouw, leuke proefjes doen en mooi planetarium (tegen toeslag). Regent het? Naar dit museum dus!


De Sacre Coeur OP! op 11 Sep. 2009 16:43

Natuurlijk is de Sacre Coeur mooi om van binnen en buiten te zien, maar spectaculair is het beklimmen van de koepel! Als je met je gezicht naar de ingang staat heb je links om de hoek een trapje met een bord waarop staat dat je de kelder en koepel kunt bezoeken. Koop daar een kaartje, via de kelders kom je dan bij de trappen voor een onvergetelijke ervaring.


Erop! op 09 Sep. 2009 20:08

Ga op de Arc de Triomphe staan. inplaats van erbij. Heeft een prachtig uitzicht. Ook op de tour montparnasse heb je een héél mooi uitzicht. Echt het geld waard.


Er mogen geen grote honden in de bus+metro op 07 Jul. 2009 17:03

Ga niet met een groote hond naar parijs want je mag niet in de bus + metro. Veel restaurants accepteren ook geen honden.


Louche barretjes rond moulin rouge op 01 Jun. 2009 20:20

ga absoluut niet naar een van de louche barretjes rondom de Moulin Rouge waar al die meisjes verleidelijk zitten de mensen aan de deur lokken je naar binnen met de smoes dat je even mag kijken etc etc, alles om je maar naar binnen te krijgen eenmaal binnen gaan ze leuk voor je dansen of iets anders, dan vragen ze een drankje en die kost je dan uiteindelijk 100 euro per glas of ze rekenen je eigen glas af voor 100 euro of zelfs meer hoe dan ook! even met een maat voor de grap even kijken kostte veel centjes! op straffe van rake klappen!


Uitzicht over parijs op 01 Jun. 2009 20:15

het allermooiste uitzicht over parijs is niet vanaf De Eiffeltoren, niet vanaf tour montparnasse (hoogste wolkenkrabber) en ook niet vanaf de Sacre Coeur, maar absoluut vanaf de Arc de Triomphe. het is weliswaar een hele klim, maar van daaruit heb je een supertop uitzicht op alle spots zoals De Eiffeltoren, Sacre Coeur, de champs elysees, etc etc probeer er op te gaan een half uurtje voor zonsondergang (te vinden op worldmeteo)


Eiffeltoren op 01 Jun. 2009 20:10

ga je met de metro naar De Eiffeltoren, neem dan NIET de metrostop Bir Hakeim zoals overal wordt aangegeven, maar ga naar metrostation TROCADERO. kom je vanaf dit station, dan heb je een superprachtig uitzicht over De Eiffeltoren, en loop je langs standbeelden etc, richting eiffeltoren rondom trocadero heb je ook leuke performances van dansers etc. dus absoluut niet de Bir Hakeim route, maar de trocadero route! (is niet zo veel verder)


Fietsen op 18 Jan. 2009 16:17

Pas goed op met de 'gratis' Velib-fietsen. Het eerste halfuur is het gratis maar daarna tikt het snel aan. Zet je fiets dus voor het 2e half uur terug en hou de tijd goed in de gaten. Niets is namelijk zo vervelend dat als je thuiskomt en je je rekeningoverzicht bekijkt, en zie dat het toch wat duurder is uigevallen....


Het Louvre-museum op 18 Dec. 2008 15:47

Dit geldt NIET voor de echte kunstliefhebbers, want je kan nergens anders zoveel prachtige kunstwerken vinden als in het reusachtige Louvre. Maar als je er met kinderen bent, of even snel willen binnenwippen, doe het niet! De inkomhal en de infrastructuur zijn één grote chaos, er zijn geen Nederlandstalige informatieboekjes en het kost erg veel. En wij vonden het Louvre ook té groot, je weet echt niet waar je moet beginnen als je veel wil zien.


Dome des Invalides op 20 Nov. 2008 13:32

Op redelijke loopafstand van De Eiffeltoren ligt de Dome des Invalides, een klassiek gebouw met een opvallende gouden koepel. Hier ligt Napoleon begraven en het is erg de moeite waard om dit bekijken. Het gebouw is mooi aangekleed en verteld vanalles over de hoogte- en dieptepunten van Napoleon's carriere.


Chartier op 28 Jun. 2008 15:46

Ga niet eten in het restaurant Chartier, het interieur is mooi maar het eten erbarmelijk slecht


Portrettekenen op 25 Jun. 2008 13:19

Laat je niet misleiden door enthousiaste tekenaars die roepen dat ze je 'gratis' portretteren! Het portretteren zelf is wel gratis, maar na afloop moet je het portret verplicht kopen voor een eurootje of 20/30!


Bois de Boulogne op 07 Jun. 2008 11:58

In de weekenden erg leuk om even naar toe te gaan, maar ga er niet alleen, en niet 's avonds heen, dit is namelijk een trippelzone!


Huur een fiets op 07 Jun. 2008 11:35

Helemaal hot & nieuw in Parijs is een fiets huren! Dus, wil je lekker op een Hollandse manier Parijs gaan verkennen, huur een fiets! Let wel goed op; het verkeer is vrij asociaal en er zijn niet veel fietspaden!


Gratis voorstelling? op 07 Jun. 2008 11:32

Wil je een gratis voorstelling zoals dans, muziek, of goocheltrucs? Ga dan aan het eind van de middag/ begin van de avond naar de Sacre Coeur (metro: Anvers) of De Eiffeltoren (Trocadéro) waar jongeren vaak hun talenten vertonen!


Openbaar vervoer op 07 Jun. 2008 11:29

Als je de hele dag lekker Parijs wilt rondcrossen, koop dan een dagkaart voor de zones 1 t/m 3! Met dit kaartje kan je in de metro, de bus, de tram en de trein en het kost maar rond de €7,-!


Moulin rouge op 13 Mar. 2008 15:58

To do: naar de Moulin Rouge. Een mooie, spectaculaire show! Het kost aardig wat geld (ik geloof vanaf 90 euro p.p.) maar het is het zeker waard!


Metro op 13 Mar. 2008 15:54

Ga niet heel parijs doorwandelen om alles te zien. De stad is zeker de moeite waard, maar in 1 week heel parijs zien, en er ook nog van genieten, kan gewoon niet. Dus neem gewoon de metro en laat je naar een ander stukje parijs rijden. Bovendien is dit erg goedkoop (1,50 per ritje, afstand onbeperkt) en hoef je nooit lang te wachten tot de metro er is.


Savonds naar de eifeltoren op 06 Mar. 2008 12:35

Onze kinderen vonden savonds de eifeltoren heel sprookjesachtend al die lichtjes! om het hele uur gingen alle lichtjes van de eifeltoren knipperen. Aansluitend maakte we savonds een boottocht over de Seine, moet je echt doen als je in de gelegenheid bent


Jacqueline op 06 Mar. 2008 12:30

In de voorjaarsvakantie met de kinderen, 9 en 12 jaar 3 dagen naar Parijs geweest. Geweldig! zoveel te zien en te doen. Ontzettend leuk om met elkaar door de stad te banjeren, uiteraard de bekendste attracties bezichtigd, maar ook slenteren door straatjes, kijken waar je uitkomt en onverwacht leuke winkeltjes en binnenplaatsjes tegenkomen.(Le Marais) Met een stokbrood(heerlijke broodjes bij Poilane, rue du cherche-midi, metro sevres-babylone) op een bankje in een parkje, het kan allemaal. savonds geschaatst, er was een ijsbaan achter Centre Pompidou, heel idyllisch. Er is zoveel te zien en te beleven! Parijs we komen zeker een keer terug!


Yvonne op 27 Feb. 2008 18:09

Parijs is een en al sfeer! Ik heb deze stad al meerdere keren bezocht in de zomermaanden en ik kan er maar geen genoeg van krijgen. Terwijl je van het ene overweldigende bouwwerk naar het andere wandelt, proef je echt de franse cultuur. Accordeonmuziek, frans gebrabbel, al lopend in je luchtige zomerjurk voel je je een echte francaise. Even uitrusten op een terrasje, die reuze meevallen als je even 100 meter verder loopt van de touristische punten. Weer klaar om de touristenstroom in te gaan. Iets wat je echt niet mag missen is de wijk Mont Martre. Een buurt vol smalle straatjes, terwijl je de berg oploopt kun je je verbazen over alle drukte en verassingen op straat. Bovenaan zie je de prachtige witte kerk de Sacre Coeur en vanaf hier kun je ook genieten van een prachtig uitzicht over de stad! 's Avonds blijft de warmte hangen in de stad en kun je heerlijk langs de verlichte Seine wandelen. Parijs is dé combinatie van grote en kleine cultuur. Waar Parijs bekend om staat, de eifeltoren, het Louvre, de Notre Dame etc. ze verassen en overweldigen je telkens weer! En in de parken, gallerijen en kleinere pleintjes kun je ontsnappen aan de drukte en alle indrukken op je in laten werken. De metro onder het Louvre is ook zeker de moeite waard, ook andere metrostations zijn erg verrassend! Kortom Parijs biedt van alles wat, het laat je iedere keer weer verrassen, van de sfeer alleen kan ik al niet genoeg krijgen en deze stad heeft nog zoveel meer te bieden!


Tuilleries op 25 Feb. 2008 13:33

Heerlijk op een stoeltje met je voetjes in de fontijn met een krantje, wel met zonnig weer!!


Paris-freak op 20 Feb. 2008 15:45

mooiste stad van heel europa!! teveel dingen te doen. wat heel handig is: koop een museumpas voor 3 of 5 dagen, en een metropas voor 5 dagen.. geen gezeur bij de kassa wanneer ze geen engels kunnen spreken. heel leuk als je een fiets huurt (creditcard nodig) aangezien veel straten te lang zijn om van a naar b te lopen, en niet elk bezienswaardigheden stopt een metro voor de deur. over een paar dagen ga ik weer naar Parijs, yeah... echt een mooie stad!!!


13 jarig meisje op 22 Jan. 2008 16:13

dit is het hotel waar ik ben geweest=) voor de mensen die dit lezen: "U moet hier echt een keertje naartoe gaan, en het is nog niet eens duur!" xx 13 jarig meisje


13 jarig meisje op 22 Jan. 2008 16:05

het shoppen daar is helemaal geweldig!=) vooral het hotel dat was geweldig. met butlers en al. ik zou er graag nog een keer naar toe willen! want dit was over de top geweldig! xxx een 13 jarig meisje


Park louvre op 05 Jan. 2008 17:13

Ga niet 's avonds laat door het parkje voor het Louvre.... dit is een homo ontmoetingsplek en je voelt je er niet zo veilig


Opera garnier op 30 Dec. 2007 15:49

opera garnier is een prachtig gebouw van buiten en binnen!!! je kan daar een rondleiding doen (volgens mij in het engels en in frans) en je kan daar natuurlijk naar het ballet kijken. opera's worden er niet meer gehouden die spelen in de nieuwe opera bastille aan de andere kant van parijs.


Eifeltoren op 04 Dec. 2007 10:42

ondanks dat ik last heb van hoogtevrees toch tot het bovenste puntje in de eifeltoren geweest met knikkende knieen ik moet zeggen de lift was het engst beetje te vol gepropt. maar ontzettend genoten van het uitzicht.


Pariscope op 19 Nov. 2007 13:20

Koop het tijdschriftje Pariscope, waarin je bij 'Visites et Promenades' o.a. interessante rondleidingen tegenkomt: gratis of voor weinig. Let op: zover ik weet alleen franstalig.


Fietsen op 19 Nov. 2007 13:05

Sinds kort kun je bijna gratis op elke hoek een fiets pakken bij de Velib-automaten. Je hebt wel een creditkaart mèt een chip erop nodig.


De Eifeltoren op 13 Nov. 2007 18:04

De eifeltoren is geweldig mooi en fantastisch om een keer gezien te hebben. Mensen met hoogtevrees kunnen er beter niet in gaan, maar ga er zeker een kijkje nemen het is al geweldig als je er voor staat!


Pinnen op 25 Oct. 2007 22:31

Ga niet pinnen in een donkere steeg maar doe dit in een drukke winkelstraat.


Anoniem op 03 Oct. 2007 10:35

Wij zijn net terug uit Parijs en wij hebben echt ontzettend leuk gehad. Alleen de metro's daar kunnen ze wel wat verbeteringen aanbrengen b.v. meer roltrappen of liften. Je bleef trappen lopen. Het eten was er perfect, we hebben echt heerlijk zitten eten. We hadden ook een leuk hotel in de Montmartre. Alleen de Moulin Rouge viel tegen. Voor die prijs hadden wij wel iets meer verwacht.


Eiffeltoren op 10 Sep. 2007 19:56

Als je in Parijs bent, móet je zeker naar De Eiffeltoren! Je hebt een prachtig uitzicht vanaf de terrassen. Voor €11,-- kun je van de top afspringen als je je leven zat bent.


Parkeer je auto bij de luchthaven op 27 Aug. 2007 18:04

Vanuit Nederland is Parijs prima aan te rijden voor 1 of 2 dagjes, maar je wilt liever niet met je auto de stad in. Parkeer daarom je auto bij luchthaven Charles de Gaulle en ga met de trein verder Parijs in. Je parkeert je auto daar voor 19 euro per dag en hij staat nog veilig ook.


Disneyland Paris op 22 Aug. 2007 10:37

Combineer je trip met een dagje Disneyland Paris! Eén van de leukste attractieparken in Europa. Vanuit Parijs makkelijk te bereiken met het openbaar vervoer. Spectaculaire attracties in een Disney jasje!


Drinken/Eten in een cafe op 21 Aug. 2007 10:06

De goedkoopste plek om iets te drinken/eten in een cafe is aan de bar...De prijs kan soms het dubbele schelen met het terras


Openbaar vervoer op 17 Jul. 2007 13:57

Neem een abonnement op het openbaar vervoer en reis bóven de grond en neem de bus. Gewoon ergens instappen en maar zien waar je er weer uitstapt.


Plaats tip


Weer in Parijs

vrij veel bewolking
0 °C

vrij veel bewolking

Nuttige info

Ligt in Frankrijk
De euro
Geen tijdsverschil
±1 uur vliegen

Champs-Élysées

» meer bezienswaardigheden