Ostia

Eén van de best bewaarde Romeinse steden in heel Italië. Je vindt de ruïnes van Ostia bij het (nieuwe) plaatsje Ostia Antica, zo’n 30 kilometer ten westen van Rome en aan de rivier de Tiger. Vanaf 300 jaar voor Christus was Ostia de zeehaven van Rome. Er meerden handelschepen en marineschepen aan. In Ostia is alles te zien wat je je bij een Romeinse stad voorstelt. Er zijn onder meer stadsmuren, een forum, een theater, tempels en andere, religieuze gebouwen.


Tips

Max Beijne op 07 Jun. 2010 18:23

Ostia is misschien minder bekend dan Pompeii, Herculaneum en Stabia, maar zeer de moeite waard. De archeologische site is bijzonder groot en geeft een heel goed beeld van een Romeinse stad met alles wat daar bij hoort en de ontwikkeling in de loop der tijd! Een amfitheater is tot op heden niet aangetroffen (wel een theater), maar dat is niet echt een gemis. Er is ongelofelijk veel te zien en je kunt dat in betrekkelijke rust doen en zelfs picknicken. Dat maakt het ook erg aantrekkelijk om met kinderen een bezoek te brengen. In de zomer kun je bovendien rekenen op goed weer, meestal met een verkoelend briesje en de kenmerkende (hars)geuren van de bomen en een fraai uitzicht naar vele kanten. Tip: ga vooral ook van de hoofdroute af. Vaak wordt je dan nog verder aangenaam verrast. Wij gaan elk jaar.


José René op 06 May. 2010 22:27

Een Romeinse stad zonder de vertroebeling van het moderne! Het gaf ons een veel duidelijker beeld van een stad in de Romeinse tijd dan het Forum Romanum en de omgeving eromheen.


Carper op 25 Jan. 2010 10:01

we hebben er 5 uur over gedaan om alles te bekijken. bij elk opgegraven gebouw staat er een uitleg in het engels bij hoe het is gebruikt. wij hebben er nog boekje bijgekocht zodat je beter kan inbeelden hoe het was geweest. dit moet je gezien hebben!


Jan Lumey op 14 Sep. 2009 20:13

Ik was in Volubilus in Marroko maar Ostia overtrof mijn verwachtigen. Het forum het theater,de toiletten , kortom alles. Geweldig.


Wkburger op 22 Jun. 2008 19:14

Echt een must. Zeer mooi en uniek door de prachtige omgeving en de sfeer die er hangt.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome