Engelenburcht

Een historisch pand met daarin een museum. Gelegen in de wijk Borgo. Gebouwd tussen 135 en 139 na Christus. De Engelenburcht (Castel Sant' Angelo) was eerst niets anders dan het (mooie) mausoleum van de Romeinse keizer Hadrianus (76-138 na Christus). Later, aan het eind van de zesde eeuw, werd besloten om op het mausoleum een kerk te bouwen. En daar ging een opmerkelijk verhaal aan vooraf. In het jaar 590 namelijk werd er een kerkelijke optocht gehouden. Het was één grote smeekbede om een einde te maken aan de ziekte de pest die Rome teisterde. Tijdens de optocht zou de aartsengel Michael bovenop het mausoleum verschenen zijn. Dit werd toen opgevat als het einde van de pestepidemie. Als dank werd er op de plek van het mausoleum een kerk gebouwd. Vandaar de naam Engelenburcht. Weer later werd de Engelenburcht verbouwd tot een vesting voor de Katholieke Kerk (het Vaticaan). In tijden van oorlog konden de pausen zich in de zwaar beveiligde en luxueuze Engelenburcht terugtrekken. Pas na 1870 werd de Engelenburcht een museum én wel over de eigen historie. Je komt in de Engelenburcht via de Engelenbrug. Aan beide kanten van deze brug zie je 10 beelden van engelen, gemaakt door de Italiaanse beeldhouwer en architect Bernini (1598-1680).


Tips

WRN op 01 Jun. 2009 12:34

Wij zijn niet naar binnen geweest. Het uitzicht is echt prachtig. Als je op de brug staat, kijk je uit op het water met daarachter mooie gebouwen met koepels. De rivier loopt zigzag waardoor het uitzicht nog mooier is.


Anoniem op 26 Apr. 2009 17:45

Net terug uit Rome en Engelenburcht was fantastisch met prachtig mooi uitzicht. Aanrader bij helder weer.


Nikki en pappa op 21 Jun. 2008 08:40

Ik ben met mijn vader een weekend in Rome geweest. En allebei wilden we heel graag in de Engelenburcht. We hebben daar ook geen spijt van. De toegang was best wel veel (kan iemand mij aan de juiste prijs helpen, t is voor school). Maar het was wel heel cool!!


Lonneke op 22 May. 2008 22:00

Mooi gebouw om te zien ook al van buiten, de brug die ervoor ligt maakt het helemaal af. Binnen zijn we niet geweest, flinke entree en wij zijn in de koepel van de Sint Pieter geweest en dan sta je hoger dan op de Engelenburcht.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome