New: This domain is for sale. If you're interested just send us an e-mail on [email protected] Act now, we plan to sell short term.

Tips Praag

Johan De Smet op 05 Jan. 2014 20:47

Vinohrady is een heerlijke,authentieke buurt met schitterende architectuur. Toeristen komen er nauwelijks. Kuier er gewoon doelloos door de straten en op elke straathoek valt je mond open van verbazing.


Psi Hovno op 13 Jan. 2012 17:01

Als je in het centrum van Praag bent mag je het restaurant "psi hovno" zeker niet overslaan. De bediening is erg vriendelijk en het eten verrukkelijk. Bovendien allemaal voor een zeer schappelijke prijs.


Openbaar vervoer vanaf vliegveld op 11 May. 2010 21:40

mei 2010 Koop een kaartje voor het openbaar vervoer op het vliegveld naar het centrum. Bus 119, uitstappen bij de metrohalte Dejvicka; vanaf het vliegveld tot het centrum is ongeveer een uurtje rijden. En dat voor 25 kronen (€ 1,03) per persoon.


Fonteinspektakel op 11 Mar. 2010 21:05

Zeker de moeite waard: de Krizik fontein, een eindje buiten het centrum (kwartiertje met de metro). Een supergrote fontein die 's avonds prachtig verlicht wordt, waarbij er spektakels gespeeld/gezongen/gedanst worden (thema's: van Broadway over Mozart tot Michael Jackson en Queen) en de fontein 'danst' op maat van de muziek. Superleuk, en niet duur (dacht iets rond de 10 € ofzo) Meerdere voorstellingen per avond. Thema's wisselen regelmatig.


Ga een buiten het centrum op 23 Jul. 2008 20:38

Ga buiten de gebieden waar veel toeristen komen. Ga eens de bruggen jirakuv most of de palackeho over richting Praag 5 VEEL LEUKE EN BETAALBARE GELEGENHEDEN om te eten en te winkelen en om te overnachten zeker doen


The biggest music club of middle europe op 06 Feb. 2008 17:10

De Tsjechische naam valt niet et onthouden maar meiden, hier moet je heen! In ieder geval in de zomer, de jongens behandelen je alsof je de enige vrouw op aarde bent. Succes gegarandeerd tot 25 ongeveer.


Yvonne derkse op 20 Sep. 2007 14:14

wij gaan nu 4 oktober weer 4 dagen na praag het is in een woordt geweldinge stad , mooi cultuur , vooral rond de feestdagen dan is het helemaal supper , we zijn in okt 2006 en dec 2006 geweest kei mooi met die mooi grote kerstboom en die kerst markt , je moet er gewoon mee maken , oook die moie groet overdekte winkelcentrum nje weet gewoon niet wat je ziet en wat dacht je van al dat kristal supper supper


Terrasje op 30 Aug. 2007 13:34

Ga niet in de oude stad op het plein op een terras zitten. Hier betaal je het drie dubbele voor alles wat je koopt omdat ze er 20% fooi bij rekenen. Een biertje kostte ons daar 7 euro!


Gabriëla op 30 Aug. 2007 13:30

Wij zijn voor 5 dagen naar Praag geweest en het was G E W E L D I G!!! Het is er zo mooi dat je niet weet waar je moet kijken. In 5 dagen tijd hebben we alles kunnen zien wat we graag wilden zien, maar daarna waren we doodmoe! De Karelsbrug is ook er mooi, en de sfeer is er echt gemoedelijk. In de toeristen gedeeltes zijn er heel veel winkels en kun je voor van alles terecht. De prijzen zijn wel overal verschillend, dus kijk goed waar en in welk gedeelte van Praag je iets koopt. In Praag is het ook goed eten. Wel zijn ze dol op varkensvlees en alles word bedekt met een zure room. De luxere restaurants hebben een iets uitgebreider menu maar dan is de prijs er ook wel naar. We gaan er zeker nog een keer naar toe!


Beau op 14 Aug. 2007 20:08

Praag is een fantastische stad. Ben er nu 2keer geweest voor gewoon één dagje, maar dat is eigenlijk veelste kort! Er zijn onwijs veel culturele dingen te doen, maar al kom je om te shoppen zit je ook goed! Je moet wel even zoeken, maar het is niet moeilijk. Je moet het grootste plein van Praag uitlopen en dan kom je in DÉ winkelstraat. Je hebt er Prada, Gucci, Lacoste, maar ook gewoon de H


Niet met de auto op 07 Aug. 2007 13:16

Zet je auto niet in het centrum, maar parkeer aan de rand van de stad bij 1 van de 4 eindstations van de Metro. Goedkope bewaakte parkeerstalling aanwezig.


OV Dagkaart kopen op 07 Aug. 2007 13:14

Wil je in 1 dag veel van Praag zien, koop dna een dagkaart voor het openbaar vervoer. De gehele dag kun je dan van Metro naar Tram of bus overstappen. Scheelt een heel hoop geldt en is lekker snel


Jochem op 02 Jul. 2007 13:35

Fantastische stad! Was na de eerste keer meteen zo verkocht dat we nu elk jaar een weekendje of zelfs een week gaan. Ontzettend veel cultuur en bezienswaardigheden, het houd niet op! Bovendien kun je er verrassend genoeg erg goed eten (dit verschilt evenals de prijs wel behoorlijk per restaurant, dus kijk ook even in het zijstraatje van de dure toeristenstraat! of vraag een local!) Uitgaan is helemaal geweldig. De Karlovy Lazne bijvoorbeeld is een grote club (vijf verdiepingen) die zegt... de grootste te zijn in Europa, maar waar je wel gewoon 0.80 euro betaald voor een halve liter bier en waar de sfeer behoorlijk gemoedelijk is. Al met al ben ik inmiddels in een behoorlijk aantal steden geweest (Berlijn, Parijs, Athene, Madrid, enz..) maar op een of andere manier proef je in Praag toch net even wat meer de oude steden sfeer dan in de andere steden. Een aanrader dus! En ga nu het nog goedkoop is want langzaam is Praag ook steeds meer westers aan het worden.


Plaats tip


Weer in Praag

nevel
2 °C

nevel

Nuttige info

Ligt in Tsjechië
De Tsjechische kroon
Geen tijdsverschil
±2 uur vliegen

Joodse wijk

» meer bezienswaardigheden