Piazza del Popolo

Een bekend plein. Dankt de naam aan de kerk Santa Maria del Popolo. Aangelegd in het begin van de negentiende eeuw. Het plein lijkt erg veel op het Sint-Pieterplein. Ook het Piazza del Popolo is enorm groot, loopt rond en heeft een enorme obelix in het midden staan. Het plein ligt aan de voet van de Pincio heuvel met de bekende Pincio tuinen en het Piazza Napoleone. Vanaf het Piazza Napoleone heb je een prachtig uitzicht over het Piazza del Popolo én heel Rome.


Tips

Jj op 18 Aug. 2011 08:56

Dit plein viel ons een beetje tegen het was er heel erg druk. Maar het Piazza del Popolo en het Monument van Victor Emanuel 2 is verrassend dichtbij. Als je de straat afloopt kan je ook naar Trevi fontein en Pantheon!!!


WRN op 01 Jun. 2009 12:49

Dit plein is echt mooi! Gewoon alles is er mooi: het plein, de standbeelden, de poorten, de fonteinen, de muren... gewoon alles! Het ligt vlak bij de Spaanse trappen en als je de Piazza del Popolo gewoon afloopt, kom je bij de grote winkelstraat terecht. Met de Roma Pass mag je gratis gebruik maken van het openbaar vervoer. Maar sommige dingen moet je gewoon te voet afleggen, want anders mis je de mooie dingen van Rome.


Rien op 18 Apr. 2009 23:31

pal tegenover de trappen een zaakje waar je een heerlijke capucino koopt voor 1,20 euro koek erbij voor 2 euro s avonds nog lekker gegeten ook met riant uitzicht op de trappen als je afspreekt wat het kost voor je het bestelt dan gaat het prima


Yvonne op 23 Sep. 2008 09:12

Mooi plein... maar je moet daar niet op het terras een colaatje willen drinken...! 7 euro voor 2,5 dl dus we zijn maar snel doorgelopen!


Lonneke op 22 May. 2008 22:06

Geweldig plein vooral ook om de twee kerken die het plein zo prachtig vullen.


Plaats tip


» bekijk volledige kaart Rome