New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Karelsbrug

Samen met het paleizencomplex De Burcht de eyecatcher van de stad. Ruim 500 meter lang en 10 meter breed. Verbindt het oude centrum met De Burcht. In 1357 startte de bouw. Koning Karel IV legde de eerste steen. Op de brug vind je drie prachtige torens en dertig standbeelden. Zeker in de weekenden absurd druk. Ritselaars en tekenaars bieden er hun diensten aan. Een tip: ga er ’s ochtends vroeg heen.


Tips

Corleone op 21 Feb. 2009 15:59

ben in September dag of 4 naar Praag geweest .. prachtige stad om lekker en goedkoop te eten ( oude gedeelte van de Stad ) is het goedkoopst !! leuke bezienswaardigheden .. heel veel winkeltjes maar ook de grotere winkelketens hebben daar een plekje .. zaliggggg binnenkort ga ik terug .. en savonds word het GogoClub haha


Saar op 31 Jan. 2009 21:48

Overdag is het erg druk op de brug, wat ook leuk is om een keer gezien te hebben. Leuk om foto's te maken van al die toeristen, of om naar de muziek te luisteren of kunstenaars aan het werk te zien. Maar wil je iets speciaals meemaken, dan moet je 's nachts naar de brug, het liefst op een tijd dat iedereen slaapt natuurlijk. Je hebt de brug dan helemaal voor je alleen en de stad is mooi verlicht. Helemaal mooi is het als de zon net op komt als je er bent.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Praag